Τα Windows 10 βελτιώνουν τη διαχείριση εργασιών και το κέντρο ειδοποιήσεων

Phonandroid : actu Android et High-tech

Στις 8 Ιανουαρίου, η Microsoft παρουσίασε μια νέα έκδοση των Windows 10 για χρήστες του προγράμματος Windows Insider. Τα Windows 10 build 19541 προσφέρουν νέες επιλογές στον διαχειριστή εργασιών και στα εργαλεία ειδοποίησης.

Η τελευταία beta με ημερομηνία Windows 10 προσφέρει μια σειρά από διάφορες ενημερώσεις κώδικα για το λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο, η εν λόγω προεπισκόπηση προσφέρει επίσης δύο νέες δυνατότητες: η μία είναι αφιερωμένη στο κέντρο ειδοποιήσεων, ενώ η άλλη είναι για τη διαχείριση εργασιών. Ενώ περιμένετε να ενσωματωθούν όλες αυτές οι καινοτομίες στην έκδοση 2004 των Windows 10 που έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη, έχετε επομένως την ευκαιρία να τις δοκιμάσετε εντός χτίστηκε το 19541.

Ελέγξτε καλύτερα τις εφαρμογές που σας παρακολουθούν χάρη στο κέντρο ειδοποιήσεων

Επομένως, η πρώτη από τις καινοτομίες αφορά το κέντρο ειδοποιήσεων. Ένα νέο εικονίδιο έχει ενσωματωθεί στο λειτουργικό σύστημα, ένα εικονίδιο που ενημερώνει τον χρήστη μόλις μια εφαρμογή χρησιμοποιήσει τη θέση της. Μια πολύ χρήσιμη επιλογή για να γνωρίζετε όλες τις εφαρμογές που σας παρακολουθούν συνεχώς.

Τοποθεσία εφαρμογών ειδοποιήσεων των Windows 10

Δεύτερη καινοτομία, αυτή τη φορά που επηρεάζει τον διαχειριστή εργασιών. Αυτό βελτιώνεται προσφέροντας τώρα μια νέα επιλογή προσβάσιμη από την καρτέλα Λεπτομέρειες (η προτελευταία καρτέλα του διαχειριστή). Μια νέα στήλη “Αρχιτεκτονική” είναι στην πραγματικότητα διαθέσιμη, η οποία σας ενημερώνει εάν μια εφαρμογή εκτελείται σε x86 ή x64.

Διαχείριση εργασιών Windows 10

Η λίστα με πολλές διορθώσεις και μικρές ενημερώσεις μπορείτε να βρείτε στο ιστολόγιο της Microsoft. Όλες αυτές οι νέες δυνατότητες είναι διαθέσιμες στο κανάλι διανομής Fast Ring των Windows 10. Για πρόσβαση σε αυτά, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό. Εκτελέστε την ακόλουθη διαδικασία:

  • Κάντε κλικ στο κουμπί Αρχή Windows 10
  • Μεταβείτε στην ενότητα Ρυθμίσεις αντιπροσωπεύεται από ένα μικρό οδοντωτό τροχό
  • Μετωπικώς Ενημέρωση και ασφάλεια
  • Στην αριστερή στήλη, κάντε κλικ στο Πρόγραμμα Windows Insider
  • πάτα το κουμπί Να ξεκινήσω για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Windows Insider, το οποίο είναι εντελώς δωρεάν, θυμηθείτε
  • Πάντα από την αριστερή στήλη της ενότητας Ενημέρωση και ασφάλεια, γνωρίστε αυτήν τη φορά Ενημερωμένη έκδοση για Windows.
  • πάτα το κουμπί Ελεγχος για ενημερώσεις.
  • Πρέπει να βρείτε τα Windows 10 build 19541. Κάντε λήψη και εγκατάσταση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επανεκκινήσετε τα Windows 10 για να δοκιμάσετε την πιο πρόσφατη έκδοση beta του λειτουργικού συστήματος.

Δεδομένου ότι πρόκειται για λειτουργικό σύστημα beta, σφάλματα ενδέχεται να εμφανίζονται εδώ και εκεί. Εάν προτιμάτε να περιμένετε έως ότου αυτές οι λειτουργίες είναι διαθέσιμες σε μια σταθερή και τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος, θυμηθείτε ότι η Microsoft θα κυκλοφορήσει τη νέα έκδοση των Windows 10, 2004, την επόμενη άνοιξη (πιθανώς τον Απρίλιο). Μια δεύτερη ενημέρωση αναμένεται για τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο του 2020. Θυμηθείτε ότι είναι φέτος που η Microsoft ελπίζει να περάσει το ορόσημο ενός δισεκατομμυρίου σταθμών εργασίας στα Windows 10. Ένα στοίχημα που δεν είναι τόσο τρελό, αφού στο Τον περασμένο Σεπτέμβριο, υπήρχαν ήδη 900 εκατομμύρια συσκευές σε αυτό το λειτουργικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης: πώς να μεταφέρετε δωρεάν από τα Windows 7 στα Windows 10