Τα Tesla Model 3 και X ονομάστηκαν ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2019

Phonandroid : actu Android et High-tech

Τα Tesla Model 3 και X είναι από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2019, ανακοινώνει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP). Αληθινό στη φόρμα, ο ανεξάρτητος οργανισμός αξιολόγησης συνέταξε το κατάταξη των καλύτερων οχημάτων στην αγορά. Τα αυτοκίνητα του Elon Musk ξεχωρίζουν σε 3 από τις 6 κατηγορίες.

Στις 8 Ιανουαρίου, το Euro NCAP δημοσίευσε την κατάταξή του με τα καλύτερα αυτοκίνητα στην αγορά το 2019 online. Για να καθορίσει την επιλογή του, ο οργανισμός με έδρα τις Βρυξέλλες πραγματοποίησε πολλές δοκιμές σφαλμάτων κάθε μοντέλου. Μεταξύ των κριτηρίων που χρησιμοποιεί το Euro NCAP είναι «Προστασία ενηλίκων», «Προστασία παιδιών», «Προστασία ευάλωτων χρηστών του δρόμου» και «Βοήθεια ασφαλείας» που προσφέρει το όχημα.

Διαβάστε επίσης: Ο Tesla είναι τώρα ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην αμερικανική ιστορία μπροστά από τη Ford

Το Euro NCAP παρουσιάζει μια λίστα με τα καλύτερα αυτοκίνητα του 2019

Όπως μπορεί να διαβαστεί στον ιστότοπο Euro NCAP, το Tesla Model 3 ψηφίστηκε ως το καλύτερο μεγάλο οικογενειακό αυτοκίνητο, συνδεδεμένο με τη BMW Σειρά 3. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ξεχωρίζει ακόμη και με τη βοήθεια ασφαλείας με 94% σκορ, έναντι μόνο 76% για τη σειρά 3. Το μοντέλο 3 κληρονομεί επίσης τον τίτλο του καλύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της χρονιάς. Από την πλευρά του, το Model X στέφεται το καλύτερο μεγάλο SUV του 2019.

  • Τα καλύτερα μεγάλα οικογενειακά αυτοκίνητα: Tesla Μοντέλο 3 και η BMW Σειρά 3
  • Καλύτερο μεγάλο SUV: Tesla Μοντέλο X
  • Best Small Wagon: Mercedes-Benz CLA
  • Καλύτερο μικρό SUV / MPV: Subaru Forester
  • Καλύτερα αστικά αυτοκίνητα: Renault Clio και Audi A1
  • Καλύτερο υβριδικό ή ηλεκτρικό: Tesla Μοντέλο 3

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Euro NCAP έχει επισημάνει τα αυτοκίνητα Tesla. Τον Ιούλιο του 2019, το μοντέλο 3 κέρδισε πράγματι τη μέγιστη βαθμολογία 5 αστέρων στο ευρωπαϊκό τεστ ασφάλειας επιβατών του Euro NCAP. Λίγους μήνες νωρίτερα, το μοντέλο 3 είχε ήδη ψηφιστεί ως το ασφαλέστερο αυτοκίνητο από το NHTSA, μια κυβερνητική υπηρεσία αφιερωμένη στην αμερικανική οδική ασφάλεια. Όπως επεσήμανε πρόσφατα η Γερμανική Ένωση Επιθεώρησης Οχημάτων, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι πιο επικίνδυνα από τα οχήματα που διαθέτουν κινητήρα καύσης.

Πηγή: Euro NCAP