Τα Windows 10 κερδίζουν μερίδιο αγοράς, αλλά το Edge έχει επίσης προχωρήσει λίγο το 2019!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Τα Windows 10 έχουν διευρύνει σημαντικά το χάσμα με τα Windows 7, των οποίων η χρήση μειώνεται απότομα μετά το τέλος της υποστήριξης για το λειτουργικό σύστημα το 2019. Τα τελευταία στοιχεία από το Net Marketshare δείχνουν επίσης μια μικρή, αλλά σαφή, αύξηση στη χρήση. Πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge για την ίδια περίοδο.

Τα τελευταία στοιχεία της Net Marketshare έχουν πέσει και μας επιτρέπουν να κοιτάξουμε πίσω την εξέλιξη των μεριδίων αγοράς των Windows και Edge κατά τη διάρκεια του 2019. Ενώ τα μερίδια αγοράς των Windows 10 και Windows 7 ήταν ακόμη λαιμό και πάλι στα τέλη του 2018, το πρώτο ξεκίνησε να ξεκινάει το δεύτερο από τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2019, όταν η Microsoft άρχισε να προωθεί τις ειδοποιήσεις υποστήριξης στους χρήστες των Windows 7.

Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, όταν το μερίδιο αγοράς των Windows 10 ήταν περίπου 45,79% και τα Windows 7 35,38%, η κίνηση επιταχύνθηκε σημαντικά. Ταυτόχρονα, η Microsoft ανακοίνωσε νέες δυνατότητες για την ενσωμάτωση των smartphone Android με τα Windows 10. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε διάλειμμα τον Οκτώβριο με μερίδια 54,30% για τα Windows 10 έναντι 26,94% για τα Windows 7.

Στη συνέχεια, η Microsoft προώθησε νέες ειδοποιήσεις στους χρήστες των Windows 7 Pro υπενθυμίζοντας την επικείμενη άφιξη του τέλους της υποστήριξης για το λειτουργικό σύστημα και τους συμβούλεψε να μεταβούν στα Windows 10 το συντομότερο δυνατό. Αυτό φαίνεται να είχε μια μικρή επίδραση στο τέλος του έτους – παρεμπιπτόντως, εξηγήσαμε πώς να απενεργοποιήσετε αυτές τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις. Η υποστήριξη για τα Windows 7 θα λήξει στις 14 Ιανουαρίου 2019.

Μετά από αυτήν την ημερομηνία, μόνο οι πελάτες (επαγγελματίες) που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα Εκτεταμένες ενημερώσεις λογισμικού, θα επωφεληθούν από τις ενημερώσεις ασφαλείας. Αυτή η εκτεταμένη υποστήριξη μπορεί να επιτρέψει στις εταιρείες να επωφεληθούν από τους ενημερωμένους υπολογιστές Windows 7 έως το 2023. Ωστόσο, αυτή η υποστήριξη χρεώνεται και η τιμή της αντιπροσωπεύει ένα αποτρεπτικό κόστος για μεγάλους στόλους μηχανημάτων.

Διαβάστε επίσης: Windows 7 – πώς μπορείτε να μεταναστεύσετε στα Windows 10 δωρεάν πριν είναι πολύ αργά

Edge, θα είναι η πιο ισχυρή ανάπτυξη το 2019 ως έκπληξη το 2020;

Οι άλλες πληροφορίες που αξίζουν την προσοχή μας για λίγο είναι το μερίδιο αγοράς της Microsoft Edge. Για να το θέσω ευγενικά, ο Edge παρέμεινε εδώ και πολύ καιρό στην άκρη των μαργαριτών, αντιμετωπίζοντας την ηγεμονία του Google Chrome. Ωστόσο, εάν αγνοήσουμε τα στοιχεία για το Chrome, το Microsoft Edge είναι το πρόγραμμα περιήγησης που έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο μεταξύ Δεκεμβρίου 2018 και Δεκεμβρίου 2019. Υπέδωσε υψηλότερη απόδοση από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του, το Safari, όλο το χρόνο, με ένα χάσμα, μερικές φορές σημαντικό, το οποίο περιορίστηκε μόνο τους τελευταίους μήνες.

Έτσι, το Edge αυξήθηκε από 4,09% τον Δεκέμβριο του 2018 σε 6,47% στο τέλος του 2019. Το αντίθετο Safari ήταν 3,71% και 5,63% τις ίδιες ημερομηνίες. Τον Ιούνιο η διαφορά ήταν η μεγαλύτερη με 5,80% για τον Edge έναντι 3,32% για το Safari. Σε ολόκληρη την περίοδο, μπορούμε να δούμε μια πτώση στον Firefox, η οποία αντιπροσώπευε μόνο 8,82% στο τέλος του 2019, τον Internet Explorer (6,42%) ή ακόμα και την Opera (1,31%). Συγκριτικά, το Chrome παρέμεινε σταθερά σταθερό με μερίδιο αγοράς μεταξύ 65% και 68% καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2019.

Σημειώνουμε ότι η πρόοδος του προγράμματος περιήγησης φαίνεται να συνοδεύει εν μέρει εκείνο του μεριδίου αγοράς των Windows 10. Ωστόσο, οι πρόσφατες επιλογές της Microsoft γύρω από το Edge θα μπορούσαν να πληρώσουν περισσότερα το 2020: ο εκδότης έχει αποφασίσει πράγματι να αλλάξει τον πυρήνα του Edge να μεταβείτε στο Chromium, όπως το Google Chrome, και επομένως να μπορείτε να επωφεληθείτε από τον τεράστιο κατάλογο επεκτάσεων του τελευταίου.

Πηγή: Net Marketshare