Στην Κίνα, πρέπει να σαρώσετε το πρόσωπό σας για να μπορείτε να αγοράσετε ένα smartphone

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 3 Δεκεμβρίου 2019 στις 12 ώρες και 18 λεπτά

Στην Κίνα, η αναγνώριση προσώπου έχει καταστεί υποχρεωτική για την αγορά ενός smartphone. Ο νόμος απαιτεί τώρα από όλους τους ανθρώπους που αγοράζουν ένα νέο smartphone σε ένα κατάστημα να εγγράψουν το πρόσωπό τους χρησιμοποιώντας λογισμικό. αναγνώριση προσώπου.

Μια οδηγία που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από την κινεζική κυβέρνηση υποχρεώνει τους Κινέζους να το κάνουν καταχωρήστε τα βιομετρικά δεδομένα τους στο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου όταν αγοράζετε κινητό τηλέφωνο, αναφέρετε τους συναδέλφους μας από την τηλεόραση BFM. Αυτή την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019, το μέτρο είχε ως στόχο “Διατήρηση των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων των πολιτών στο Διαδίκτυο” τελικά τέθηκε σε ισχύ σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Αναγνώριση προσώπου – Η Κίνα ενδιαφέρεται για σκύλους και γάτες για καλύτερη λεκτική ιδιοκτησία

Η κινεζική κυβέρνηση υπόσχεται ελέγχους

Ο νόμος υποχρεώνει επίσης τους Κινέζους τηλεφωνητές «Χρησιμοποιήστε τεχνητή νοημοσύνη και όλα τα πιθανά τεχνικά μέσα» Για επαληθεύστε την πραγματική ταυτότητα ενός ατόμου ζητώντας έναν νέο αριθμό τηλεφώνου. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του χειριστή China Unicom που επικοινώνησε με το AFP, οι αιτούντες θα μαγνητοσκοπηθούν και θα φωτογραφηθούν γυρίζοντας το κεφάλι τους και θα αναβοσβήνουν. Τα βιομετρικά δεδομένα που ανακτώνται στη συνέχεια θα συσχετιστούν με τον αριθμό τηλεφώνου και το smartphone που αγοράσατε.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα καταστήματα εφαρμόζουν αυτά τα νέα μέτρα, η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί “Συνεχίστε να αυξάνετε την εποπτεία και τις επιθεωρήσεις”. Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογιών Πληροφοριών ισχυρίζεται ότι θέλει καταπολέμηση της εμπορίας καρτών SIM, απάτη και κλοπή ταυτότητας.

Υπενθυμίζοντας, η εγγραφή με πραγματική ταυτότητα είναι υποχρεωτική στην Κίνα από το 2013. Μέχρι τώρα, τα άτομα που επιθυμούσαν να αποκτήσουν έναν αριθμό τηλεφώνου έπρεπε να δώσουν μόνο την ταυτότητά τους. Αυτό ισχύει επίσης για τη Sina Weibo, το κινεζικό κοινωνικό δίκτυο ή το WeChat. Οι χρήστες του Διαδικτύου αναγκάζονται πράγματι να αποκαλύψουν την πραγματική τους ταυτότητα κατά την εγγραφή τους. Ωστόσο, μόλις πρόσφατα το Πεκίνο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη και αναγνώριση προσώπου για να επαληθεύσει την πραγματική ταυτότητα των υπηκόων του.

Στην Κίνα, η αναγνώριση προσώπου είναι ήδη παντού. Η χώρα διαθέτει ήδη 170 εκατομμύρια κάμερες παρακολούθησης βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη. Τις τελευταίες εβδομάδες, το κινεζικό μετρό έλεγχε ακόμη και την ταυτότητα των μετακινούμενων με βάση την αναγνώριση προσώπου. Το 2020, ο αριθμός των καμερών που είναι εξοπλισμένες με AI θα φτάσει τα 400 εκατομμύρια στη χώρα.

Πηγή: BFM TV