Τι είναι το FaceApp, η ιογενής εφαρμογή που γερνάει το πρόσωπο με απίστευτο ρεαλισμό

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 9 Ιουλίου 2020 στις 14 ώρες και 23 λεπτά

Το FaceApp είναι η ιογενής εφαρμογή των τελευταίων ημερών: εκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων για να γερνούν το πρόσωπό τους με έναν απίστευτα ρεαλιστικό τρόπο. Σε αυτό το αρχείο, σας λέμε τα πάντα σχετικά με αυτήν την εφαρμογή, από τους συνδέσμους λήψης, έως τις εναλλακτικές λύσεις, όπως ένα σεμινάριο, μια βουτιά στην εγγενή λειτουργία της και τη διαμάχη σχετικά με τους υποτιθέμενους κινδύνους για το απόρρητο.

Το FaceApp είναι μια δωρεάν εφαρμογή iOS και Android που ειδικεύεται σε προηγμένα φίλτρα φωτογραφιών και πολλά άλλα Ανταλλαγές προσώπου. Τις τελευταίες εβδομάδες, είναι ειδικά το φίλτρο γήρανσης που μιλά γι ‘αυτόν: οι εντυπωσιακές φωτογραφίες ηλικιωμένων φίλων με πολύ ρεαλισμό έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες. Οι θαυμαστές της εφαρμογής ξεκίνησαν ακόμη και το #FaceAppChallenge στο Twitter.

Μερικοί έχουν προσπαθήσει ακόμη και να γερνούν τις φωτογραφίες των νέων διασημοτήτων και να τις συγκρίνουν με τις πραγματικές φωτογραφίες των προσώπων τους δεκαετίες αργότερα. Κάθε φορά είναι η ίδια έκπληξη – το αποτέλεσμα είναι απίστευτα πιστευτό, τόσο πολύ, ώστε σχεδόν σαν η εφαρμογή να έχει τη δυνατότητα να σας δείξει το μέλλον!

Αναπτύχθηκε από τον Ρώσο εκδότη Wireless Labs, το FaceApp υπάρχει από τον Ιανουάριο του 2017. Και έχει ήδη το μικρό μερίδιο των σκανδάλων: τον Απρίλιο του 2017, για παράδειγμα, ένα φίλτρο για να κάνετε τον εαυτό σας σέξι αφαιρέθηκε μετά από κατηγορίες ρατσισμού – το φίλτρο λαμπρό συστηματικά λαμπερό δέρμα. Λίγους μήνες αργότερα, τον Αύγουστο, ήταν η σειρά των εθνοτικών φίλτρων που καθιστούσαν δυνατή τη μετατροπή σε “Ινδική” ή “Ασιατική” για να προκαλέσει αντιπαραθέσεις.

Πιο κοντά στο σπίτι, η ξαφνική ζωτικότητα της εφαρμογής δημιουργεί ανησυχίες σχετικά με πιθανούς κινδύνους απορρήτου. Κίνδυνοι που ωστόσο αποδεικνύονται αδικαιολόγητοι.

Πώς να εγκαταστήσετε το FaceApp (Google Play, App Store και APK)

Για να εγκαταστήσετε το FaceApp, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή από το Google Play Store ή το App Store. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε απευθείας το APK της εφαρμογής. Για να προχωρήσουμε πιο γρήγορα, προσφέρουμε τους άμεσους συνδέσμους Google Play Store, App Store και APK

FaceApp στο Google Play Store

FaceApp στο App Store

Εφαρμογή προσώπου στο APKMirror

Πώς να γερνάτε το πρόσωπό σας με το FaceApp

Γι’αυτό :

  • Ανοιξε FaceApp
  • Όταν ανοίγετε για πρώτη φορά, επιτρέψτε την πρόσβαση στις φωτογραφίες σας
  • Επιλέξτε μία από τις φωτογραφίες σας ή τραβήξτε μια νέα
  • Επιλέξτε εικονίδιο ηλικία παρακάτω
  • Επιλέξτε φίλτρο Παλαιός
  • Εφαρμογή για αποθήκευση φωτογραφίας

FaceApp: γιατί είναι τόσο ρεαλιστικό

Το αποτέλεσμα του φίλτρου γήρανσης του FaceApp είναι εκπληκτικό. Μερικοί είχαν ακόμη και διασκεδαστικές φωτογραφίες γήρανσης νέων διασημοτήτων για να ελέγξουν τη συνάφεια των μορφολογικών αλλαγών που έγιναν από αυτήν την εφαρμογή. Τα Wireless Labs εξειδικεύονται από το 2017 σε αυτό το είδος μορφοποίησης που βασίζεται στη μηχανική εκμάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη. Συγκεκριμένα, οι σχεδιαστές της εφαρμογής τροφοδότησαν ένα μοντέλο με φωτογραφίες νέων και φωτογραφίες ατόμων μιας συγκεκριμένης ηλικίας με όλους τους τύπους προσώπων και εμφυτευμάτων μαλλιών.

