Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι πιο επικίνδυνα από άλλα, αποκαλύπτουν δοκιμές σύγκρουσης

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 13 Νοεμβρίου 2019 στις 22 ώρες και 51 λεπτά

Όχι, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι πιο επικίνδυνα από τα οχήματα που διαθέτουν κινητήρα καύσης. Σύμφωνα με τις δοκιμές συντριβής που πραγματοποιήθηκαν με μια Renault Zoe και τρία Nissan Leaves από μια γερμανική οργάνωση, δεν είναι πιο επικίνδυνο να ταξιδέψετε με ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρά με ένα παραδοσιακό αυτοκίνητο.

Στις 12 Νοεμβρίου 2019, η Dekra, η «Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein» (Γερμανική Ένωση Επιθεώρησης Μηχανοκίνητων Οχημάτων), δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας σειράς δοκιμών ακραίων συντριβών στον ιστότοπό της. Στο πλαίσιο ενός ερευνητικού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε από κοινού με τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Γκέτινγκεν, υπέβαλε η Dekra ένα Renault Zoe και τρία οχήματα Nissan Leaf σε πολλές δοκιμές σφαλμάτων. Αυτά είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τις καλύτερες πωλήσεις στη Γαλλία με το Tesla Model 3.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι ερευνητές προσομοίωσαν διάφορα σενάρια σύγκρουσης με ένα δέντρο στο “Ταχύτητες πολύ υψηλότερες από αυτές που συνήθως εφαρμόζονται σε τυπικές δοκιμές σύγκρουσης”. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν πράγματι σε ταχύτητες που κυμαίνονται από 60 km / h έως 84 km / h. Ένα κλασικό τεστ σύγκρουσης δεν υπερβαίνει τα 50 km / h στην Ευρώπη. Παρά αυτές τις ακραίες συνθήκες, τα ηλεκτρικά οχήματα που δοκιμάστηκαν αποδείχθηκαν εξίσου ασφαλή με τα αυτοκίνητα που διαθέτουν κινητήρα θερμότητας.

Διαβάστε επίσης: Η Tesla αποκαλύπτει την επίσημη δοκιμή σφαλμάτων του Model 3 σε βίντεο

«Η ζημιά που προκαλείται από δοκιμές σύγκρουσης είναι συγκρίσιμη με εκείνη των συμβατικών μηχανοκίνητων οχημάτων. Το σύστημα υψηλής τάσης των ηλεκτρικών οχημάτων έκλεισε αξιόπιστα κατά τη διάρκεια του ατυχήματος. Και παρά το γεγονός ότι η μπαταρία παραμορφώθηκε σοβαρά, δεν ξέσπασε φωτιά » εξηγεί ο Markus Egelhaaf, ερευνητής ατυχημάτων στο Dekra.

Οι πιθανότητες επιβίωσης σε μια σύγκρουση με ένα δέντρο στα 84 km / h είναι τόσο μικρές για τους οδηγούς ενός ηλεκτρικού οχήματος όσο ένα αυτοκίνητο με θερμική πρόωση. “Οι κύριοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων έχουν επιτύχει τουλάχιστον το ίδιο επίπεδο ασφάλειας με τα αυτοκίνητα με κινητήρες καύσης” καταλήγει ο ερευνητής.

Ως εκ τούτου, υπενθυμίζεται ότι το Tesla Model 3 κέρδισε τη μέγιστη βαθμολογία στην ευρωπαϊκή δοκιμή ασφάλειας επιβατών από το Euro NCAP, τον ευρωπαϊκό φορέα που αξιολογεί την ασφάλεια των νέων οχημάτων. Ίδια ιστορία για το Renault Zoe και το Nissan Leaf. “Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται λιγότερο ασφαλής σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο από ότι σε ένα αυτοκίνητο με συμβατικό κινητήρα” καταλήγει η Νίκρα.

δοκιμές συντριβής ηλεκτρικών αυτοκινήτων
δοκιμές συντριβής ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Πηγή: Dekra