Τα Κινέζικα παιδιά δεν επιτρέπεται πλέον να παίζουν βιντεοπαιχνίδια μετά τις 10 μ.μ.

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Κίνα αποφάσισε να απαγορεύσει στα παιδιά να παίζουν βιντεοπαιχνίδια μετά τις 10 μ.μ. και πάνω από 90 λεπτά την ημέρα – και θέτει ένα όριο στις μικρο συναλλαγές. Ακραία και άνευ προηγουμένου μέτρα στον κόσμο, τα οποία έχουν ισχύ νόμου από την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019. Η χώρα ελπίζει να καταπολεμήσει καλύτερα τον εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια, τη μυωπία και τους κακούς βαθμούς.

Πίστωση: Phonandroid

Η Κίνα μόλις υιοθέτησε ιδιαίτερα αυστηρή νομοθεσία σχετικά με τα βιντεοπαιχνίδια. Τώρα, άτομα κάτω των 18 ετών επιτρέπεται να παίζουν βιντεοπαιχνίδια μόνο για 90 λεπτά την ημέρα, με απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10 μ.μ. έως τις 8 π.μ. την επόμενη μέρα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει 7 ημέρες την εβδομάδα, ενώ η υποχρέωση περιορισμού του χρόνου που αφιερώνεται στα παιχνίδια σε 90 λεπτά την ημέρα ισχύει μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή. Τα Σαββατοκύριακα, τα Κινέζικα παιδιά μπορούν να παίξουν για 3 ώρες το πολύ την ημέρα.

Εκτός από αυτά τα μέτρα, οι τελευταίοι πρέπει τώρα να δημιουργήσουν λογαριασμούς τυχερών παιχνιδιών με το πραγματικό τους όνομα, υποστηρίζοντας έγγραφο αναγνώρισης. Επιπλέον, ο νόμος καθορίζει όρια δαπανών για DLC και μικρο-συναλλαγές. Θα υπάρχει τώρα ένα όριο που δεν πρέπει να ξεπεραστεί, μεταξύ 28 $ και 57 $ το μήνα για τις μικρο-συναλλαγές (αγορές αντικειμένων, skins και άλλα lootboxes). Ποσό προσαρμοσμένο ανάλογα με την ηλικία του παίκτη.

Καταπολέμηση του εθισμού στα βιντεοπαιχνίδια, της μυωπίας και της κακής σχολικής απόδοσης

Περνώντας αυτήν την άνευ προηγουμένου νομοθεσία όσον αφορά το πεδίο εφαρμογής και τα μέτρα της, η Κίνα επιδιώκει να καταπολεμήσει καλύτερα τον εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια: “Αυτά τα προβλήματα επηρεάζουν τη σωματική και ψυχική υγεία των ανηλίκων, καθώς και τη μάθηση και τη φυσιολογική ζωή τους”. Υπάρχει επίσης μυωπία, τα οποία τα παιχνίδια κατηγορούνται τακτικά ότι είναι υπεύθυνα στη χώρα. Αλλά επίσης “Κακά σχολικά αποτελέσματα που αφορούν μεγάλο μέρος της κοινωνίας”, όπως αναφέρεται από τον κινεζικό εθνικό οργανισμό ειδήσεων που αναφέρεται από το Νιου Γιορκ Ταιμς.

Διαβάστε επίσης: Βιντεοπαιχνίδια – Η Microsoft θέλει να τερματίσει τις προσβολές φιλτράροντας τις ανταλλαγές φωνής σε πραγματικό χρόνο

Οι εκδότες βιντεοπαιχνιδιών γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό ότι η κινεζική κυβέρνηση επρόκειτο να θεσπίσει τέτοιου είδους νομοθεσία. Κάποιοι όπως η Tencent και η Netease ανέμεναν την άφιξη αυτού του νόμου θέτοντας όρια για νέους χρήστες. Ενώ άλλοι έχουν εφαρμόσει τεχνικά μέσα για να συμμορφωθούν με το νόμο. Οι νεαροί παίκτες που είναι έτοιμοι να παρακάμψουν το νόμο, ωστόσο, δεν θα πρέπει να έχουν πάρα πολλά προβλήματα να αρπάξουν συσκευές που συνδέονται με την αναγνώριση των γονιών τους.

Τι πιστεύετε για αυτήν τη νομοθεσία; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια!

Πηγή: New York Times