Τα MacBooks επιτέλους γίνονται έξυπνα και χειρίζονται καλύτερα την μπαταρία τους

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Apple περιλαμβάνει μια δυνατότητα στο macOS Catalina 10.15.5 beta για τη διατήρηση της υγείας της μπαταρίας των MacBooks. Ήταν ώρα.

Συντελεστές: Pixabay

Αυτή είναι μια επανάσταση Όπως θα έλεγε ο Steve Jobs. Η τελευταία beta του macOS Catalina 10.15.5 σύντομα θα περιλαμβάνει ένα επαναστατικό νέο χαρακτηριστικό. Που ονομάζεται ” Διαχείριση υγείας μπαταρίας“, αυτή η επιλογή επιτρέπει στον φορητό υπολογιστή σαςπροσαρμόστε την ισχύ φόρτισης ανάλογα με τις συνήθειες χρήσης σας. Με άλλα λόγια, τα MacBooks γίνονται πιο έξυπνα και τελικά συνειδητοποίησαν ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσετε να φορτίζετε όταν η μπαταρία είναι ήδη γεμάτη!

Σύμφωνα με την Apple, αυτή η καινοτομία προορίζεται να μειώσει ” το ποσοστό χημικής γήρανσης της μπαταρίας από το MacBook“, Το οποίο επιτρέπει παρατείνει τη διάρκεια ζωής. Στην πραγματικότητα, εάν, όπως και πολλοί χρήστες, αφήνετε το MacBook σας συνδεδεμένο συνεχώς για φόβο έλλειψης ζωής μπαταρίας, μπορείτε να κάνετε μια ανάσα.

Διαβάστε επίσης: iPhone 12 Pro Max – σχέδιο και τεχνικό φύλλο, έτσι θα έπρεπε να μοιάζει το premium smartphone της Apple

Η μάρκα μήλων εξασφαλίζει την υγεία της μπαταρίας σας, περιορίζοντας το φορτίο στο 80% για παράδειγμα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αυτή η επιλογή προκαλεί απώλεια αυτονομίας όταν δεν είστε πλέον συνδεδεμένοι … Αλλά τουλάχιστον η αντικατάσταση της μπαταρίας θα είναι αργότερα. Σημειώστε ότι ” Διαχείριση υγείας μπαταρίας “ θα φροντίσει επίσης πάρτε τη θερμοκρασία της μπαταρίας στο περασμα του χρονου.

Η Apple υπενθυμίζει επίσης ότι όλα τα δεδομένα που καταγράφονται και σχετίζονται με τη φόρτιση θα αποθηκεύονται τοπικά στο MacBook σας και όχι σε διακομιστές της εταιρείας. Εκτός αν, φυσικά, ενεργοποιηθεί η επιλογή κοινής χρήσης ανώνυμων αναλυτικών δεδομένων. Η τελική διάθεση αυτής της επιλογής αναμένεται να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή στο μήνας Μαΐου 2020.

Διαβάστε επίσης: Η Apple παρουσιάζει το iPhone SE 2020, ένα παλιομοδίτικο smartphone από 489 €

Ένα είδος mea-culpa μετά το σκάνδαλο του 2017;

Είναι αστείο να βλέπεις την εταιρεία Cupertino να παίζει πλήρως την κάρτα διαφάνειας σε αυτή τη νέα δυνατότητα διαχείρισης μπαταριών. Η εταιρεία δεν θέλει να βρίσκεται στην καρδιά του ένα άλλο σκάνδαλο. Το 2017, η Apple επιβεβαίωσε ντροπιαστικά ότι είχε προγραμματιστεί παρωχημένη.

Στη συνέχεια, ο κατασκευαστής παραδέχτηκε ότι σκόπιμα περιόρισε τις μπαταρίες και την απόδοση παλαιών μοντέλων iPhone, ειδικά των iPhone 6, 6S και 7. Φυσικά, η εταιρεία το έκανε αυτό για το καλό των χρηστών: ” Δεν επιβραδύνουμε τα iPhone, ώστε να μπορείτε να τα αλλάξετε, χαμηλώνουμε την απόδοση για να διατηρήσετε την αυτονομία τους », δήλωσε την εταιρεία στο δελτίο τύπου της το 2017. Είναι όλα στην τέχνη του τύπου.

Πηγή: SixColors