Τηλεόραση: η κυβέρνηση εγκρίνει μια τρίτη διαφημιστική περικοπή κατά τη διάρκεια των ταινιών

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η κυβέρνηση θα επιτρέψει στα τηλεοπτικά κανάλια να μεταδίδουν έως και τρία διαφημιστικά διαλείμματα κατά τη διάρκεια μιας ταινίας ή τηλεοπτικής ταινίας διάρκειας άνω των 1,5 ωρών. Το νομοσχέδιο σχεδιάζει επίσης να εγκρίνει διαφημίσεις βάσει γεωγραφικής τοποθεσίας και να προσφέρει ταινίες μεγάλου μήκους την Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο.

spiderman

Η κυβέρνηση παρουσίασε το νομοσχέδιο της με στόχο τη μεταρρύθμιση των κανόνων ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης. Αυτό προβλέπει τη συγχώνευση της Hadopi με την CSA αλλά και αλλαγές που θα τροποποιήσουν άμεσα την τηλεοπτική εμπειρία των θεατών. Όπως ανέφερε ο Le Parisien, το εκτελεστικό σχεδιάζει με διάταγμα να εξουσιοδοτήσει, από τις αρχές του 2020, τα κανάλια να μεταδίδουν μια τρίτη διαφημιστική περικοπή κατά τη διάρκεια ταινιών και τηλεοπτικών ταινιών διάρκειας άνω των 1:30.

Οι TF1 και M6 κερδίζουν την υπόθεσή τους

Μια νίκη για τις ομάδες TF1 και M6, οι οποίες πιέζουν αυτήν την άδεια εδώ και χρόνια. Μπορούμε λοιπόν να περιμένουμε ότι οι ταινίες μεγάλου μήκους θα τελειώσουν ακόμη αργότερα από ό, τι τώρα, καθώς τα κανάλια είναι απίθανο να μειώσουν τη διάρκεια των εμπορικών διακοπών. Ένα άλλο στοιχείο, τα κανάλια θα είναι πλέον σε θέση να οργανώσουν τη διάταξη των περικοπών όπως κρίνουν κατάλληλο. Σήμερα, πρέπει να τηρούν μια ελάχιστη περίοδο 20 λεπτών μεταξύ δύο διαφημιστικών «διαλειμμάτων».

Τα κανάλια θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να μεταδίδουν διαφημίσεις που προωθούν ταινίες σε θέατρα, αλλά με έναν περιορισμό: χρειάζεται τουλάχιστον τόσο χρόνο ομιλίας για γαλλικές ταινίες όσο και για αμερικανικές ταινίες. Τέλος, εμφανίζεται η διαφήμιση σύμφωνα με τη γεωγραφική τοποθεσία (κατά μέσο όρο 2 λεπτά ανά ώρα). Οι θεατές δεν θα λαμβάνουν τις ίδιες διαφημίσεις ανάλογα με το πού ζουν. Για “Μην διαταράξετε το οικονομικό μοντέλο του ραδιοφώνου και του Τύπου [locale] “, ωστόσο, δεν θα είναι δυνατή η παροχή διευθύνσεων καταστήματος.

Τέλος, καθυστέρησε πολύ, τα κανάλια εξουσιοδοτήθηκαν τελικά να μεταδίδουν ταινίες συγκεκριμένες Τετάρτες, Παρασκευές και Σάββατα. Δεν είχαν το δικαίωμα στο παρελθόν για να μην ανταγωνιστούν με τον κινηματογράφο, αλλά η εξέλιξη των χρήσεων έκανε αυτόν τον κανόνα παρωχημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η άφιξη πλατφορμών SVOD τύπου Netflix έπεισε τελικά την κυβέρνηση ότι ο νόμος δεν έχει πλέον νόημα αυτές τις μέρες.

Πηγή: Le Parisien