Τα Windows 10 σας επιτρέπουν τώρα να απενεργοποιήσετε τους κωδικούς πρόσβασης

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Microsoft κάνει ένα ακόμη βήμα προς την αφαίρεση κωδικών πρόσβασης στα Windows 10. Στη νέα ενημέρωση των Windows 10 20H1, μια ρύθμιση στο σύστημα επιτρέπει την απενεργοποίηση εντελώς των κωδικών πρόσβασης και τη σύνδεση μόνο με τις βιομετρικές επιλογές των Windows Χαίρετε.

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες τώρα που η Microsoft έχει πολλαπλασιάσει τις ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση μιας σύνδεσης χωρίς κωδικό πρόσβασης στα Windows 10. Η εταιρεία συνιστά να εγκαταλείψει τον παραδοσιακό κωδικό πρόσβασης και για να στραφείτε στις επιλογές σύνδεσης του Windows Hello, οι οποίες, εκτός από την αναγνώριση προσώπου, τα δακτυλικά αποτυπώματα ή ακόμα και τον κωδικό PIN, λαμβάνουν τακτικά νέες επιλογές. Τα πιο πρόσφατα είναι τα φυσικά κλειδιά ασφαλείας FIDO2.

Windows 10 20H1: Η Microsoft προσφέρει απενεργοποίηση κωδικών πρόσβασης

Πολλοί χρήστες δεν έχουν ακόμη μεταβεί στο Windows Hello ή δεν έχουν ιδέα τι είναι. Για να τους ωθήσει να συμβαδίσει, η Microsoft μόλις ανακοίνωσε ότι έχει ενσωματώσει μια νέα ρύθμιση στα Windows 10 20H1, την προεπισκόπηση για την πρώτη σημαντική ενημέρωση του 2020. Τα μέλη του προγράμματος Insider έχουν τώρα πρόσβαση σε μια επιλογή για πλήρη απενεργοποίηση κωδικοί πρόσβασης.

Για βελτιωμένη ασφάλεια και καλύτερη εμπειρία σύνδεσης, μπορείτε πλέον να ενεργοποιήσετε την είσοδο χωρίς κωδικό πρόσβασης για λογαριασμούς Microsoft στη συσκευή σας Windows 10 μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Λογαριασμοί> Επιλογές σύνδεσης και, στη συνέχεια, επιλέγοντας «Ενεργό» κάτω από «Σύνδεση χωρίς κωδικό πρόσβασης .

Ενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή, Τα Windows 10 εμποδίζουν τον χρήστη να ορίσει έναν κωδικό πρόσβασης και τον αναγκάζει να επιλέξει μια επιλογή σύνδεσης των Windows Hello. Σε περίπτωση που καμία από αυτές τις επιλογές δεν έχει διαμορφωθεί στη συσκευή, η Microsoft βοηθά να κάνει τα πρώτα βήματα. ” Τα Windows Hello δεν έχουν ρυθμιστεί ακόμα στον υπολογιστή σας; Κανένα πρόβλημα ! Θα σας καθοδηγήσουμε στην εμπειρία ρύθμισης την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε. Η Microsoft γράφει σε μια ανάρτηση ιστολογίου των Windows.

Εάν είστε μέλος του προγράμματος Insider, αυτή η επιλογή είναι ήδη προσβάσιμη στην τελευταία ενημέρωση των Windows 10 20H1. Η επιλογή θα είναι διαθέσιμη σε όλους στην πρώτη σημαντική ενημέρωση των Windows 10 που αναμένεται το 2020.

Πηγή: Ιστολόγιο των Windows