Τηλέφωνο κατά την οδήγηση: αυτό το αλάθητο ραντάρ κινδυνεύει να προσγειωθεί στη Γαλλία αργά ή γρήγορα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ενημέρωση της Δευτέρας, 2 Δεκεμβρίου στις 12 μ.μ.: Αυτό το ραντάρ νέας γενιάς ικανό να ανιχνεύσει οποιαδήποτε χρήση του smartphone τέθηκε σε λειτουργία αυτήν την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στην Αυστραλία. Αυτό το σύστημα είναι εξοπλισμένο με κάμερες υποβοηθούμενες από τεχνητή νοημοσύνη. Μπορούν να εντοπίσουν παραβιάσεις ακόμη και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες. Στη Γαλλία, τα ραντάρ πυργίσκου που αναπτύσσονται στο έδαφος θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτήν την τεχνολογία στο μέλλον.

Απαγορεύεται η χρήση του τηλεφώνου κατά την οδήγηση, κάτι που δεν εμποδίζει εκατομμύρια αυτοκινητιστές να το κάνουν κάθε μέρα παρά τον κίνδυνο ατυχημάτων. Ωστόσο, η αστυνομία θα μπορούσε σύντομα να βελτιώσει δραστικά την ικανότητά τους να εισιτήρια στους αυτοκινητιστές: στην Αυστραλία, για παράδειγμα, αναπτύσσεται ένα νέο σύστημα που παρουσιάζεται ως αλάθητο.

ΝΝΟ

Τηλέφωνο κατά την οδήγηση, λεξιλόγιο με τη σειρά; Η χρήση smartphone κατά την οδήγηση μπορεί να πολλαπλασιάσει τον κίνδυνο ατυχημάτων κατά τρία, έναντι διπλασιασμού, για παράδειγμα, όταν οδηγείτε με 0,5 g / L αλκοόλ στο αίμα – δεν Ωστόσο, 7 στους 10 Γάλλους αψηφούν την απαγόρευση κάθε μέρα, λόγω έλλειψης αποτελεσματικών μέσων εντοπισμού αυτής της συμπεριφοράς. Ωστόσο, η αυστραλιανή αστυνομία αναφέρει ότι βρήκε μια λύση, που παρουσιάστηκε ως «αλάνθαστη».

Τηλέφωνο κατά την οδήγηση, εισιτήρια με τη σειρά

Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας αναπτύσσει έναν νέο τύπο κάμερας ταχύτητας. Στην πραγματικότητα αποτελείται από δύο κάμερες: η πρώτη καταγράφει τον αριθμό πινακίδας κυκλοφορίας. Το δεύτερο τοποθετείται ψηλά σε χαμηλή γωνία, με γωνία έτσι ώστε να μπορεί να δει τι κάνετε με τα χέρια σας, ακόμη και όταν αισθάνεστε ότι είστε κρυμμένοι πίσω από το τιμόνι όπως μπορείτε να δείτε η εικόνα στην εικόνα.

Μετά τη λήψη των εικόνων, μια τεχνητή νοημοσύνη διαχωρίζει τις λήψεις στις οποίες ο οδηγός αγγίζει τη συσκευή από άλλους. Τελικά, είναι ένας αξιωματικός επιβολής του νόμου που αποφασίζει να στείλει το εισιτήριο (344 δολάρια Αυστραλίας ή περίπου 212 ευρώ). Και οι πρώτες δοκιμές είναι τόσο πειστικές που η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ήδη ανακοινώσει την ανάπτυξη 45 νέων ραντάρ μέχρι τον Δεκέμβριο.

Πρέπει να ειπωθεί ότι σε έξι μήνες, η δοκιμή δύο από αυτές τις συσκευές είχε ως αποτέλεσμα τον έλεγχο 8,5 εκατομμυρίων οχημάτων και τον εντοπισμό παραβιάσεων 100.000 οδηγών. Η τοπική κυβέρνηση αναφέρει ότι στην παρτίδα, ένας από τους οδηγούς χρησιμοποίησε ταυτόχρονα ένα smartphone και ένα tablet, ενώ ο άλλος άφησε τον επιβάτη του να κρατήσει τον τροχό ενώ τα δύο χέρια καταλήφθηκαν από τηλέφωνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κωδικός αυτοκινητόδρομου της Αυστραλίας είναι πολύ κοντά στον Γάλλο ομόλογό του σε αυτήν την περιοχή. Οι οδηγοί εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους με κιτ hands-free ή να επιτρέπουν στον επιβάτη να το χρησιμοποιεί για αυτά. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το αγγίζουν κατά την οδήγηση, συμπεριλαμβανομένων των κόκκινων φώτων ή της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Διαβάστε επίσης: Τηλέφωνο κατά την οδήγηση: αναστολή άδειας σε περίπτωση παράβασης έως το τέλος του 2019

Φυσικά, αυτό το σύστημα θα μπορούσε τελικά να αποπλανήσει τις αρχές σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί για την περίπτωση της Γαλλίας ότι οι αρχές εγκαθιστούν ραντάρ πυργίσκου Mesta Fusion 2 που επί του παρόντος ελέγχουν μόνο την ταχύτητα, τα φώτα και τα ισόπεδα σημεία. Ωστόσο, τελικά θα μπορούν να εντοπίσουν το τηλέφωνο κατά την οδήγηση, μεταξύ άλλων αδικημάτων, όταν εγκριθούν για αυτό.

Πηγή: AP