Το μόντεμ 5G της Huawei είναι πολύ λιγότερο αποδοτικό από τα Samsung και Qualcomm

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το μόντεμ 5G της Huawei, το Balong 5000, απέχει πολύ από ένα μοντέλο σχεδιασμού και βελτιστοποίησης σύμφωνα με μια έκθεση. Θα ήταν άσκοπα μεγάλο και πεινασμένο σε ισχύ σε σύγκριση με το Qualcomm X50 και το Samsung Exynos 5100. Ωστόσο, η κατάσταση θα πρέπει να βελτιωθεί τους επόμενους μήνες με την άφιξη των μόντεμ 5G που ενσωματώνονται άμεσα στο SoC.

Εάν η Huawei είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής της 5G όσον αφορά την υποδομή δικτύου, φαίνεται ότι είναι λιγότερο αποτελεσματική από τους ανταγωνιστές της όταν πρόκειται για μόντεμ smartphone. Σύμφωνα με μια έκθεση του IHS Markit που ανέφερε η VentureBeat, οι ανταγωνιστές της Qualcomm (Snapdragon) και Samsung (Exynos) έχουν καλύτερη απόδοση από το Balong 5000 που κυκλοφόρησε η Huawei στις αρχές του 2019.

5G: Το μόντεμ Balong 5000 της Huawei πάσχει από αμφισβητήσιμες επιλογές σχεδίασης

Μετά την αποσυναρμολόγηση έξι smartphone με δυνατότητα 5G, το ρεκόρ του IHS Markit είναι σαφές: Με βάση το μέγεθος των τσιπ, το σχεδιασμό του συστήματος και τη μνήμη, η Huawei ξεκίνησε μια αναποτελεσματική λύση στην αγορά. Συνέπεια: καταλήγουμε σε ένα μεγαλύτερο, ακριβότερο και πιο ενεργειακό στοιχείο από ό, τι θα μπορούσε να ήταν. Κύριο παράπονο εναντίον της κινεζικής ομάδας: το μόντεμ Balong 5000 5G είναι συμβατό με 5G / 4G / 3G / 2G, γεγονός που το καθιστά ένα άσκοπα ολοκληρωμένο προϊόν, καθώς συνδέεται με ένα Kirin SoC που ενσωματώνει ήδη το δικό του μόντεμ 4G / 3G / 2G . Αυτή η απόλυση οδηγεί σε περιττή αύξηση του κόστους, της κατανάλωσης μπαταρίας και των απαιτήσεων χώρου.

Επιλογές σχεδιασμού “Μακριά από το ιδανικό” σύμφωνα με ειδικούς από την IHS Market. Το μόντεμ X50 της Qualcomm, σημείο αναφοράς, είναι το μισό του μεγέθους του Balong 5000. Το Exynos 5100 της Samsung προσφέρει διαστάσεις πολύ κοντά σε αυτές του X50. Η εταιρεία πιστεύει ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί το 2020 με την ενσωμάτωση των μόντεμ 5G / 4G / 3G / 2G απευθείας στα SoCs. Αυτό θα μειώσει το κόστος και θα βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση καθώς και τη βελτιστοποίηση. Μια διαρροή αναφέρει επίσης τη δυνατότητα κυκλοφορίας ενός Kirin 5G SoC από την Huawei, επιπλέον του Kirin 985 έως το τέλος του 2019.

Πηγή: VentureBeat