Σύγκριση OnePlus 7T και OnePlus 7: ποιες είναι οι διαφορές;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 27 Σεπτεμβρίου 2019 στις 16 ώρες και 55 λεπτά

Το OnePlus 7T είναι επιτέλους επίσημο: το νέο smartphone εξελίσσεται ελαφρώς στο σχεδιασμό του προκατόχου του και βάζει το πακέτο στην οθόνη και τη φωτογραφία, ενώ διαθέτει ακόμη πιο γρήγορο σύστημα φόρτισης. Σας προτείνουμε να μεγεθύνετε τις κύριες δυνατότητες της συσκευής.

Pixabay + Phonandroid

Το OnePlus 7T είναι εδώ: ένα smartphone που βελτιώνει την εμπειρία του προκατόχου του, αλλά σε ποιο βαθμό ακριβώς; Σχεδιασμός, απόδοση, οθόνη, φωτογραφία, επαναφόρτιση, αυτονομία, σας λέμε ό, τι αλλάζει σε αυτήν την επανάληψη!

Σχεδιασμός: ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες

oneplus 7t δοκιμή λαβής χεριών
Το OnePlus 7T από πίσω
δοκιμή oneplus 7
Το OnePlus 7 από πίσω

Ο σχεδιασμός είναι αναμφίβολα αυτό που αλλάζει λιγότερο σε αυτήν την επανάληψη. Υπάρχουν βασικά τα ίδια υλικά και ο ίδιος γενικός σχεδιασμός. Στο μπροστινό μέρος έχουμε ακόμα μια οθόνη με εγκοπή σε σχήμα σταγόνας. Τα ηχεία εξακολουθούν να είναι κρυμμένα στην κορυφή και στην κάτω ράχη, αλλά το κενό είναι μεγαλύτερο για πιο ισχυρό ήχο. Τα κάτω και τα άνω όρια καθώς και η εγκοπή έχουν επίσης περάσει από μια μικρή θεραπεία αδυνατίσματος. Ο τελευταίος βλέπει το αποτύπωμά του να λιώνει κατά 31%.

δοκιμή διεπαφής απόδοσης oneplus 7t
Το OnePlus 7T από μπροστά
δοκιμή τιμής oneplus 7
Το OnePlus 7 από μπροστά

Όσον αφορά τις διαστάσεις, είμαστε επίσης σε smartphone λίγο λιγότερο πλάτος (8,13 mm έναντι 8,20 mm) για πιο ευχάριστο κράτημα. Τέλος, η πιο ορατή αλλαγή είναι στην πίσω όψη: ο τριπλός αισθητήρας του είναι όντως τοποθετημένος σε έναν κύκλο, ο οποίος θυμίζει κάπως τη σειρά Motorola. Για τα υπόλοιπα, το νέο smartphone διατίθεται σε δύο χρώματα Frosted Silver και Glacier Blue.

Οθόνη: έως 90Hz και περισσότερο φως

δοκιμή σχεδιασμού oneplus 7t πριν

Θα μπορούσαμε να συγχέουμε τις δύο πλάκες αν κοιτάξουμε μόνο την εμφάνισή τους. Έχουμε όμως δύο πολύ διαφορετικές οθόνες. Πρώτον, σε αντίθεση με αυτό που μπορεί να σκεφτεί κανείς, δεν έχουν το ίδιο μέγεθος. Η νέα οθόνη είναι μεγαλύτερη, στα 6,55 ″ από 6,41 ″. Εμφανίζει επιπλέον 60 σειρές pixel – οι οποίες αναμφίβολα θα παραμείνουν απαρατήρητες, αλλά θα δώσει αμέσως σε κάποιον που είχε ποτέ στο OnePlus 7 την αίσθηση ενός πιο σύγχρονου προϊόντος.

Αλλά το πραγματικό ταλέντο αυτής της οθόνης δεν υπάρχει: προσφέρει ρυθμό ανανέωσης 90 Hz. Αυτό όχι μόνο κάνει την πλοήγηση πιο ομαλή, αλλά ως μπόνους, βελτιώνει την εμπειρία χρήστη κατά τη διάρκεια των συνεδριών παιχνιδιού. Η οθόνη είναι επίσης 27% φωτεινότερη στο άμεσο ηλιακό φως και επιλύει τις εκπομπές μπλε φωτός κατά 40% – μια τεχνολογία που ονομάζεται E3. Έχει επίσης μια απτική ανατροφοδότηση όπως αυτή του iPhone.

