Το διαδικτυακό πορνό απελευθερώνει τόσο CO2 στην ατμόσφαιρα όσο σε ολόκληρη τη Γαλλία

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ποιες είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ροής βίντεο και ειδικότερα του διαδικτυακού πορνό; Μια μελέτη αποκαλύπτει ότι η προβολή πορνογραφικών βίντεο στο Διαδίκτυο απελευθερώνει τόσο CO2 στην ατμόσφαιρα όσο οι εκπομπές που σχετίζονται με τα γαλλικά νοικοκυριά.

Συχνά μιλάμε για την κατανάλωση ενέργειας του Bitcoin και τις επιπτώσεις του στο περιβάλλον, αλλά το Διαδίκτυο γενικά είναι ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαίνοντες στον κόσμο. Η ροή αντιπροσωπεύει πολύ το ενεργειακό κόστος του διαδικτύου, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη όταν γνωρίζουμε για παράδειγμα ότι μόνο το Netflix είναι υπεύθυνο για το 23% της διαδικτυακής κίνησης στη Γαλλία. Το αποτύπωμα άνθρακα της ροής είναι επομένως σημαντικό.

Το διαδικτυακό πορνό δημιουργεί τόσο CO2 όσο και τα γαλλικά νοικοκυριά

Μια νέα μελέτη συχνά συγκρίνει τα στατιστικά στοιχεία ενός από τους μεγαλύτερους καταναλωτές ενέργειας με μια χώρα. Πιο πρόσφατα, μάθαμε ότι η εξόρυξη Bitcoin καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από μια χώρα όπως η Ελβετία. Τι γίνεται με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παρακολούθησης ροής βίντεο; Σύμφωνα με μια μελέτη του γαλλικού think tank Το έργο ShiftΗ ροή βίντεο στο Διαδίκτυο δημιούργησε πάνω από 300 μεγατόνια διοξειδίου του άνθρακα (CO2) το 2018. Αυτό ισχύει και για την Ισπανία.

Διαβάστε επίσης: Το Διαδίκτυο δημιουργεί τόσο ρύπανση όσο το αεροπλάνο, εδώ μπορείτε να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα

Μια ολόκληρη παράγραφος έχει αφιερωθεί στο διαδικτυακό πορνό και μιλά μόνο για ιστότοπους ροής στο είδος του pornhub. ” Πορνογραφικοί ιστότοποι με βάση περιεχόμενο εικόνας, ζωντανό περιεχόμενο και ιστότοπους γνωριμιών για ενήλικες », όπως μπορούμε να διαβάσουμε στην έκθεση αυτής της μελέτης. Το μαθαίνουμε αυτό Μόνο το διαδικτυακό πορνό παρήγαγε 80 μεγατόνια διοξειδίου του άνθρακα (CO2) το 2018. Ο αριθμός αυτός είναι συγκρίσιμος με τις εκπομπές CO2 που σχετίζονται με τον οικιακό τομέα στη Γαλλία (περίπου 80 megatonnes CO2 ετησίως), ανέφερε η έκθεση.

Ιστότοπος: The Shift Project