Το πρόγραμμα αναπαραγωγής PS4 χρησιμοποιεί το PlayStation Network για την πώληση κοκαΐνης

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 5 Δεκεμβρίου 2019 στις 9 ώρες και 57 λεπτά

Ένας παίκτης PS4 χρησιμοποίησε το PlayStation Network για να πουλήσει κοκαΐνη στο διαδίκτυο. Ειδοποιημένος από έναν ανώνυμο πληροφοριοδότη, το FBI ξεκίνησε γρήγορα την έρευνα. Στη συνέχεια, η υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ πλησίασε απευθείας τη Sony για να μάθει περισσότερα σχετικά με τον κύριο ύποπτο.

Τον Οκτώβριο του 2019, το FBI έστειλε ένταλμα αναζήτησης στη Sony, αναφέρετε τους συναδέλφους μας από τη Motherboard. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που είδαν τα μέσα ενημέρωσης, το ένταλμα ανάγκασε την ιαπωνική εταιρεία να αποκαλύψει όλα τα διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με τον Curtis Alexander, έναν παίκτη PS4 γνωστό από το ψευδο PSN του Speedola20.

Το FBI κατηγορεί πράγματι τον χρήστη του Διαδικτύου ότι εμπλέκεται σε ένα τεράστιο εμπόριο κοκαΐνης. Μερικές εβδομάδες νωρίτερα, ένας πληροφοριοδότης που παρέμεινε ανώνυμος είχε πράγματι αποκαλύψει την ύπαρξη ενός μεγάλου εγκληματικού δικτύου το οποίο βασίζεται στο Playstation Network για να έρθει σε επαφή με πιθανούς αγοραστές.

Το FBI παγίδευσε τον παίκτη

Για να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς της πηγής του, το FBI στη συνέχεια ξεκίνησε μια μυστική επιχείρηση. Ένας πράκτορας ανέλαβε την παραγγελία 100 γραμμαρίων κοκαΐνης, ή σκόνης αξίας 4.400 δολαρίων, από το Speedola20 μέσω του ταχυμεταφορέα PSN. Οι συζητήσεις με τον ύποπτο επιβεβαίωσαν γρήγορα τις δηλώσεις του ανώνυμου πληροφοριοδότη.

Διαβάστε επίσης: οι έμποροι ναρκωτικών λαμβάνουν επίσης τη Μαύρη Παρασκευή

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το διαδικτυακό εμπόριο κοκαΐνης, το FBI ζήτησε από τη Sony να το κάνει παρέχει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με το λογαριασμό PSN του Curtis Alexander, όπως και “Φυσική διεύθυνση, αριθμοί τηλεφώνου, συσχετισμένοι κωδικοί πρόσβασης, ερωτήσεις ασφαλείας και διεύθυνση IP”.

Δεν είναι μόνο αυτό. Το FBI ισχυρίστηκε επίσης όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με τα μηνύματα: ” οι συζητήσεις, ο μηνύματα που αποστέλλονται από και προς τον λογαριασμό, μαζί με σχέδια τέτοιων μηνυμάτων, διευθύνσεις προορισμού και όλες τις ημερομηνίες και ώρες ». Παραδόξως, η εντολή απαιτούσε επίσης πρόσβαση στη λίστα των τίτλων που έπαιξε η Speedola20. Δεν είναι γνωστό εάν η Sony συμμορφώθηκε με τα αιτήματα του FBI.

Πηγή: Αντιπρόεδρος