Τα Windows 10X δεν είναι έτοιμα: Η Intel αναγκάζεται να σπρώξει πίσω τον αναδιπλούμενο φορητό υπολογιστή της

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Intel ωθεί πίσω το αναδιπλούμενο φορητό υπολογιστή της λόγω των Windows 10X. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η ανάπτυξη του νέου λειτουργικού συστήματος Microsoft είναι πολύ λίγη προηγμένη, γεγονός που την εμποδίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά στα αναδιπλούμενα φορητά τους έργα. Η μάρκα αναγκάστηκε να αναβάλει την παρουσίαση των πρωτοτύπων της στα μέσα του 2020.

Η Intel σχεδίαζε να χτυπήσει σκληρά στο CES 2020, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7-10 Ιανουαρίου 2020 στο Λας Βέγκας. Ο κατασκευαστής επρόκειτο να παρουσιάσει το πρώτο πρωτότυπο πτυσσόμενο φορητό υπολογιστή 17 ιντσών. Δυστυχώς, αυτό δεν θα συμβεί. Η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε ότι αναγκάζεται να αναβάλει την επίσημη παρουσίαση αυτής της συσκευής, λόγω του ” η ανωριμότητα του λειτουργικού συστήματος “ και ανεπαρκές απόθεμα υλικών για το σχεδιασμό πτυσσόμενων οθονών. Η Intel αναφέρεται στα Windows 10X, το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft για συνδεδεμένα αντικείμενα και αναδιπλούμενους φορητούς υπολογιστές και tablet.

Η Intel ποντάρει πολύ στην ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας. Ο κατασκευαστής ήθελε να το προσφέρει σε άλλους OEM (ή κατασκευαστή γνήσιου εξοπλισμού στα γαλλικά) προκειμένου να αναζωογονήσει την αγορά φορητού υπολογιστή, η οποία βρίσκεται στο μισό ιστό για αρκετά χρόνια. Λόγω αυτών των καθυστερήσεων, η Intel έπρεπε να αναθεωρήσει το πρόγραμμά της και οι πρώτες επίσημες παρουσιάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν μέχρι τα μέσα του 2020.

Διαβάστε επίσης: Σύμφωνα με πληροφορίες, η Intel βρήκε έναν νέο τρόπο ψύξης φορητών υπολογιστών χρησιμοποιώντας παθητική ψύξη

Τον Ιανουάριο του 2019, η Intel είχε ήδη αποδείξει το ενδιαφέρον της σε αυτήν την τεχνολογία, αρχειοθετώντας ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα υβριδικό πτυσσόμενο smartphone, ικανό να μετατραπεί σε tablet / φορητό μίνι υπολογιστή. Η εταιρεία δεν προσδιορίζει ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Microsoft OS. Η ανάπτυξη των Windows 10X πιθανώς δεν είναι αρκετά προχωρημένη για να επιτρέψει στην Intel να αναπτύξει περαιτέρω τον αναδιπλούμενο φορητό υπολογιστή της.

Ως υπενθύμιση, τα Windows 10X είναι το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας Redmond για συνδεδεμένα αντικείμενα και αναδιπλούμενες συσκευές. Κοινή χρήση πολλών σημείων με τα Windows 10, το λειτουργικό σύστημα προσφέρει ωστόσο εργονομία, διεπαφή και δυνατότητες προσαρμοσμένες σε αυτήν τη συγκεκριμένη μορφή. Για παράδειγμα, το μενού Έναρξη έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και τα δυναμικά πλακίδια έχουν εξαφανιστεί υπέρ των κλασικών εικονιδίων. Αρκετοί κατασκευαστές έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τα Windows 10X, όπως Intel, Dell, Lenovo, HP ή Asus. Το smartphone διπλής οθόνης Surface Duo θα είναι μια από τις πρώτες συσκευές που θα λειτουργούν σε αυτό το λειτουργικό σύστημα.

Πηγή: mspoweruser

Credits: Intel Οι πρώτες αποδόσεις από την Intel του πτυσσόμενου πρωτοτύπου φορητού υπολογιστή τους