Ροή ταινιών, δωρεάν και χωρίς αναμονή: ένας οδηγός για το WebTorrent

Ροή ταινιών, δωρεάν και χωρίς αναμονή: ένας οδηγός για το WebTorrent

Οι θαυμαστές της ροής ταινιών έχουν τώρα έναν νέο πόρο για να δοκιμάσουν. Επιφάνεια εργασίας WebTorrent είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα BitTorrent για Windows, Linux και Mac που σας επιτρέπει μεταδώστε οποιαδήποτε ταινία διαθέσιμη ως .χείμαρος, με μειωμένους χρόνους buffering και χωρίς τα ενοχλητικά προβλήματα αξιοπιστίας και ανασφάλειας που πλήττουν μικρότερους ιστότοπους ροής. Περισσότερα: στο τέλος, το αρχείο παραμένει διαθέσιμο στον τοπικό μας σκληρό δίσκο. Η πηγή του υλικού είναι ολόκληρο το δίκτυο BitTorrent, οπότε το υλικό για όλα τα γούστα αφθονούν. Για να ξεκινήσετε την παράσταση, απλώς υποδείξτε το χείμαρρο που θέλουμε να παίξουμε και … πάρτε το ποπ κορν

Ροή ταινιών, δωρεάν χωρίς αναμονή: Οδηγός WebTorrent

Το WebTorrent Desktop είναι πλήρως συμβατό με το πρωτόκολλο BitTorrent. Αυτό σημαίνει ότι οι πηγές για τις ταινίες είναι … όλοι οι άλλοι χρήστες που μοιράζονται το αρχείο, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούν μTorrent, qBittorrent, τον ίδιο WebTorrent ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα-πελάτη. Για μια γενική παρουσίαση της τεχνολογίας BitTorrent:

»Διαβάστε: Ο εξαιρετικός οδηγός για το BitTorrent

Επιφάνεια εργασίας WebTorrent: λήψη και εγκατάσταση

Αρχικά, ας κατεβάσουμε το πακέτο εγκατάστασης για το λειτουργικό σας σύστημα:

»Λήψη: Επιφάνεια εργασίας WebTorrent

Στο πρώτο διπλό κλικ στο εκτελέσιμο για Windows, το πρόγραμμα εγκαθίσταται αυτόματα και χωρίς να ζητείται επιβεβαίωση. Άνετα, αλλά εμείς του παλιό σχολείο θα προτιμούσαμε τον παραδοσιακό οδηγό που σας επιτρέπει επίσης να επιλέξετε τη διαδρομή στο δίσκο.

Όταν ολοκληρωθεί, ανοίγει η επιφάνεια εργασίας WebTorrent. Αργότερα, μπορούμε να το ξεκινήσουμε από το μενού Έναρξη (ή ισοδύναμο για Linux και Mac).

Δοκιμάστε το: τα “σορτς” του Blender Foundation

Η κύρια διεπαφή του WebTorrent Desktop δείχνει τη λίστα των torrents που διαχειριζόμαστε. Από προεπιλογή, ταινίες μικρού μήκους που γίνονται μέσα Ίδρυμα μπλέντερ, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αναπτύσσει το λογισμικό μοντελοποίησης 3D με το ίδιο όνομα.

Για να ξεκινήσετε την αναπαραγωγή, απλά μετακινήστε τον κέρσορα πάνω από ένα στοιχείο και κάντε κλικ στο σύμβολο Παίζω που εμφανίζεται επικάλυψη. Η αναπαραγωγή γίνεται μέσω της ενσωματωμένης συσκευής αναπαραγωγής.

Για είσοδο και έξοδο από τη λειτουργία πλήρους οθόνης, κάντε διπλό κλικ στην ίδια την ταινία.

Για να σταματήσετε την αναπαραγωγή και να επιστρέψετε στην κύρια οθόνη, πατήστε το βέλος < πάνω αριστερά

Ροή ταινιών, δωρεάν χωρίς αναμονή: Οδηγός WebTorrent - bbb_sunflower_1080p_30fps_normal.mp4_1

Είναι καλό να επισημάνουμε ότι οι ταινίες που παρέχονται δεν είναι "επίδειξη", αλλά αληθινές επαγγελματικές ταινίες μικρού μήκους υψηλής ποιότητας, τόσο ως ανάλυση (full HD) όσο και ως παραγωγή. Δάκρυα από χάλυβα, συγκεκριμένα, περιέχει μερικές ακολουθίες ικανές να ευχαριστήσουν τους οπαδούς της επιστημονικής φαντασίας.

