Σας επηρεάζει το ransomware; Τα νέα εργαλεία για να αποφύγετε την πληρωμή των λύτρων

 Σας επηρεάζει το ransomware;  Τα νέα εργαλεία για να αποφύγετε την πληρωμή των λύτρων

Χάρη σε ένα καινοτόμο σύνολο εργαλείων αναπτύχθηκε από ερευνητές από Κάσπερσκι και του Emsisoft, τα θύματα του ransomware θα μπορούν να ανακτήσουν τα αρχεία τους χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν κανένα εξαγορά σε εγκληματίες στον κυβερνοχώρο

Επηρεάστηκε ransomware;  Τα νέα εργαλεία δεν έρχονται για να πληρώσουν λύτρα - new_no-more-ransom-image_2

Ως μέρος μιας πρωτοβουλίας που ονομάζεται Όχι άλλο Ransomμε σκοπό να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές να καταπολεμήσουν το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, πολλά έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία τρία χρόνια δωρεάν εργαλεία αποκρυπτογράφησης για πάνω από εκατό οικογένειες ransomware.

Σε αυτά τα εργαλεία έχουν προστεθεί τώρα άλλα χάρη στην παρέμβαση του Kaspersky Lab, το οποίο παρείχε δύο εργαλεία για την αποκωδικοποίηση των Yatron και FortuneCrypt ransomware αντίστοιχα, και το Emsisoft που κυκλοφόρησε ένα αποκρυπτογράφο για το WannaCryFake και ένα για το Avest.

Σχετικά με YatronΟι ερευνητές του Kaspersky εντόπισαν ορισμένα σφάλματα στην κρυπτογράφηση του επικίνδυνου ransomware, το οποίο του επέτρεψε να δημιουργήσει τον αποκρυπτογράφο.

Με FortuneCrypt Οι ειδικοί ασφαλείας έπρεπε να αγωνιστούν σκληρότερα: παρά τη σχετικά απλή γλώσσα προγραμματισμού, το FortuneCrypt έχει αναπτυχθεί σε χιλιάδες επιθέσεις με τις οποίες εγκληματίες έχουν απειλήσει τα θύματα να διαγράψουν τα αρχεία τους για πάντα, εάν τα λύτρα δεν καταβληθούν εντός 24 ωρών. ώρες. Ευτυχώς, ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κρυπτογράφηση του FortuneCrypt είναι αδύναμη, γεγονός που του επέτρεψε να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο αποκρυπτογράφησης.

Ωστόσο, οι ερευνητές της Emsisoft κυκλοφόρησαν δύο δωρεάν αποκωδικοποιητές: έναν για Ενα γιλέκο και ένα για WannaCryFake, μια ψεύτικη έκδοση του WannaCry, του ransomware που έγινε διάσημο στην παγκόσμια κυβερνοεπίθεση του 2017. Όσοι έχουν μολυνθεί με το WannaCryFake θα μπορούν πλέον να κατεβάσουν το δωρεάν εργαλείο που κυκλοφόρησε από την Emsisoft για να ανακτήσουν τα αρχεία τους χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν το ποσό Bitcoin που ζήτησαν οι εγκληματίες .

” Ανάγνωση: Wannacry, το ransomware που μολύνει τους παλιούς υπολογιστές

Οι σύνδεσμοι για τη λήψη των εργαλείων αποκωδικοποίησης διατίθενται από την πύλη αποκρυπτογράφησης No More Ransom

Επηρεάστηκε ransomware;  Νέα εργαλεία δεν έρχονται να πληρώσουν λύτρα - FrShot_1569834061

Από την έναρξη της πρωτοβουλίας μέχρι σήμερα, τα εργαλεία που διατέθηκαν από τους ερευνητές εμπόδισαν την πληρωμή πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια για εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Ταυτόχρονα, ωστόσο, το έργο Όχι άλλο Ransom έχει επίσης την πρόθεση του εκπαιδεύστε τους χρήστες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ransomware, υποδεικνύοντας τα αντίμετρα που μπορούν να ληφθούν για την πρόληψη ενεργών λοιμώξεων.