Τέλος των Windows 7: Το antivirus της Microsoft θα εξακολουθήσει να λειτουργεί, ακόμη και μετά τις 15 Ιανουαρίου 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Στις 15 Ιανουαρίου 2020, η Microsoft αποφάσισε να δώσει το τελευταίο πλήγμα στα Windows 7, το λειτουργικό της σύστημα που ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 10 χρόνια. Το λειτουργικό σύστημα δεν θα υποστηρίζεται πλέον από τον εκδότη του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα επωφελείται πλέον από οποιαδήποτε ενημέρωση οποιουδήποτε είδους. Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά την ασφάλεια, το σύστημα θα επωφεληθεί από μια μικρή ανάκτηση: η Microsoft θα συνεχίσει να υποστηρίζει το εργαλείο Microsoft Security Essentials.

Σε λίγες εβδομάδες, ετοιμαστείτε να αποχαιρετήσετε Windows 7. Η Microsoft θα εγκαταλείψει σίγουρα το λειτουργικό σύστημα που ξεκίνησε το 2009: δεν θα γίνουν πλέον στοιχήματα. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση ασφαλείας, το σύστημα θα βρίσκεται στο έλεος των πιο μολυσματικών επιθέσεων. Με προειδοποίηση πλήρους οθόνης, η Microsoft πιέζει τους χρήστες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αυτήν την έκδοση του λειτουργικού συστήματος για ενημέρωση στα Windows 10. Η μετεγκατάσταση εξακολουθεί να είναι δωρεάν, ακόμη και αν ο εκδότης του Redmond είχε ανακοινώσει το αντίθετο. πριν δύο χρόνια.

Βασικά στοιχεία ασφαλείας της Microsoft: Μια προσωρινή λύση για τα Windows 7

Έχετε αποφασίσει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα Windows 7, ίσως ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το hack του λειτουργικού συστήματος. Καλα ΝΕΑ : Ωστόσο, η Microsoft σάς προσφέρει μια μικρή ανάκληση από άποψη ασφάλειας. Εάν το ίδιο το σύστημα δεν θα ενημερωθεί, θα εξακολουθεί να είναι δυνατή η χρήση της λύσης ασφαλείας της Microsoft. Το ακόλουθο Τα Microsoft Security Essentials θα είναι πάντα ενεργά, όπως φαίνεται στον επίσημο ιστότοπο του εκδότη. Ως υπενθύμιση, αυτή η λύση προσφέρει προστασία σε πραγματικό χρόνο από τα περισσότερα κακόβουλα προγράμματα (spyware, ιούς, rootkits κ.λπ.).

Στα Windows 7, η Microsoft σκοπεύει συνεπώς να συνεχίσει να προσφέρει ενημερώσεις στη βάση δεδομένων προστασίας από ιούς του εργαλείου της. Αυτό καθορίζει ο συντάκτης του Redmond στις Συνήθεις Ερωτήσεις σχετικά με τις Εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 7: «Το Microsoft Security Essentials (MSE) θα συνεχίσει να λαμβάνει ενημερώσεις υπογραφής μετά τις 14 Ιανουαρίου 2020. Ωστόσο, η πλατφόρμα MSE δεν θα ενημερώνεται πλέον. “

Είναι σαφές ότι η εφαρμογή δεν θα υποβάλλεται πλέον σε καμία ενημέρωση. Θα ενημερωθεί μόνο η βάση δεδομένων για νέο κακόβουλο λογισμικό, τίποτα άλλο. Εάν αυτή η λύση δεν θα προστατεύσει το λειτουργικό σύστημα 100% εάν ανακαλυφθεί ένα σοβαρό ελάττωμα, θα πρέπει ωστόσο να αποτρέψει την κατοχή του μηχανήματος από κακόβουλο λογισμικό. Τέλος, θυμηθείτε ότι, στα Windows 8 και Windows 10, το Microsoft Security Essentials αντικαθίσταται τώρα από το Windows Defender, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα δωρεάν antivirus.