Σύμφωνα με πληροφορίες, η Huawei βοήθησε τη Βόρεια Κορέα να αναπτύξει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Huawei θα συμμετείχε στην κατασκευή του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με έρευνα της Washington Post. Μια χώρα που δέχεται κυρώσεις από τις ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να υποχρεώσουν γρήγορα την ομάδα να λογοδοτήσει μετά από αυτές τις αποκαλύψεις και να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να αυξήσουν την πίεση σε αυτήν.

Η Huawei Technologies θα είχε συμμετάσχει στο μεγαλύτερο απόρρητο στην ανάπτυξη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Βόρειας Κορέας, υπό τον ζυγό του δικτάτορα Kim Jong-un, αποκαλύπτει έρευνα της Washington Post. Τα αμερικανικά μέσα βασίζονται σε διάφορες πηγές και σε εσωτερικά έγγραφα της ομάδας για να προωθήσουν αυτά τα σχόλια. Η Huawei, η οποία φέρεται να έχει συνεργαστεί με την κινεζική κρατική Panda International Information Technology, λέγεται ότι συμμετέχει σε διάφορα έργα στη Βόρεια Κορέα από το 2011.

Huawei, προμηθευτής κινητού εξοπλισμού της Βόρειας Κορέας;

Νέα προβλήματα για τον κατασκευαστή του εξοπλισμού, το οποίο είναι ήδη το επίκεντρο της προσοχής. Εάν οι πληροφορίες της Washington Post επαληθευτούν και εμφανιστούν στοιχεία εναντίον της Huawei, η ομάδα θα μπορούσε και πάλι να είναι ο στόχος των αμερικανικών κυρώσεων, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε εμπάργκο στις εξαγωγές προς την Κορέα. Βόρειος.

Διαβάστε επίσης: Huawei, Android, ARM και Trump: ενημέρωση κατάστασης

Η Huawei εξακολουθεί να περιλαμβάνεται στη μαύρη λίστα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατηγορούμενος ότι πληρώνει την κινεζική κυβέρνηση και ότι αποτελεί απειλή για την ασφάλεια. Για ποιο λόγο αγωνιζόταν πάντα η ομάδα. Εν πάση περιπτώσει, αυτή η νέα υπόθεση κινδυνεύει να δώσει στον Ντόναλντ Τραμπ κάτι να σπάσει και να ανασηκώσει την ισορροπία δυνάμεων λίγο περισσότερο υπέρ των Αμερικανών στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας στο πλαίσιο του πολέμου. εμπόριο μεταξύ των δύο δυνάμεων.

Η Huawei είπε στην Washington Post ότι το έκανε “Χωρίς εμπορική παρουσία” στη Βόρεια Κορέα. Επικοινωνήσαμε με την Huawei για να λάβουμε επίσημη αντίδραση.

Πηγή: Washington Post