Το μέγεθος της μικρότερης βιντεοκάμερας που έγινε ποτέ στέλνει ρίχνει τη σπονδυλική σας στήλη

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η αμερικανική εταιρεία Omnivision μόλις παρουσίασε μια μικροσκοπική βιντεοκάμερα που φέρει το γλυκό όνομα του OV6948. Με διαστάσεις μήκους μόλις 0,575 mm, πλάτους 0,575 mm και πάχους 0,232 mm, ο αισθητήρας εισάγεται στο Guinness World Records ως η μικρότερη βιντεοκάμερα στον κόσμο. Προορίζεται κυρίως για τον ιατρικό τομέα, αλλά το μικρό του μέγεθος δίνει επίσης δυνατότητες σε άλλες βιομηχανίες.

Ο αισθητήρας OV6948 / Credits: Omnivision

Το Omnivision μόλις αποκάλυψε έναν απίστευτα μικρό αισθητήρα βίντεο: το OV6948 είναι ένας αισθητήρας βίντεο 1/36 with με εμβαδόν επιφάνειας μόλις 0,575 mm² για πάχος 0,232 mm. Παρά το απίστευτα μικρό του μέγεθος, συγκρίσιμο με το άκρο μιας βελόνας, αυτό το μικρό κομμάτι πυριτίου είναι ικανό να επιλύει εικόνες 200 x 200 pixel – περίπου όσο και οι φθηνές κάμερες των αρχών της δεκαετίας του 2000 – με ωστόσο ένα πιο σύγχρονο ρυθμό ανανέωσης 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

OV6948: η μικρότερη βιντεοκάμερα στον κόσμο είναι το μέγεθος ενός κόκκου άμμου

Αυτά τα 40.000 pixel επωφελούνται επίσης από ιδιόκτητες τεχνολογίες που οδηγούν σε εικόνες με πιστά χρώματα και λίγο θόρυβο, όλα με εξαιρετική ευαισθησία σε συνθήκες όπου υπάρχει λίγο φως (ευαισθησία 1000 mV / lux-sec) . Το κερασάκι στην τούρτα, αυτός ο αισθητήρας καταναλώνει πολύ λίγη ηλεκτρική ενέργεια και διαλύει πολύ λίγη θερμότητα από ricochet. Η μονάδα διαθέτει τέσσερις τυπικές συνδέσεις που επιτρέπουν αναλογική ή ψηφιακή σύνδεση σε όλους τους τύπους έργων.

Η Omnivision παρουσιάζει πρώτα το προϊόν της ως μια ιδανική λύση για τον ιατρικό τομέα: “Αναπτύχθηκε αρχικά για καθετήρες και ενδοσκόπια των οποίων η μορφή είναι πολύ μικρή”, εξηγεί η εταιρεία σε δελτίο τύπου. Αλλά προσθέτει αμέσως ότι ο αισθητήρας του “Μπορεί να ενσωματωθεί σε μια ευρεία γκάμα εφαρμογών, όπως οδοντιατρική, κτηνιατρική, διαδικτυακό υλικό, βιομηχανία, φορητά και ερευνητικές συσκευές.”

Διαβάστε επίσης: Μικρότερος υπολογιστής στον κόσμο – οι ερευνητές κατάφεραν να φτιάξουν έναν υπολογιστή μόλις 0,3 χιλιοστών!

Με άλλα λόγια, πέρα ​​από τον ιατρικό τομέα, δεν είναι αδύνατο να βρεθεί αυτός ο τύπος αισθητήρα, για παράδειγμα, σε συσκευές κατασκοπείας που είναι πρακτικά αδύνατο να εντοπιστούν. Εκτός αν εξερευνήσετε τα πάντα γύρω σας με ένα μικροσκόπιο. Αυτός ο αισθητήρας έχει εν πάση περιπτώσει εισέλθει στο Guinness World Records λόγω του μεγέθους του. Τι νομίζετε ? Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Omnivision