Τα Google Pixel 4 και 4XL θα ζητήσουν βοήθεια σε περίπτωση αυτοκινητιστικού ατυχήματος

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 2 Δεκεμβρίου 2019 στις 16 ώρες 39 λεπτά

Αποκαλύπτεται μια νέα δυνατότητα των Google Pixel 4 και 4XL. Ονομάζεται “Προσωπική ασφάλεια”, στόχος του είναι να εντοπίσει ατυχήματα αυτοκινήτων και να ζητήσει αυτόματα βοήθεια σε περίπτωση που είναι σοβαρό ατύχημα και το θύμα δεν δείχνει κανένα σημάδι ζωής.

Το Google Pixel 4 και 4XL συνεχίζουν να παραδίδουν τα μυστικά τους. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, τα δύο smartphone θα προσφέρουν ένα Προσωπική ασφάλεια με μια επιλογή ανίχνευση τροχαίου ατυχήματος. Χάρη στο ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο και το μικρόφωνο, και τα δύο smartphone μπορούν να αναγνωρίσουν ένα ατύχημα και να ζητήσουν αυτόματα βοήθεια.

Google Pixel 4 και 4XL: μια δυνατότητα για τη σωτηρία ζωών

Εντοπισμένος από τον ιστότοπο XDA Developers, η λειτουργικότητα θα προσφέρεται μέσω μιας ειδικής εφαρμογής που διατίθεται στο Play Store. Όλα φαίνεται να δείχνουν ότι θα είναι διαθέσιμα αρχικά στο Google Pixel 4 και 4XL στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν τελικά ανοίξει σε άλλες συσκευές της γκάμας και σε άλλες χώρες. Από την περιγραφή του, αυτή η λειτουργία είναι παρόμοια με την ανίχνευση πτώσης του Apple Watch. Όταν το smartphone εντοπίσει πιθανό αυτοκινητιστικό ατύχημα, εκπέμπεται ηχητική ειδοποίηση και ο χρήστης θα μπορεί να υποδείξει ότι όλα είναι καλά. Σε διαφορετική περίπτωση, Η βοήθεια καλείται αυτόματα.

Ο χρήστης μπορεί επίσης να προρυθμίσει μια φόρμα με τις ιατρικές του πληροφορίες και να επιλέξει επαφές έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση προβλήματος. Αυτές οι πληροφορίες εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος για να βοηθήσουν τους πρώτους ανταποκριτές. Προσφέρεται επίσης μια επιλογή κοινής χρήσης που επιτρέπει στο θύμα να μοιράζεται ένα σύντομο μήνυμα καθώς και την τρέχουσα τοποθεσία του με τις επαφές της επιλογής του. Η Google παρουσίασε μια άλλη δυνατότητα του Android πριν από λίγες εβδομάδες, σχεδιασμένη για να καλεί αυτόματα έκτακτες ανάγκες σε περίπτωση κινδύνου.

Ενσωματωμένο απευθείας στο σύστημα, θα προσφέρεται μαζί με την εφαρμογή Προσωπικής Ασφάλειας που είναι διαθέσιμη στο Play Store. Προς το παρόν, φαίνεται αδύνατο να το κατεβάσετε ανεξάρτητα από τη γεωγραφική θέση. Θα πρέπει να είναι διαθέσιμο όταν τα Pixel 4 και 4XL κυκλοφορούν σε λίγες μέρες.

Πηγή: XDA Developers