Ενεργοποίηση υπότιτλων

Εάν υπάρχουν στο αρχείο, το κουμπί CC κάτω δεξιά σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους

Ροή ταινιών, δωρεάν χωρίς αναμονή: Οδηγός WebTorrent - υπότιτλοι επιτραπέζιου webtorrent

Επιλέγοντας το στοιχείο μενού Playback -> Add subtitles files στην κορυφή, ωστόσο, μπορούμε πάντα να ανεβάζουμε ένα ξεχωριστό αρχείο υποτίτλων. Εκείνοι που είναι στα Ιταλικά για Tears of Steel είναι εδώ.

Παίξτε torrent της επιλογής σας

Τώρα που έχουμε εξοικειωθεί με το WebTorrent με την αναπαραγωγή των παρεχόμενων ταινιών, μπορούμε να προσπαθήσουμε να προσθέσουμε το βίντεο της επιλογής σας. Πρώτα βρίσκουμε το βίντεο torrent μιας ταινίας που ενδιαφέρει:

»Διαβάστε: Ιστότοποι BitTorrent στα Ιταλικά: τα 10 καλύτερα ευρετήρια για να βρείτε .torrent ITA

Από τον επιλεγμένο ιστότοπο, βρίσκουμε το σύνδεσμο προς το αρχείο .torrent ή το μαγνητική σύνδεση και αντιγράψτε το

Ροή ταινιών, δωρεάν χωρίς αναμονή: Οδηγός WebTorrent - σύνδεσμος αντιγραφής torrent

Ας επιστρέψουμε στην κύρια οθόνη του WebTorrent Desktop και κολλήστε τον σύνδεσμο που μόλις αντιγράφηκε μέσω του κλασικού συνδυασμού πληκτρολογίου Ctrl+V. Αυτό θα προσθέσει ένα νέο στοιχείο στην κορυφή της λίστας, το οποίο θα λειτουργεί ακριβώς όπως τα άλλα

Ροή ταινιών, δωρεάν χωρίς αναμονή: Οδηγός WebTorrent - WebTorrent (BETA) _1

Εναλλακτικά, μπορούμε πάντα να ανεβάζουμε ένα .torrent που είναι αποθηκευμένο στον τοπικό δίσκο. Απλώς πατήστε το + επάνω δεξιά και περιηγηθείτε στους φακέλους.

Torrent και διαχείριση αρχείων

Παρά τη δυνατότητα ροής ταινιών, το WebTorrent Desktop είναι ένας πλήρης πελάτης BitTorrent. Τα αρχεία επομένως αποθηκεύονται επίσης αυτόματα στον τοπικό δίσκο: από προεπιλογή, καταλήγουν στο φάκελο Download Χρήστης.

Για να διαχειριστείτε καλύτερα αυτήν την πτυχή είναι καλό να ρίξετε μια ματιά στο μενού περιβάλλοντος και να κατανοήσετε την επίδραση των διαφόρων στοιχείων:

  • Remove from list: απλώς αφαιρεί το επιλεγμένο .torrent από τη λίστα WebTorrent Desktop, αλλά τα αρχεία παραμένουν στον τοπικό δίσκο. Είναι το ίδιο αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται κάνοντας κλικ στο x δίπλα στο εικονίδιο Αναπαραγωγής που εμφανίζεται όταν μετακινείτε το δρομέα του ποντικιού πάνω από ένα στοιχείο
  • Remove data file: διαγράψτε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των ληφθέντων αρχείων
  • Show in folder: ανοίγει τον τοπικό φάκελο στον οποίο αποθηκεύονται τα ληφθέντα αρχεία

Ροή ταινιών, δωρεάν χωρίς αναμονή: Οδηγός WebTorrent - Μενού περιβάλλοντος WebTorrent

Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά

Το WebTorrent έχει άλλα βέλη στο τόξο του που αξίζει να αναφερθούν.

Πρώτα απ 'όλα, είναι σε θέση να προβάλλει ασύρματα το βίντεο σε εξωτερική οθόνη. Είναι συμβατό με AirPlay, Chromecast και DLNA

»Διαβάστε επίσης: Σύγκριση τεχνολογιών: Miracast, WHDI, Chromecast, AirPlay, WiDi - στην ασύρματη προβολή της οθόνης, ποιο είναι το καλύτερο;

Από την άποψη του εντοπισμού πηγής, εφαρμόζεται υποστήριξη για όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες BitTorrent: tracker και DHT (Distused Hash Table), φυσικά, αλλά και WebRTC για ανταλλαγή δεδομένων με προγράμματα περιήγησης στο Web που χρησιμοποιούν την έκδοση Javascript του WebTorrent.

