Τα Έγγραφα Google γνωρίζουν τώρα πώς να μετρά τις λέξεις σε πραγματικό χρόνο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Χωρίς να είναι εντελώς επαναστατική, μια νέα λειτουργία μόλις εμφανίστηκε στα Έγγραφα Google. Ο διαδικτυακός επεξεργαστής κειμένου είναι πλέον σε θέση να μετρά ζωντανά τις λέξεις σε οποιοδήποτε έγγραφο.

Με τα χρόνια, Τα Έγγραφα Google δεν σταμάτησαν ποτέ να βελτιώνονται. Τόσο πολύ ώστε η διαδικτυακή υπηρεσία της Google είναι πλέον σε θέση να αντικαταστήσει έναν κλασικό επεξεργαστή κειμένου όπως το Word. Φυσικά, μπορούμε πάντα να τον κατηγορούμε για κάποιες αδυναμίες, όπως ένας αποτελεσματικός ορθογραφικός έλεγχος και γραμματική. Από την άλλη πλευρά, το εργαλείο της Google κάνει τη δουλειά του πολύ καλά, είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή και παραμένει πάνω από όλα δωρεάν.

Ένας μετρητής λέξεων ενσωματωμένος στα Έγγραφα Google, αλλά μόνο στο G Suite

Λοιπόν, τι πραγματικά έλειπε τα Έγγραφα Google; Ποια λειτουργία δεν είχε προσφερθεί ποτέ πριν; Η απάντηση είναι με λίγα λόγια: μετρητής λέξεων σε πραγματικό χρόνο. Το κενό έχει πλέον καλυφθεί, καθώς η Google μόλις ενσωμάτωσε μια τέτοια επιλογή στην online υπηρεσία της. Στην πραγματικότητα υπήρχε ήδη ένας μετρητής λέξεων, αλλά ήταν πάντα απαραίτητο να μεταβείτε στο μενού Εργαλείακαι, στη συνέχεια, επιλέξτε τη λειτουργία Αριθμός λέξεων. Εδώ αρκεί να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Εργαλεία > Αριθμός λέξεων > Εμφάνιση μετρητή λέξεων να επωφεληθούν απόαποτέλεσμα κατά την πληκτρολόγηση.

Το αποτέλεσμα στη συνέχεια εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο, στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης, ακριβώς όπως το Word. Κάνοντας κλικ στο μικρό παράθυρο του μετρητή λέξεων, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε άλλες πληροφορίες: μετρητής σελίδας και μετρητής χαρακτήρων (με ή χωρίς κενό).

Τα κακά νέα είναι ότι αυτή η δυνατότητα είναι, ωστόσο, μόνο για G Suite, η επιχειρηματική λύση που ενσωματώνει τα Έγγραφα Google, το Gmail, το Google Drive και το Ημερολόγιο Google. Επομένως, θα χρειαστεί να περιμένουμε να αποφασίσει η Google να τη μεταφέρει στην τυπική έκδοση. Ο ζωντανός μετρητής λέξεων βρίσκεται σε κυκλοφορία, με την ολοκλήρωση να έχει προγραμματιστεί για τις 23 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Google