Τα Windows 10 θα εγκατασταθούν σε ένα δισεκατομμύριο συσκευές το 2020, σύμφωνα με τη Microsoft

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο Yusuf Mehdi ανακοινώνει στο Twitter το ορόσημο 900 εκατομμυρίων συσκευών με Windows 10 στον κόσμο. Από φέτος, τα Windows 10 είναι πιο δημοφιλή από τα Windows 7. Η Microsoft θα φτάσει το 1 δισεκατομμύριο συσκευές με Windows 10 το 2020.

Σύμφωνα με ένα tweet του Yusuf Mehdi, αντιπροέδρου της Modern Life, Research and Devices στη Microsoft, Τα Windows 10 είναι πλέον εγκατεστημένα σε περισσότερες από 900 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως. Αυτό είναι ένα σημαντικό άλμα από τα 800 εκατομμύρια που είχε επιτευχθεί προηγουμένως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Η Microsoft λέει ότι από την εισαγωγή των Windows 10 το 2015, υπήρξαν περισσότερες νέες συσκευές Windows 10 τους τελευταίους 12 μήνες από ό, τι σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αυτό το σχήμα περιλαμβάνει επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, tablet, ακόμη και περιφερειακά όπως HoloLens, Xbox One και Xbox One X.

FYI, η Microsoft είχε προβλέψει ένα δισεκατομμύριο συσκευές με Windows 10 εντός τριών ετών από την κυκλοφορία της, αλλά ο γίγαντας του υπολογιστή επεκτάθηκε γρήγορα αυτή τη φορά αφού είδε με σαφήνεια ότι τα Windows Phone (που ήταν επίσης μέρος της οικογένειας των Windows 10) δεν δούλεψε.

Από φέτος τα Windows 10 είναι πιο δημοφιλή από τα Windows 7

Κατά τη διάρκεια, Τα Windows 10 ξεπέρασαν επίσης τη δημοτικότητα των Windows 7 νωρίτερα αυτό το έτος. Μετά από 10 χρόνια υπηρεσίας, η υποστήριξη για τα Windows 7 θα λήξει στις 14 Ιανουαρίου 2020. Η Microsoft θα σταματήσει την τεχνική υποστήριξη για όλα τα θέματα, ενημερώσεις λογισμικού και ενημερώσεις ασφαλείας ή διορθώσεις. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες εταιρείες έχουν ακολουθήσει τις συστάσεις της Microsoft και τώρα επιλέγουν τα Windows 10.

Η Microsoft είχε ήδη χτυπήσει 700 εκατομμύρια συσκευές Windows 10 τον Σεπτέμβριο του 2018, ακολουθούμενη από 800 εκατομμύρια τον Μάρτιο του 2019 και 900 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο του 2019. Υποθέτοντας ότι αυτή η δυναμική αναβάθμισης των Windows 10 συνεχίζεται, Η Microsoft αναμένεται να διασχίσει ορόσημο δισεκατομμυρίων δολαρίων τους επόμενους έξι μήνες, δηλαδή πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία αυτού του λειτουργικού συστήματος.

Πηγή: Twitter