Ο μαγνητικοί δεσμοί υποστηρίζονται καθώς και .torrent.

Για να αναφέρω την ελευθερία να κινείστε κατά βούληση στην ταινία και να προχωράτε «γρήγορα προς τα εμπρός». Χρειάζεται λίγη υπομονή για την εκ νέου αποθήκευση στην προσωρινή μνήμη, αλλά στο τέλος λειτουργεί χωρίς να προκαλεί τις συνηθισμένες "στάβλες" ροής με άλλες τεχνολογίες.

Επιλογές

Το WebTorrent Desktop δεν προσφέρει πάρα πολλές επιλογές, αλλά υπάρχουν μερικές ρυθμίσεις που μπορεί να είναι χρήσιμες. Το γυμνό πλαίσιο είναι προσβάσιμο από το μενού Edit -> Preferences

Μεταξύ άλλων, σημειώστε το κουμπί Make WebTorrent The Default. Κάνοντας κλικ σε αυτό, το πρόγραμμα θα γίνει ο προεπιλεγμένος διαχειριστής για όλα τα αρχεία .torrent, στη συνέχεια θα τα φορτώσει αυτόματα με ένα διπλό κλικ και έτσι θα εξαλείψει την ταλαιπωρία της αντιγραφής-επικόλλησης από τον Ιστό

Ροή ταινιών, δωρεάν χωρίς αναμονή: Οδηγός WebTorrent

Τι ΛΕΙΠΕΙ

Το κύριο μειονέκτημα που βρήκα αφορά τη διαχείριση των θυρών TCP. Δεν κατάλαβα ποιες πόρτες χρησιμοποιούνται και, κατά συνέπεια, δεν μπορούσα να τις «ανοίξω» (προώθηση λιμένων) στο δρομολογητή

»Διαβάστε επίσης: Πώς να ανοίξετε τις θύρες στο δρομολογητή / μόντεμ: ο οριστικός οδηγός

Η διαδικασία δεν είναι ουσιώδης και όλα λειτουργούν με αποδεκτό τρόπο ακόμη και χωρίς, αλλά για να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση πρέπει να γίνει ακόμα. Ζήτησα εξηγήσεις εδώ: Θα ενημερώσω το άρθρο εάν / όταν λάβω απάντηση.

Λείπει επίσης μια ενσωματωμένη μηχανή αναζήτησης. Δυστυχώς, είναι ένα κενό που είναι κοινό για σχεδόν όλους τους πελάτες (πολύ εύκολο να γεμίσει, δεδομένου ότι μία ή περισσότερες εξωτερικές υπηρεσίες Ιστού πρέπει απαραίτητα να ερωτηθούν), αλλά σε αυτήν την περίπτωση είναι ιδιαίτερα αισθητή

»Διαβάστε επίσης: Εναλλακτικές λύσεις στο uTorrent: οι 5+ καλύτεροι πελάτες BitTorrent

Άλλες πτυχές, όπως η απουσία υποστήριξης για αυτόματη λήψη ροών RSS, τα προηγμένα στοιχεία ελέγχου λήψης ή οι περιοριστές ταχύτητας είναι σαφώς λιγότερο σημαντικά: απλά, το WebTorrent Desktop είναι, προς το παρόν, ένα εργαλείο που αποσκοπεί αποκλειστικά στην αναπαραγωγή ταινιών ροής και παραμένει αρκετά βήματα πίσω από τους γενικούς πελάτες BitTorrent.

Η εμπειρία μου

Την περασμένη εβδομάδα έχω χρησιμοποιήσει πολλή επιφάνεια εργασίας WebTorrent για να δοκιμάσω τις δυνατότητές της. Η ροή λειτουργεί καλύτερα με πολύ κοινόχρηστα torrents και γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο: υπό αυτές τις συνθήκες, η αναμονή για την έναρξη της ταινίας είναι ελάχιστη και η αναπαραγωγή είναι πάντα ομαλή και χωρίς διακοπές, από την αρχή έως το τέλος.

Εν ολίγοις, ένα τεστ σίγουρα το αξίζει.