Τηλεοπτική χρέωση: τελικά δεν θα υπολογιστεί ανάλογα με το μέγεθος της οικογένειας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η άδεια τηλεόρασης τελικά δεν θα υπολογιστεί ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού. Η κυβέρνηση ανέφερε μια αλλαγή στη μέθοδο υπολογισμού. Αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να υποχωρήσει.

Πρέπει να αναμορφώσουμε την άδεια τηλεόρασης – αλλά αυτή η μεταρρύθμιση δεν θα απαιτήσει αλλαγή στη μέθοδο υπολογισμού. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναζητά έναν αποτελεσματικό τρόπο για τη μεταρρύθμιση του τέλους τηλεοπτικής άδειας. Αφού υπέβαλε την ιδέα να γίνει καθολική το 2018 Στη συνέχεια, για να την αφαιρέσετε την άνοιξη του 2019, ήταν θέμα αλλαγής του ποσού της τηλεοπτικής άδειας ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που έχουν εγγραφεί στο ίδιο νοικοκυριό. Αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να υποχωρήσει.

Χρέωση άδειας τηλεόρασης: τι θα μπορούσε να αλλάξει;

Σύμφωνα με ένα “Διαρροή” ανέλαβε η εφημερίδα Λε Φίγκαρο, ρεΑυτά τα πακέτα ήταν στην πραγματικότητα προβλεπόμενα: ένα πακέτο για μεμονωμένους ανθρώπους (με φορολογική μερίδα) και ένα πακέτο για οικογένειες (από 1,5 μερίδιο φόρου). Η κυβέρνηση είχε διαβεβαιώσει ότι αυτή η μεταρρύθμιση δεν θα τιμωρούσε τις οικογένειες και υποσχέθηκε να μειώσει την τιμή της άδειας “για όλους, και λίγο περισσότερο για νοικοκυριά με ένα μόνο φορολογικό μερίδιο ». Εν τω μεταξύ, η διαμάχη κατέληξε να διογκώνεται. Αυτό οδήγησε έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Πολιτισμού να δηλώσει στους συναδέλφους μας στο Les Echos ότι αυτός «Δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση της συνεισφοράς στις δημόσιες εκπομπές ανάλογα με το μέγεθος των νοικοκυριών».

Διαβάστε επίσης: Τηλεοπτική άδεια – καμία αύξηση το 2019, μια πρώτη για 10 χρόνια

Ωστόσο, θα είναι απαραίτητο να μεταρρυθμιστεί αυτή η οπτικοακουστική άδεια υπό την επιβολή ποινής λόγω του ότι οι πόροι της ξαφνικά λιώνουν. Η άδεια τηλεόρασης υποστηρίζεται στην πραγματικότητα από τον φόρο στέγασης, ο οποίος θα καταργηθεί τον επόμενο χρόνο για το 80% των Γάλλων. Μακροπρόθεσμα, είναι επομένως πιθανό ότι θα υποστηρίζεται από φόρο εισοδήματος, και ιδίως ότι μπορεί να καταβάλλεται κάθε μήνα. Πέρα από αυτό, το Υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει, μαζί με τον Bercy, να προτείνει σύντομα “Διάφορα κομμάτια” μεταρρύθμιση αυτού του τέλους. Αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια. Τι πιστεύετε για τη μεταρρύθμιση της άδειας τηλεόρασης; Ποιο θα ήταν το καλύτερο μονοπάτι σύμφωνα με εσάς; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Les Echos