Τα Windows 10 υποβιβάζουν το Paint και το WordPad στο 2ο τμήμα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Σιγά-σιγά, η Microsoft απαλλάσσει το παλιό της λογισμικό. Πριν από λίγο καιρό, ήταν το εργαλείο Screenshot που έτεινε να αντικατασταθεί από την ισχυρή εφαρμογή Capture & Sketch. Σήμερα, οι εφαρμογές Paint και WordPad γίνονται προαιρετικές.

Εάν η Microsoft προσπάθησε το 2017 να αντικαταστήσει την προγονική της εφαρμογή Paint στα Windows από το Paint 3D, η εταιρεία τελικά δεν κατάφερε ποτέ να επιβάλει την ιδέα. Το Paint εξακολουθεί να υπάρχει στην τελευταία σταθερή έκδοση των Windows 10, το 1903. Αλλά το Paint, όπως και το WordPad, θα εξαφανιστούν μια μέρα; Αυτό μπορούμε να σκεφτούμε όταν εξετάζουμε τις αλλαγές του νέου beta του λειτουργικού συστήματος, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Η Microsoft θα αποχαιρετήσει το Paint και το WordPad, δύο από τις παλαιότερες εφαρμογές της

Όταν διαβάζετε το αρχείο καταγραφής των τελευταίων ειδήσεων στα Windows 10 Build 18980, θα βρείτε αναφορές σχετικά με την Cortana, την υποστήριξη Linux για ARM64 ή τη δυνατότητα πρόσβασης σε πρόσθετες λειτουργίες από τη μονάδα ρυθμίσεων. Αλλά η Microsoft εξηγεί ότι “έχει μετατρέψει το MS Paint και το WordPad σε προαιρετικές λειτουργίες”. Σύμφωνα με το ιστολόγιο της εταιρείας, ο στόχος είναι να εξοικονομήσετε χώρο στο δίσκο.

Το Paint και το WordPad γίνονται προαιρετικά επειδή καταλαμβάνουν πολύ χώρο; Δεν είμαι σίγουρος ότι η δικαιολογία της Microsoft διατηρείται, όταν γνωρίζουμε ότι το Paint εκτελέσιμο ζυγίζει 1 MB (εντάξει, υπάρχουν επίσης τα σχετικά dll, αλλά η ενασχόλησή τους στον σκληρό δίσκο είναι απατηλή και βρίσκεται στο λιγότερο από 5 έως 10 MB σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας). Ίδιος αγώνας για το WordPad, του οποίου ο κατάλογος «χρήσης» είναι μικρότερος από 5 MB στο δίσκο.

Το πρόβλημα πιθανότατα βρίσκεται αλλού: ο ξεπερασμένος σχεδιασμός και η λειτουργικότητα των δύο προγραμμάτων σίγουρα έχουν να κάνουν με αυτό. Ωστόσο, εάν το Paint αντικαθίσταται εύκολα από το Paint 3D, δεν υπάρχει ακόμα ισοδύναμο με το WordPad μεταξύ των εφαρμογών που προσφέρονται από προεπιλογή στα Windows 10. Εκτός εάν η Microsoft αναβαθμίσει το σημειωματάριό της, το οποίο έχουν οι προγραμματιστές έχει ήδη ξεκινήσει πριν από λίγους μήνες; Αλλά προς το παρόν, η λειτουργικότητα του σημειωματάριου εξακολουθεί να απέχει πολύ από αυτές του WordPad.

Πηγή: Microsoft