Απόδοση: λίγο καλύτερη

snapdragon 855+

Από την πλευρά της απόδοσης, πηγαίνουμε από ένα Snapdragon 855 σε ένα Snapdragon 855+: μια έκδοση overclocked, επομένως ταχύτερη από το SoC. Προσφέρει επίσης 8 GB μνήμης RAM ως στάνταρ στις δύο εκδόσεις αποθήκευσης (128 GB ή 256 GB) – ενώ το OnePlus 7 υπήρχε σε έκδοση 6 GB. Το OnePlus 7T προσφέρεται επίσης απευθείας στο Android 10.

Οι δοκιμές μας δείχνουν ότι το OnePlus 7T είναι από τα πιο ισχυρά μοντέλα της αγοράς, παράλληλα με το ROG Phone 2 και το iPhone 11 Pro. Και τα δύο smartphone προσφέρουν ακόμα Fnactic Mode (λειτουργία παιχνιδιού) που βελτιστοποιεί την απόδοση κατά τη διάρκεια των συνεδριών παιχνιδιού.

Φωτογραφία: το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός

Πορτρέτα που λαμβάνονται με το OnePlus 7T

Το μέρος της φωτογραφίας είναι μια από τις ωραιότερες εκπλήξεις σε αυτό το smartphone. Το OnePlus προσπαθεί όλο και πιο σκληρά και δείχνει. Αυτή η επανάληψη εμπνέεται από τα καλύτερα premium smartphone με έναν τριπλό αισθητήρα φωτογραφιών:

  • Μεγάλη γωνία: 26 χιλιοστά f / 1.6; Αισθητήρας Sony IMX586 48 MP 1/2 “(photosites 0,8 μm σε 48 MP / 1,6 μm σε 12 MP); οπτική σταθεροποίηση
  • 2x τηλεφακός: 51mm f / 2.2; Αισθητήρας 12 MP (1 μm φωτοί χώροι)
  • Εξαιρετικά ευρεία γωνία (117 °): 17mm f / 2.2; Αισθητήρας 16 MP

Το OnePlus 7 συγκρίνεται ελάχιστα με τον διπλό αισθητήρα που αποτελείται ουσιαστικά από έναν κύριο αισθητήρα 48 Mpx (f / 1,7, μεγάλο, 0,8 μm pixel, PDAF, OIS) και έναν αισθητήρα βάθους 5 Mpx. Οι προσπάθειες υλικού επεκτείνονται στο λογισμικό για βελτιωμένες φωτογραφίες με οπίσθιο φωτισμό, bokeh και χαμηλό φωτισμό. Σύμφωνα με τις δοκιμές μας, η διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων είναι εντυπωσιακή: το 7T είναι πολύ καλύτερο σε αυτό το σημείο.

Πορτρέτο που τραβήχτηκε με το OnePlus 7

Αυτονομία και επαναφόρτιση: το Warp Charge 30T θα σας εντυπωσιάσει

Το OnePlus 7T προσφέρει μπαταρία 3800 mAh (+ 100mAh) που επαναφορτίζει 18% γρηγορότερα από τον προκάτοχό της, χάρη σε ένα νέο εξαιρετικά γρήγορο σύστημα φόρτισης Warp Charge 30T. Αυτό αποδίδει 30W ισχύος (6A, 5V) και προσαρμόζει το φορτίο για να αποτρέψει την υπερθέρμανση, ώστε να μπορείτε εύκολα να συνδέσετε το smartphone σας, για παράδειγμα στη μέση μιας περιόδου παιχνιδιού.

Παρά τα επιπλέον 100 mAh, δεν παρατηρήσαμε αισθητή αύξηση της αυτονομίας. Από την άλλη πλευρά, οι χρόνοι φόρτισης λιώνουν σαν χιόνι στον ήλιο:

  • Από 1% έως 70% σε 30 λεπτά
  • Πλήρης επαναφόρτιση σε 60 λεπτά

Το OnePlus 7 κληρονόμησε το Fast Charge 20W (4A, 5V) από το 6T. Με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  • Από 1 έως 50% σε 30 λεπτά
  • Πλήρης φόρτιση σε 1 ώρα 20 λεπτά

Διαβάστε επίσης:

Συμπέρασμα: μην ξεγελιέστε από τις εμφανίσεις

Το OnePlus 7T αντιπροσωπεύει μια πολύ βαθύτερη εξέλιξη από ό, τι μπορεί να προτείνει ο σχεδιασμός του. Μεταξύ της οθόνης 90 Hz, του αισθητήρα τριπλής φωτογραφίας και του Warp Charge 30T, έχουμε ακόμα ενημερώσεις που θα αυξήσουν πραγματικά την εμπειρία του χρήστη. Λυπούμαστε απλώς που το OnePlus δεν μετέτρεψε τη δοκιμή και προσφέρει δυνατότητες που καθίστανται στάνταρ με πολλούς από τους ανταγωνιστές της, όπως πιστοποίηση IP ή ασύρματη φόρτιση.