Το κακόβουλο λογισμικό Android κρύβεται στο Play Store, αποκαλύπτεται το Huawei Mate 30, η πρώτη ματιά του PS5, η ανακεφαλαίωση »

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ένα νέο κακόβουλο λογισμικό Android εντοπίστηκε στο Google Play Store, η χωρητικότητα της μπαταρίας του Huawei Mate 30 διαρρέει, ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε από τη Sony προσφέρει μια πρώτη ματιά στο PS5… Παραθέτουμε πρόσφατα νέα.

Πολύ απασχολημένος απολαμβάνοντας τον ήλιο, βόλτα στην πισίνα ή ανακαλύπτοντας τα τελευταία νέα από τον κατάλογο Netflix, δεν θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε τα νέα μεταξύ της εταιρείας μας. Μην πανικοβληθείτε αγαπητοί αναγνώστες, θα σας πούμε τι χάσατε.

Google Play Store: Το κακόβουλο λογισμικό Android κρύβεται σε αυτές τις 85 εφαρμογές

Οι ερευνητές της Trend Micro ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν την παρουσία του “AndroidOS_Hidenad.HRXH”, ενός νέου κακόβουλου λογισμικού τύπου adware στο Google Play Store. Το λογισμικό εμφανίζει διαφημίσεις στο smartphone των θυμάτων του, ακόμη και αν η οθόνη είναι σε κατάσταση αδράνειας. Ορισμένες διαφημίσεις αποκλείουν ακόμη και το μολυσμένο smartphone για περισσότερο από 5 λεπτά. Το κακόβουλο λογισμικό στοχεύει μόνο συσκευές με έκδοση παλαιότερη από το Android Oreo. Η Google κατάργησε γρήγορα και τις 85 μολυσμένες εφαρμογές από το Play Store.

Διαβάστε: Google Play Store – λίστα 85 εφαρμογών Android που έχουν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό AndroidOS_Hidenad.HRXH

Huawei Mate 30 και Mate 30 Pro: εδώ είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας

Το Huawei Mate 30 λέγεται ότι έχει μπαταρία 4.200 mAh, σε σύγκριση με τα 4.500 mAh του Mate 30 Pro, αποκαλύπτει μια έκθεση από την Κίνα. Αυτή είναι μια αύξηση 5% για το Mate 30 έναντι του Mate 20 και 7% για το Mate 30 Pro έναντι του Mate 20 Pro. Επιπλέον, τα δύο smartphone θα τροφοδοτούνται από το Kirin 990 SoC και θα επωφελούνται από ασύρματη φόρτιση 30W.

Διαβάστε: Μπαταρίες 4200 mAh και 4500 mAh για τα Huawei Mate 30 και Mate 30 Pro

PS5: επιτέλους η πρώτη ματιά της κονσόλας χάρη στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Sony;

Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Sony Interactive κατατέθηκε στο Το Παγκόσμιο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) παρουσιάζει μια πρώτη ματιά στο σχεδιασμό του PS5. Πολύ πρωτότυπη, αυτή η κατασκευή με σήμανση V είναι έργο του Yusuhiro Ootori, επικεφαλής μηχανικού της Sony. Ως υπενθύμιση, το PS5 θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2020.

Διαβάστε: πρώτη ματιά στο σχεδιασμό του PS5;