Ρυπογόνα αυτοκίνητα: η αγορά τους σύντομα θα τιμωρηθεί με “σούπερ ποινή” 20.000 ευρώ

Phonandroid : actu Android et High-tech

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα ρυπογόνο αυτοκίνητο, θα πρέπει να αναθεωρήσετε τον προϋπολογισμό σας το επόμενο έτος. Τα ρυπογόνα αυτοκίνητα είχαν ήδη επιβληθεί μεγάλη ποινή, αλλά ο λογαριασμός μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερος. Ο Bercy μόλις ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 20.000 ευρώ ανάλογα με τον δείκτη ρύπανσης.

Η κυβέρνηση μόλις επισημοποίησε την αύξηση της ποινής για τα πιο ρυπογόνα οχήματα. Στην οπτική γωνία της κυβέρνησης: μεγάλοι κινητήρες, όπως SUV και 4 × 4s. Μια αλλαγή που θα πρέπει επίσης να επηρεάσει τα σπορ αυτοκίνητα.

Μέχρι τότε, η ποινή για ρυπογόνα οχήματα περιορίστηκε στα 12.500 ευρώ για παραγωγή 172 γραμμαρίων CO2 ανά χιλιόμετρο. Το 2020, ο λογαριασμός θα είναι πολύ υψηλότερος: ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος που εκπέμπει 184 γραμμάρια CO2 θα πρέπει να καταβάλει πρόστιμο 20.000 ευρώ. Αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει την προσθήκη επιπλέον 50 εκατομμυρίων ευρώ στα κρατικά ταμεία. Στο τέλος, αυτή η ποινή δεν πρέπει να αφορά 10.000 έως 15.000 οχήματα στη Γαλλία, δηλαδή λιγότερο από το 1% της αγοράς. Ο Υπουργός Οικονομίας Bruno LeMaire εξηγεί ότι δεν βλέπει “γιατί η ποινή του αυτοκινήτου θα ήταν προοδευτική έως και 172 γραμμάρια και στη συνέχεια θα περιοριστεί”.

Μέτρα για να κάνουν τους ρυπαίνοντες πληρωμένους και να χρηματοδοτούν τον οικολογικό μετασχηματισμό

Αυτή η νέα κλίμακα θα ψηφιστεί, μετά από εξέταση από την Εθνοσυνέλευση, στο πλαίσιο τροποποίησης του νομοσχεδίου χρηματοδότησης. Μελετούνται επίσης άλλα μέτρα, όπως αυτό που θέλει να απαιτήσει από τους διαφημιστές να πουν “αυτό το όχημα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον” και το οποίο θα αφορά τα πιο ρυπογόνα αυτοκίνητα. Ένα μέτρο που θα ενέπιπτε με κάποιο τρόπο που πρότεινε η Υπουργός Μεταφορών Elisabeth Borne τον περασμένο Ιούνιο και που ανάγκασε την ανάρτηση μηνυμάτων που ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να κάνουν πιο οικολογικές μεταφορές.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία έχει κάθε λόγο να ανησυχεί για μια τέτοια αφαίρεση του ανώτατου ορίου, διαβεβαιώθηκε από τον Υπουργό Οικονομίας. Το ποσό που εισπράττεται θα εισαχθεί ξανά σε ένα ταμείο που προορίζεται για οικολογική μετάβαση και ένα άλλο που προορίζεται για υπεργολάβους στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τι θα ενισχύσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων από το τέλος του επόμενου έτους, οι πωλήσεις που ωστόσο είναι ήδη σε καλή κατάσταση παρά τις αυξανόμενες τιμές τους;