Μετά από ένα ορισμένο ποσό δεδομένων, και εάν τα δεδομένα είναι αρκετά ποικίλα, το μοντέλο «γνωρίζει» πώς να μιμείται τη γήρανση, ανεξάρτητα από το πρόσωπό σας. Αυτό που δίνει μια επιπλέον πινελιά ρεαλισμού είναι αναμφίβολα ότι το φίλτρο βασίζεται επίσης στα μικρά ελαττώματα του προσώπου.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα με τον αρχισυντάκτη μας Romain Vitt:

FaceApp: οι εναλλακτικές λύσεις

Μεταξύ των εναλλακτικών λύσεων του FaceApp, συμπεριλαμβανομένου ενός φίλτρου γήρανσης, μπορούμε να αναφέρουμε αυτές τις δύο εφαρμογές:

FaceApp: πρέπει να ανησυχείτε για τα δεδομένα σας;

Με τέτοιο επίκεντρο τις τελευταίες εβδομάδες και με μερικές φορές θειώδες παρελθόν, οι χρήστες του Διαδικτύου παρατήρησαν γρήγορα ότι οι συνθήκες χρήσης της εφαρμογής, ειδικά όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, είναι εκπληκτικές. Η πρόσβαση στις φωτογραφίες χρηστών περιγράφεται για παράδειγμα ως “αμετάκλητη”. Με κίνδυνο να κάνουν ορισμένους ιστότοπους όπως το 9to5Mac να λένε ότι οι χρήστες αποστέλλουν εν αγνοία τους όλες τις φωτογραφίες από τα smartphone τους σε διακομιστές με έδρα τη Ρωσία. Αυτό το άρθρο, όπως και άλλοι, έκτοτε τροποποιήθηκε εκτενώς με δοκιμές από ερευνητές ασφαλείας και δελτίο τύπου από τα Wireless Labs.

Το συμπέρασμά τους είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει πραγματική αιτία ανησυχίας. Πρώτον, επειδή όπως δείχνει ο Γάλλος ερευνητής ασφαλείας Elliot Alderson από το “A + B” σε μια σειρά tweets, η εφαρμογή στέλνει στους διακομιστές μόνο τη φωτογραφία που επιλέγετε να επεξεργαστείτε και μόνο το τελευταίο. Διαφορετικά, η εφαρμογή δεν φαίνεται να υποβάλλει παράλογο αίτημα ή να απειλεί το απόρρητο των χρηστών.

Επιπλέον, το FaceApp εξηγεί σε δελτίο τύπου ότι αυτές οι φωτογραφίες διαγράφονται γενικά εντός 48 ωρών, ότι η εφαρμογή δέχεται μεμονωμένα αιτήματα για διαγραφή των προσωπικών τους δεδομένων, ότι δεν συνδέονται με δεδομένα αναγνώρισης και ότι σε όλες τις περιπτώσεις κανένα στοιχείο δεν κοινοποιείται σε τρίτους ή δεν πωλείται. Επιπλέον, η εταιρεία καθορίζει «Παρόλο που ο πυρήνας της ομάδας Ε & Α μας εδρεύει στη Ρωσία, τα δεδομένα χρηστών δεν μεταφέρονται στη Ρωσία».

Για να οδηγήσει το σημείο στο σπίτι, η εταιρεία ολοκληρώνει το δελτίο τύπου της ως εξής: “Θα θέλαμε να σχολιάσουμε μια από τις πιο κοινές ανησυχίες: όλες οι φωτογραφίες στη συλλογή θα μεταφορτώνονταν στους διακομιστές μας αφού ο χρήστης επέτρεπε την πρόσβαση στις φωτογραφίες. […] Δεν το κάνουμε αυτό. Ανεβάζουμε μόνο μια φωτογραφία για επεξεργασία. Μπορείτε να το ελέγξετε με οποιοδήποτε εργαλείο sniffing δικτύου διαθέσιμο στο Διαδίκτυο ».