Τέλος των Windows 7: Η Apple θα μπορούσε να γεμίσει με νέους πελάτες σε Mac

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το τέλος των Windows 7 θα επιτρέψει στην Apple να προσελκύσει εταιρείες. Μια μελέτη IDC δείχνει ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Apple θα μπορούσε να προσελκύσει έως και 13% των διαχειριστών που ενδιαφέρονται για το ζήτημα της μετανάστευσης. Οι Mac είναι ήδη ο κανόνας στις 500 μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της IBM, του εφευρέτη του προσωπικού υπολογιστή.

A Mac Pro / Credits: Apple

Οι ατυχίες ορισμένων κάνουν την ευτυχία των άλλων. Το τέλος της υποστήριξης για τα Windows 7 είναι ένας πραγματικός πονοκέφαλος για τους διαχειριστές συστήματος. Είναι πράγματι περιορισμένοι στις επιλογές τους: είτε πληρώνουν για ακριβές άδειες για το μηχάνημά τους, ώστε να επωφεληθούν από μερικές ακόμη ενημερώσεις ασφαλείας, ή να αναβαθμίσουν σε Windows 10 ή να μεταβούν σε μια εντελώς διαφορετική πλατφόρμα – Linux ή ακόμα και όπως συμβαίνει όλο και περισσότερο σε Mac.

Μια μελέτη IDC φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι η Apple θα ωφεληθεί πολύ από το τέλος της υποστήριξης για τα Windows 7. Ειδικά με τους διαχειριστές δικτύου. Υπάρχουν πράγματι λόγοι που οδήγησαν πολλές εταιρείες να παραμείνουν στα Windows 7. Για ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι λογισμικό που μπορεί να βρεθεί μόνο σε αυτήν την πλατφόρμα ή υλικό που δεν λειτουργεί. ότι με τα Windows 7. Σε αυτό το στάδιο αναγκασμένοι να κάνουν επιλογές, οι διαχειριστές ξαφνικά ανοίγουν το πεδίο στον ανταγωνισμό.

Οι Macs σαγηνεύουν τις αμερικανικές εταιρείες

Ωστόσο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι προαγωγούς είναι δημοφιλείς στις επιχειρήσεις. Είναι τόσο αλήθεια ότι ακόμη και η IBM, αλλά ο εφευρέτης προσωπικών υπολογιστών και το μοντέλο αγοράς υπολογιστών, αποφάσισε το 2016 να αναπτύξει περισσότερα από 100.000 macs για τους υπαλλήλους της. Ένας αριθμός από τότε αναθεωρημένος προς τα πάνω. Με την παραδοχή της IBM, ακόμα κι αν είναι ακριβότερα να αγοράσουν, οι macs εξοικονομούν μεγάλα χρήματα. Αυτό απαιτεί, για παράδειγμα, πολύ σύντομους ή ακόμη και ανύπαρκτους χρόνους προπόνησης.

Και ένα συνολικό χαμηλότερο κόστος συντήρησης από αυτό του στόλου των Η / Υ, ιδίως λόγω των λιγότερο συχνών βλαβών. Έκτοτε, στις 500 πιο ισχυρές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες, όλοι χρησιμοποιούν macs τουλάχιστον εν μέρει. Για την Apple, αυτή η σημαντική εξέλιξη στην επιχείρηση είναι πραγματική ευλογία. Αυτό υπόσχεται μια εξαιρετικά προσοδοφόρα αγορά, ειδικά επειδή μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις άλλων προϊόντων στο οικοσύστημά του, συμπεριλαμβανομένων των iPad και iPhone.

Ένα άλλο στοιχείο λειτουργεί υπέρ της Apple: το τσεκούρι είναι πλέον θαμμένο μεταξύ της Microsoft και της Apple. Η συντριπτική πλειονότητα των διαθέσιμων εφαρμογών στα Windows είναι διαθέσιμες σε mac και έχουμε εισέλθει σε μια εποχή υπολογιστικό νέφος, όπου οι εταιρείες μπορούν για το υπόλοιπο να βασίζονται σε εφαρμογές ιστού όπως το Office 365 ή το Google Drive suite για εταιρείες – οι οποίες προσφέρουν προηγμένα διαδικτυακά εργαλεία διαθέσιμα ανεξάρτητα από την πλατφόρμα.

Ωστόσο, σε αυτό το πλαίσιο, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η Apple παρέμεινε αδρανής: η μετάβαση πιθανότατα ετοιμάζεται για αρκετούς μήνες. Με βάση αυτή την υπόθεση, η IDC διεξήγαγε μια μελέτη για να μάθει σε ποιο βαθμό η Apple θα μπορούσε να πείσει τους διαχειριστές συστημάτων να στραφούν σε mac στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η IDC εκτιμά ότι το 13% του πάρκου που επηρεάζεται από το τέλος της υποστήριξης θα μπορούσε να μετατραπεί σε macs. Αυτό αντιπροσωπεύει εκατομμύρια πωλήσεις με άνετα περιθώρια για την εταιρεία Cupertino.

Διαβάστε επίσης: iOS 13, θάνατος iTunes, iPadOS, νέο Mac Pro… επιστροφή στις ανακοινώσεις της βασικής σημείωσης της Apple

Και εσύ, δουλεύεις στο mac; Τι νομίζετε ? Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: 9to5Mac