Τα Windows 7 εξακολουθούν να έχουν 400 εκατομμύρια χρήστες, η Microsoft τους πιέζει να αγοράσουν ένα Surface

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 14 Ιανουαρίου 2020 στις 22 ώρες και 47 λεπτά

Αύριο είναι η μεγάλη μέρα: 14 Ιανουαρίου 2020, η Microsoft θα τερματίσει οριστικά την υποστήριξη για τα Windows 7. Μετά από περισσότερα από 10 χρόνια καλής και πιστής υπηρεσίας, το λειτουργικό σύστημα θα υποχωρήσει. Με την ευκαιρία αυτή, η Microsoft συνιστά στους χρήστες της να αλλάξουν εξοπλισμό και να μην ξεχάσουν να τα σπρώξουν προς τα προϊόντα της μάρκας, όπως το tablet Surface.

Η εκτεταμένη υποστήριξη του Windows 7 σταματήστε αύριο. Ως αποτέλεσμα αυτού, το λειτουργικό σύστημα δεν θα επωφεληθεί πλέον από καμία ενημέρωση, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως και για τα Windows XP. Προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανησυχίες των χρηστών, Η Microsoft έχει δημιουργήσει διάφορα FAQ στον ιστότοπό της. Προτείνει προφανώς τη μετάβαση στα Windows 10, αλλά όχι μόνο. Παίρνει την ευκαιρία ταυτόχρονα να συμβουλεύει τους χρήστες του να αντικαταστήσουν τον εξοπλισμό τους και παρέχει κάποιες συμβουλές αγοράς. Και μαντέψτε τι είδους συσκευή PC προωθεί η μάρκα; Το έχετε καταφέρει σωστά: οι δικές του συσκευές, αυτές στη γραμμή Surface.

Τα Windows 7 θα πέσουν σύντομα, η Microsoft δεν χάνει τον δρόμο της

Για τους περισσότερους χρήστες των Windows 7, συνιστάται να επιλέξετε έναν νέο υπολογιστή εξοπλισμένο με Windows 10 Professional. Η επιφάνεια είναι ταχύτερη και ελαφρύτερη, πιο ισχυρό και πιο ασφαλές, και η μέση τιμή του είναι σημαντικά χαμηλότερη από τον μέσο υπολογιστή πριν από οκτώ χρόνια. Αυτό μπορούμε να διαβάσουμε στη σελίδα αφιερωμένη σε εταιρείες και με τίτλο Windows 7 τέλος υποστήριξης, μεταβείτε στο Surface.

Το μήνυμα που σκοπεύει να στείλει η Microsoft είναι σαφές. Επιπλέον, στην ερώτηση “Μπορώ να αναβαθμίσω τον υπάρχοντα υπολογιστή μου σε Windows 10″, ο γίγαντας του Redmond απάντησε με αυτούς τους όρους: ” Σας συνιστούμε να μην εγκαταστήσετε τα Windows 10 σε παλαιότερη συσκευή [de 4 ans]επειδή ορισμένες συσκευές Windows 7 δεν είναι συμβατές με τα Windows 10 ή ενδέχεται να έχουν μειωμένη λειτουργικότητα. Αυτό που πιθανώς κάνει αυτούς που ενδιαφέρονται για την προγραμματισμένη απαξίωση του εξοπλισμού να αντιδράσουν. Επομένως, το μήνυμα τροποποιήθηκε χθες.

Η Microsoft απαντά λοιπόν στην ίδια ερώτηση με αυτούς τους όρους: ” Για να επωφεληθείτε από τις τελευταίες δυνατότητες υλικού, σας συνιστούμε να αναζητήσετε έναν νέο υπολογιστή με Windows 10, όπως οικογενειακούς υπολογιστές Surface. Μια άλλη λύση είναι να αναβαθμίσετε συμβατούς υπολογιστές με Windows 7 αγοράζοντας και εγκαθιστώντας μια πλήρη έκδοση του λογισμικού. «Είναι σαφές, ακόμη και αν η Microsoft παραδεχτεί ότι είναι δυνατή η μετεγκατάσταση από τα Windows 7 στα Windows 10, ο εκδότης συμβουλεύει πρώτα να αλλάξει υπολογιστή και να προτιμήσει έναν υπολογιστή ή ένα tablet Surface.

Προς το παρόν, και εάν πιστεύουμε ότι στατιστικά στοιχεία από το Statcounter ή το Netmarketshare, τα Windows 7 εξακολουθούν να εκτελούνται σε περισσότερο από το 26% των υπολογιστών σε όλο τον κόσμο. Είναι Περίπου 400 εκατομμύρια μηχανήματα που πρέπει να αντικατασταθούν. Ένα σκληρό πλήγμα για την οικολογία, αλλά ένα μεγάλο χτύπημα για την οικονομία; Θα σας αφήσουμε να είστε δικαστής.

Πηγή: Microsoft