Τα Bbox Miami και Bbox 4K μετεγκαθίστανται στο Android 8 και υιοθετούν μια νέα διεπαφή

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Bouygues Telecom ξεκίνησε τη μετεγκατάσταση των δύο μοντέλων του Bbox Miami, της κλασικής έκδοσης και της έκδοσης 4K, στο Android 8 (Oreo). Συνοδεύεται από μια νέα, πιο ρευστή και μοντέρνα τηλεοπτική διεπαφή. Η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί σε κύματα. Όλοι οι πελάτες με ένα από αυτά τα δύο κουτιά θα το έχουν πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου.

bbox-must

Η Bouygues Telecom προσφέρει τις προσφορές Bbox Miami και Bbox 4K με τις προσφορές Bbox Must και Bbox Ultym, αντίστοιχα. Αυτά τα ψηφιακά κουτιά λειτουργούν και τα δύο στο Android TV. Αυτήν τη στιγμή η εγκατεστημένη έκδοση είναι το Android 7.1 Nougat. Αλλά δεν μπορεί να παραμείνει έτσι για πολύ. Πράγματι, η Bouygues Telecom θα είχε ξεκινήσει τη μετεγκατάσταση αυτών των δύο κουτιών.

Διαβάστε επίσης: Bbox Miami 4K: αποσαφηνίζεται ο νέος επαναστατικός αποκωδικοποιητής της Bouygues Telecom

Μια μετεγκατάσταση στο Android 8 Oreo (ναι ναι, Oreo) που συνοδεύειμια νέα τηλεοπτική διεπαφή. Το τελευταίο περιστρέφεται γύρω από ένα μόνο μενού για πρόσβαση σε όλες τις κατηγορίες περιεχομένου, είτε πρόκειται για τηλεοπτικά κανάλια (δωρεάν ή επί πληρωμή), υπηρεσίες βίντεο κατά παραγγελία, εφαρμογές και εγγραφές. Αυτή η νέα διεπαφή είναι επίσης εμπλουτισμένη με νέα φύλλα πληροφοριών προγράμματος και απλοποιημένη πλοήγηση για πρόσβαση σε υπηρεσίες περιβάλλοντος (όπως ζωντανός έλεγχος ή ενεργοποίηση εγγραφής). Τέλος, το Android 8 φέρνει τον Βοηθό Google να εκτελεί φωνητικές αναζητήσεις.

Τέλος μετεγκατάστασης πριν από το τέλος Φεβρουαρίου

Επομένως, η μετεγκατάσταση ξεκίνησε για ορισμένους συνδρομητές. Όπως πάντα, θα γίνει σε κύματα. Και οι τελευταίοι χρήστες του Bbox Miami και του Bbox 4K θα επωφεληθούν από αυτήν τη νέα διεπαφή (με τον Βοηθό) πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν τελειώσει η καμπάνια μετανάστευσης. Λήψη υλικολογισμικού διαρκεί μεταξύ 10 και 30 λεπτών ανάλογα με την τεχνολογία (ίνες ή ADSL) και την ποιότητα της σύνδεσης (ειδικά στο ADSL). Σημειώστε ότι τα Bboxes έχουν ρυθμιστεί για λήψη υλικολογισμικού όλη τη νύχτα, αλλά αυτή η διαδικασία δεν εμποδίζει τη χρήση του (σε αντίθεση με την ίδια την εγκατάσταση).

Διαβάστε επίσης: Bbox Miami: Η Bouygues Telecom θα αυξήσει διακριτικά την τιμή των συνδρομών

Όπως πάντα, υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ ψηφιακών κιβωτίων και smartphone, τα τελευταία επωφελούνται από πολύ πιο πρόσφατες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Google, Android 10 για τους τυχερούς και Android 9.0 Pie για τους άλλους. Πρέπει να ειπωθεί ότι οι φορείς εκμετάλλευσης Fiber και ADSL δεν έχουν την ίδια πίεση από τους καταναλωτές με τους κατασκευαστές smartphone. Όσο λειτουργεί το set-top (και το Netflix είναι διαθέσιμο), οι χειριστές δεν αισθάνονται απαραίτητα την ανάγκη να επενδύσουν σε μια νέα έκδοση. Εκτός εάν η εμπειρία χρήστη δεν είναι η βέλτιστη. Και αυτός είναι σίγουρα ο λόγος για τον οποίο η Bouygues Telecom πραγματοποιεί αυτήν τη μετανάστευση.

Πηγή: UniversFreebox