Τα ηλεκτρικά σκούτερ αποτελούν πλέον μέρος του Highway Code, εδώ είναι οι κανόνες

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 9 Ιουλίου 2020 στις 15 ώρες και 37 λεπτά

Τα ηλεκτρικά σκούτερ μόλις μπήκαν στον Κώδικα Γαλλικής Οδού. Ένα νέο διάταγμα ήρθε πράγματι για τη ρύθμιση της χρήσης “προσωπικών ταξιδιωτικών οχημάτων” με νέους κανόνες κυκλοφορίας. Δεν προκαλεί έκπληξη, πολλά μέτρα εντάσσονται στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί από την πόλη του Παρισιού.

Αυτή την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, δημοσιεύθηκε ένα νέο διάταγμα στην Επίσημη Εφημερίδα για τη ρύθμιση της χρήσης ηλεκτρικών σκούτερ, γυροσκοπίων ή hoverboards σε δημόσιους δρόμους. Μέρος αυτού του κειμένου θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο στη Γαλλία. Ένα άλλο μέρος δεν θα τεθεί σε εφαρμογή μέχρι την 1η Ιουλίου 2020 στη Γαλλία. Αυτός ο νέος κανονισμός αφορά ” χρήστες του δρόμου, την επιβολή του νόμου και τις τοπικές αρχές », Καθορίζει το διάταγμα.

Διαβάστε επίσης: Το Παρίσι περιορίζει τον αριθμό των ηλεκτρικών σκούτερ στους δρόμους σε 15.000

Ηλεκτρικά σκούτερ: υποχρεωτική διαδρομή κύκλου

Πρώτα απ ‘όλα, το διάταγμα περιορίζεται η χρήση σκούτερ σε ποδηλατόδρομους, αυτοκινητόδρομους και δρόμους που περιορίζονται σε μέγιστη ταχύτητα 50 km / h. Σε κατοικημένες περιοχές, οι χρήστες πρέπει απολύτως να παραμείνουν στις διαδρομές κύκλου που διατίθενται. Έξω από την πόλη, οι οδηγοί αναγκάζονται να πέσουν πίσω σε πράσινες οδούς και ποδηλατόδρομους. Θα επιβληθεί πρόστιμο 135 € στους παραβάτες, όπως συμβαίνει ήδη στην πόλη του Παρισιού.

Επομένως, δεν επιτρέπεται πλέον να οδηγείτε στα πεζοδρόμια, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, το σκούτερ θα πρέπει να κινηθεί προς τα εμπρός με τα πόδια και όχι να εμποδίσει τους πεζούς. Ωστόσο, ο εθνικός κώδικας επιτρέπει τη στάθμευση στα πεζοδρόμια. Στην πραγματικότητα, αυτή η απόφαση εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των δημοτικών αρχών. Στο Παρίσι, ο χώρος στάθμευσης απαγορεύεται επίσης με απόφαση του δημαρχείου.

Μέγιστη ταχύτητα: μην υπερβαίνετε τα 25 km / h

Δεύτερον, τα ηλεκτρικά σκούτερ δεν είναι δεν επιτρέπεται πλέον να υπερβαίνει τα 25km / h με ποινή πρόστιμου 1500 ευρώ. Κατά τη διαδικασία, οι αρχές θα δημεύσουν αυτόματα τη συσκευή σας σε περίπτωση παραβίασης. Στο Παρίσι, η ταχύτητα περιορίζεται ήδη στα 20km / h κατόπιν αιτήματος της Anne Hidalgo, δημάρχου της πόλης.

Κάθε σκούτερ μπορεί να φιλοξενήσει μόνοένας μόνο οδηγός τουλάχιστον δώδεκα ετών, καθορίζει τον κώδικα εθνικής οδού. Για πρώτη φορά, ο νόμος ορίζει επομένως μια περιορισμένη ηλικία για οδήγηση σκούτερ ή hoverboard σε δημόσιους δρόμους. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι απαγορεύεται επίσης η ρυμούλκηση ή η ρυμούλκηση με άλλο όχημα (αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα κ.λπ.). Το διάταγμα απαγορεύεται να φοράτε ακουστικά, τα οποία ενδέχεται να καλύπτουν θόρυβο κυκλοφορίας. Προβλέπεται πρόστιμο 35 ευρώ σε περίπτωση παράβασης.

Προαιρετικό κράνος στην πόλη

Τέλος, το διάταγμα υποχρεώνει κάθε οδηγό προσωπικού οχήματος μεταφοράς να φορά προστατευτικό κράνος και αντανακλαστικό γιλέκο για να ταξιδεύει σε δρόμο έξω από την πόλη του οποίου η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι μικρότερη ή ίση με 80 km / h. Στην πόλη, Ωστόσο, κανένας προστατευτικός εξοπλισμός δεν είναι υποχρεωτικός. Ωστόσο, το διάταγμα συνιστάται να φοράτε κράνος.

Τι πιστεύετε για αυτές τις αλλαγές στον αυτοκινητόδρομο κώδικα; Πρέπει να προχωρήσουμε περαιτέρω στην επίβλεψη σκούτερ, ποδηλάτων ή hoverboards; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα παρακάτω σχόλια.