Σύμφωνα με πληροφορίες, η Intel βρήκε έναν νέο τρόπο ψύξης φορητών υπολογιστών χρησιμοποιώντας παθητική ψύξη

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 26 Δεκεμβρίου 2019 στις 23 ώρες και 35 λεπτά

Η Intel φημολογείται ότι θα παρουσιάσει στο CES στο Λας Βέγκας έναν νέο τρόπο για να διαλύσει τη θερμότητα που εκπέμπεται από τα στοιχεία του φορητού υπολογιστή. Χωρίς ανεμιστήρα, αυτή η μέθοδος στοχεύει να ανακατευθύνει τη θερμότητα σε μια επιφάνεια γραφίτη στο πίσω μέρος της οθόνης.

Είναι γεγονός: οι συσκευές με μεγάλη υπολογιστική ισχύ (προσωπικοί υπολογιστές, διακομιστές και τώρα tablet και smartphone) εκπέμπουν θερμότητα. Είτε μέσω του επεξεργαστή, GPU (όταν πρόκειται για ειδική GPU) είτε πηγή ενέργειας. Για αντιστάθμιση, είναι εξοπλισμένα με συστήματα ψύξης που μπορούν να είναι ενεργά (ανεμιστήρας) ή παθητικά (σωλήνες θερμότητας και θαλάμοι ατμού).

Διαβάστε επίσης: Επίσημο Xiaomi Black Shark 2: το smartphone παιχνιδιού τύπου Nintendo Switch με 12 GB μνήμης RAM!

Οι υπολογιστές, ακόμη και οι υπερ-φορητές συσκευές, είναι συνήθως εξοπλισμένοι με υβριδικά συστήματα ψύξης: ένας ανεμιστήρας και αρκετές ψύκτρες λειτουργούν σε συνδυασμό με τα πιο καυτά εξαρτήματα. Στην περίπτωση των υπερ-φορητών συσκευών, αυτό έχει ένα μειονέκτημα: το πάχος του υπολογιστή. Η μητρική πλακέτα βρίσκεται κάτω από το πληκτρολόγιο. Σε αυτήν τη μητρική πλακέτα βρίσκεται ο επεξεργαστής. Και στον επεξεργαστή τοποθετείται ένας μικρός ανεμιστήρας. Εάν ο ανεμιστήρας δεν ήταν εκεί, ο υπολογιστής θα ήταν πιο λεπτός.

Εξ ου και η ιδέα ότι η Intel θα μπορούσε να παρουσιάσει στο επόμενο CES στο Λας Βέγκας σύμφωνα με τον ιστότοπο DigiTimes της Ταϊβάν. Αυτό είναι ένα παθητικό σύστημα (επομένως χωρίς ανεμιστήρα) που εκμεταλλεύεται μια επιφάνεια που γενικά δεν επηρεάζεται από την υπερβολική θερμότητα: το πίσω μέρος της οθόνης. Η αρχή είναι απλή: οι θάλαμοι ατμού και οι σωλήνες θερμότητας μεταφέρουν τη θερμότητα από τα εξαρτήματα που την παράγουν μια επιφάνεια γραφίτη τοποθετημένη πίσω από την οθόνη.

Μια σπάνια εκμεταλλευόμενη περιοχή

Χάρη σε αυτή τη μεγάλη επιφάνεια, η θερμότητα θα διαλύεται ευκολότερα, χωρίς την ανάγκη για ενεργό σύστημα. Επίσης, οι σύγχρονες οθόνες δεν εκπέμπουν πλέον τόση θερμότητα. Και το πίσω μέρος των οθονών είναι συχνά ανοιχτό (σε αντίθεση με τη βάση των φορητών υπολογιστών, τοποθετημένο σε τραπέζι ή γόνατα).

Διαβάστε επίσης: Computex 2019: Η Dell λανσάρει το νέο XPS 13 ″ 2-σε-1 εξαιρετικά λεπτό και XPS 15 ″ με την επιλογή OLED

Είναι επίσης απαραίτητο η θερμότητα να φτάσει στον γραφίτη χωρίς εμπόδια. Πράγματι, αυτό το νέο σύστημα θα απαιτήσει προσαρμογή του υπολογιστή από την άποψη του σχεδιασμού, δεδομένου ότι οι σωλήνες θερμότητας πρέπει να διέρχονται από τον κεντρικό μεντεσέ. Επομένως, θα είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι αυτά δεν αντικαθίστανται όταν ο υπολογιστής ανοίγει ή κλείνει. Εάν η γωνία του μεντεσέ δεν υπερβαίνει ένα ορισμένο όριο, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά όταν μπορεί να περιστραφεί 360 ° (όπως για παράδειγμα στη Lenovo Yoga), υπάρχει κίνδυνος. Αλλά η ιδέα δεν είναι καθόλου ενδιαφέρουσα και θα μπορούσε να επηρεάσει το μέλλον του εξαιρετικά φορητού σχεδιασμού.

Πηγή: DigiTimes