Πώς να προστατεύσετε την προβολή σας από την οθόνη του smartphone

ο smartphone Είναι πλέον ένα απαραίτητο εργαλείο στην καθημερινή ζωή των περισσότερων ανθρώπων: μια συσκευή με χίλιες και περισσότερες λειτουργίες που απλοποιεί τη ζωή μας χάρη στην παρουσία αμέτρητων ειδικών εφαρμογών.

Ωστόσο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι παραπονιούνται για προβλήματα κόπωσης των ματιών για το χρόνο που αφιερώνεται μπροστά σε οθόνες οποιουδήποτε τύπου, συμπεριλαμβανομένων των smartphone: αυτή η ενόχληση προκαλείται από μπλε φως εκπέμπεται από τις οθόνες των διαφόρων συσκευών. Αυτός ο τύπος φωτός μπορεί επίσης επηρεάζουν την ποιότητα της ανάπαυσης γιατί καταφέρνει παρεμβαίνει στην παραγωγή μελατονίνης, η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τον ύπνο.

Τα τελευταία χρόνια, οι μεγάλοι κατασκευαστές smarpthone και τεχνολογικών συσκευών έχουν παρατηρήσει το πρόβλημα και έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν μια σειρά λύσεις για την προστασία της προβολής από την οθόνη του smartphone, ας μάθουμε πώς λειτουργούν λεπτομερώς:

Από το λειτουργικό σύστημα iOS 9.3, οι συσκευές Apple διαθέτουν Βραδινή βάρδια, μια προεπιλεγμένη λειτουργία για την προστασία των ματιών. Για να το ενεργοποιήσετε, απλώς αγγίξτε το στοιχείο “Ρυθμίσεις“, Ορίστε την επιλογή”Οθόνη και φωτεινότητα“Και αγγίξτε το”Βραδινή βάρδια

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να ενεργοποιήσετε το χειροκίνητη λειτουργία , ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του φίλτρου σύμφωνα με τις ανάγκες σας, ή τυπικότης αυτόματο το οποίο συγχρονίζεται με την τοπική ώρα και ξεκινά από τις 22:00 έως τις 7:00 το πρωί, προσαρμόζοντας αυτόματα το χρώμα της οθόνης για να κάνει την ανάγνωση πιο άνετη σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού.

Η Google αποφάσισε επίσης να παρέμβει για να προστατεύσει την προβολή των χρηστών της και αποφάσισε να προσθέσει τη λειτουργία Night Mode στο τρέχον λειτουργικό σύστημα Android Nougat: για να την ενεργοποιήσετε, απλώς αγγίξτε το στοιχείο “Ρυθμίσεις“, Ορίστε την επιλογή”Απεικόνιση“Και μετά αποκτήστε πρόσβαση στο”Νυχτερινή λειτουργία“: Αυτή η λειτουργία μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί αυτόματα σε συγκεκριμένες ώρες.

Πολλά από κορυφαία smartphone όπως οι Samsung, Honor, Huawei, Asus και OnePlus έχουν ήδη την πολύ χρήσιμη λειτουργία μέσα τους Ρυθμίσεις, ενώ άλλα φθηνότερα μοντέλα δεν διαθέτουν: για αυτόν τον λόγο πολλά είναι διαθέσιμα στο Google Play Store εφαρμογές ότι σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε το φίλτρο για να προστατεύσετε την προβολή σας σε όλες τις συσκευές Android.

Μεταξύ αυτών, η δωρεάν εφαρμογή που ονομάζεται «Φίλτρο μπλε φωτός“: Αυτή η απλή εφαρμογή διαθέτει όλες τις δυνατότητες που βρίσκονται σε smartphone με Android Nougat, αλλά με μερικές ακόμη ιδιαιτερότητες, όπως η δυνατότητα να ορίσετε μια συντόμευση για τοποθέτηση στην κύρια οθόνη ή ένα widget που θα τοποθετηθεί στη γραμμή ειδοποιήσεων.

Η λειτουργία της εφαρμογής είναι πραγματικά βασικός: απλώς ξεκινήστε την εφαρμογή και αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα θα ενεργοποιήσει αυτόματα το φίλτρο. Είναι διαθέσιμα διάφορα φυσικά χρώματαΤο Blue Light Filter σας επιτρέπει επίσης να το κάνετε προσαρμόστε τα χρώματα για να μειώσει την έξοδο φωτός που προκαλεί πίεση στα μάτια. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε την προβολή φίλτρου στη γραμμή κατάστασης και εάν εκκινεί αυτόματα την εφαρμογή κατά την εκκίνηση.

Η εφαρμογή είναι Ελεύθερος και δώρα διαφημίσεις. Αγοράζοντας την πληρωμένη έκδοση μπορείτε να καταργήσετε τις διαφημίσεις.

Ακολουθεί το σήμα για λήψη της εφαρμογής Blue Light Filter απευθείας από Play Store της Google:

[appbox googleplay jp.ne.hardyinfinity.bluelightfilter.free&hl=it]