Τα Windows 10 είναι εγκατεστημένα σε λιγότερο από 50% των υπολογιστών

Phonandroid : actu Android et High-tech

Τα Windows 10 πλησιάζουν το 50% του μεριδίου αγοράς του υπολογιστή. Από τον Ιούλιο του 2019, το λειτουργικό σύστημα εγκαταστάθηκε στο 48,6% των υπολογιστών. Τα Windows 7 πέφτουν αλλά συνεχίζουν να αντιστέκονται, ενώ τα Windows 8.1 είναι, απίστευτα αλλά αληθινά, σε άνοδο. Ακολουθεί η τελευταία σταθερή έκδοση του Mac OS, η οποία είναι μπροστά από τα Windows XP και Linux.

Τα Windows 10 πλησιάζουν, αλλά δεν είναι ακόμη εκεί. Το λειτουργικό σύστημα της Microsoft τροφοδοτεί επί του παρόντος το 48,6% των υπολογιστών σύμφωνα με το NetMarketShare. Σε λίγες εβδομάδες, σίγουρα θα φτάσει στη συμβολική γραμμή του 50%, δεδομένης της πρόσφατης ανάπτυξής της, με ιδιαίτερα έναν εξαιρετικό μήνα τον Ιούνιο του 2019. Η εταιρεία Redmond βρίσκεται στο δρόμο για να πετύχει στο στοίχημά της.

Τα Windows 10 προχωρούν, τα Windows 7 είναι ακόμα καλά εγκατεστημένα

Ωστόσο, πολλοί χρήστες παραμένουν συνδεδεμένοι με παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Εξαιρετικά δημοφιλές, τα Windows 7 παραμένουν δημοφιλή σε πολλούς και διατηρούν μερίδιο αγοράς 31,83%. Και αυτό, ενώ το τέλος της υποστήριξης για τα Windows 7 έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2020 και η Microsoft στέλνει ειδοποιήσεις που ενθαρρύνουν τους πελάτες να κάνουν αναβάθμιση, δηλαδή τα Windows 10. Δεν έχουν αποτέλεσμα προς το παρόν, αλλά αγοράζετε νέους υπολογιστές πολύ συχνά με προεγκατεστημένα τα Windows 10 και τα λίγα άτομα που κάνουν αναβάθμιση είναι αρκετά για να προωθήσουν το W10. Τα Windows 7 σημείωσαν σημαντική πτώση, καθώς ήταν μερίδιο αγοράς 35,38% ένα μήνα νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης: Windows 10: σύντομα θα είναι δυνατή η επανεγκατάσταση του συστήματος χωρίς δίσκο

Περιέργως, τα Windows 8.1 που δεν αγαπήθηκαν κέρδισαν μερικά ποσοστά τις τελευταίες εβδομάδες. Ήταν στο 3,97% τον Μάιο του 2019 και έφτασε το 4,51% τον Ιούνιο και έπειτα στο 5,29% τον Ιούλιο. Επομένως, δεν είναι απαραίτητα τα Windows 10 που επωφελούνται από την πτώση των Windows 7. Τα Windows 8.1 επιστρέφουν ξαφνικά στο Mac OS X 10.14 και το μερίδιο αγοράς του 5,38%. Η Apple παραμένει εξειδικευμένη στην αγορά επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών. Ως ανέκδοτο, τα Windows XP εξακολουθούν να υπάρχουν στο 1,68% των υπολογιστών και το Linux είναι εγκατεστημένο σε 1,66% των υπολογιστών.

windows 10 windows 7
Πίστωση: NetMarketShare

Πηγή: NetMarketShare