Τα επεισόδια λογοκρίσεων του Netflix από το South Park στη Γαλλία και γνωρίζουμε γιατί

Phonandroid : actu Android et High-tech

Έχει γίνει η πλατφόρμα Netflix λογοκρισία χωρίς να το αντιληφθούμε, το οποίο ωστόσο είναι η αρχή μιας πολύ σκοτεινής και καυστικής σειράς; Αυτό μπορεί να σκεφτεί κανείς, παρατηρώντας την εξαφάνιση ορισμένων επεισοδίων της σειράς South Park. Αλλά το Netflix έχει μια καλή εξήγηση.

Εάν το Netflix μεταδίδει αυτήν τη στιγμή τις σεζόν 15 έως 21 της σειράς Νότιο πάρκο, ωστόσο, λείπουν ορισμένα επεισόδια. Συνολικά, δεν υπάρχουν λιγότερα από 10 επεισόδια που οι συνδρομητές δεν μπορούν να παρακολουθήσουν στην πλατφόρμα. Ωστόσο, το Netflix εξηγείται.

Διαγράφηκαν 10 επεισόδια λόγω γαλλικής λογοκρισίας

Έτσι, υπάρχουν μόνο δέκα επεισόδια της σεζόν 15 του South Park στο Netflix, ενώ η σειρά έχει επίσημα δεκατέσσερα. Ίδια ιστορία για τις σεζόν 16 και 17, που κόπηκαν κατά δύο επεισόδια το καθένα, ενώ οι εποχές 18 και 19 έχασαν ένα. Γιατί μια τέτοια διαγραφή; Εάν το Netflix λογοκρίνει τόσα επεισόδια της σειράς, Αυτό συμβαίνει επειδή θεωρούνταν ήδη αμφιλεγόμενα κατά την απελευθέρωσή τους.

Διαβάστε επίσης – Netflix, Amazon Prime Video, Canal + Séries, OCS, Disney +, Apple TV +: σύγκριση ροής βίντεο

Ερωτηθείς από έναν χρήστη του Twitter, η πλατφόρμα αναγνωρίζει πλήρως τη διαγραφή των εν λόγω επεισοδίων. Το Netflix εξηγεί τον λόγο για αυτό ως εξής στον λογαριασμό του στο Twitter: «Τα επεισόδια λογοκρίθηκαν όταν μεταδόθηκαν για πρώτη φορά στη Γαλλία. Θεωρούνται δυσφημιστικός για ορισμένες κοινότητες από τις τοπικές οπτικοακουστικές αρχές. Το σεβόμαστε για νομικούς λόγους. “

Οι οπαδοί του South Park ενδέχεται να μπορούν να βασίζονται στο Amazon Prime, το οποίο σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει τις πρώτες 21 σεζόν της σειράς κινουμένων σχεδίων αυτόν τον μήνα (έχει συνολικά 23, με τη σεζόν 23 σε εξέλιξη. διάχυση). Εκτός αν η πλατφόρμα του Αμαζονίου ακολουθεί τον ίδιο δρόμο για τους ίδιους λόγους, θα το μάθουμε πολύ σύντομα.

Να θυμάστε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Netflix λογοκρίνει περιεχόμενο στην πλατφόρμα του. Σε ένα εντελώς διαφορετικό μητρώο, τον περασμένο Ιούλιο, η πλατφόρμα έκοψε τη σκηνή αυτοκτονίας στη σειρά 13 λόγοι για τους οποίους, ενώ η εν λόγω ακολουθία ήταν ορατή για 2 χρόνια.

Πηγή: Netflix