Σειρά Xbox: Η Microsoft θέλει επιτέλους να καλέσει την επόμενη κονσόλα της “Xbox”, δεν καταλαβαίνουμε πλέον τίποτα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η σειρά Xbox έθεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με το όνομά της. Η Microsoft έκανε ένα σημείο να διευκρινίσει τα πράγματα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για τον ιστότοπο Business Insider. Πρόβλημα, ακόμα δεν καταλαβαίνουμε τίποτα.

Πίστωση: Microsoft

Η Microsoft μόλις αποκάλυψε το Xbox Series X, τη νέα οικιακή κονσόλα και τον κύριο ανταγωνιστή του PS5. Παλαιότερα ονομαζόταν Project Scarlett, ο κατασκευαστής επέλεξε να μετονομάσει το μηχάνημα Xbox Series X, ένα όνομα πολύ πιο γενικό από το προηγούμενο. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δικαιολόγησε αυτήν την επιλογή κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τους συναδέλφους μας από τον ιστότοπο Business Insider.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Microsoft θέλει να καλέσει όλες τις κονσόλες αυτής της γενιάς απλώς από το Xbox. Οι όροι Series που σχετίζονται με ένα γράμμα θα σηματοδοτήσουν τη διαφορά μεταξύ των διαφορετικών μηχανών, όπως αυτό που έκανε ο κατασκευαστής με τα Xbox One X και One S για παράδειγμα. Γνωρίζουμε ήδη ότι η Microsoft σχεδιάζει να απορρίψει το Xbox νέο γονίδιο σε πολλές εκδόσεις. Υπάρχουν φήμες για ένα μοντέλο που ονομάζεται ” Lockhart “, που θα ήταν περίπου το ένα τρίτο της ισχύος επεξεργασίας του Xbox Series X και δεν θα είναι εξοπλισμένο με μονάδα Blu-Ray.

Διαβάστε επίσης: Xbox Serie X – θα είναι δυνατή η παύση και η συνέχιση πολλών παιχνιδιών

Μην επαναλαμβάνετε τα λάθη της Nintendo

Το όνομα που διατηρούμε για την επόμενη γενιά είναι μόνο το Xbox. Στα βραβεία παιχνιδιών, είδατε ότι το όνομα ζωντανεύει με το Xbox Series X. Όπως αυτό που έχουν δει οι θαυμαστές με τις προηγούμενες γενιές, το όνομα Xbox Series X αφήνει περιθώρια για πρόσθετες κονσόλες στο μέλλον », είπε ο εκπρόσωπος στις στήλες του Business Insider. Παρά αυτήν την εξήγηση, ορισμένοι ειδικοί δημοσιογράφοι φοβούνται ότι η Microsoft δημιουργεί κάποια σύγχυση στο κοινό. Καλώντας όλες τις κονσόλες Xbox, το ευρύ κοινό μπορεί γρήγορα να χαθεί μεταξύ των διαφόρων γενεών.

Η Nintendo είχε βιώσει αυτήν την κατάσταση με το Wii U. Με ένα όνομα πολύ κοντά στο Wii και την αμήχανη επικοινωνία, ένας μεγάλος αριθμός χρηστών ήταν πεπεισμένοι ότι το Wii U ήταν ένα απλό αξεσουάρ για το Wii και όχι από μόνη του μια νέα κονσόλα. . Αυτή η σύγχυση στο μυαλό των καταναλωτών συνέβαλε επίσης πολύ στην εμπορική αποτυχία του Wii U. Η Microsoft θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτική στην επικοινωνία της για να επισημάνει με σαφήνεια τη διαφορά μεταξύ ενός συγκεκριμένου μοντέλου για το ευρύ κοινό.

Πηγή: Business Insider