Πώς να παρακολουθείτε βίντεο υπολογιστή σε μια νέα ή παλιά τηλεόραση

Πώς να παρακολουθείτε βίντεο υπολογιστή σε μια νέα ή παλιά τηλεόραση

Σε σύγκριση με μια τυπική οθόνη για υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή, η τηλεόραση είναι πιο κατάλληλη για παρακολούθηση ταινιών λόγω του μεγέθους και της θέσης της οθόνης στα οικιακά μας έπιπλα. Ως αποτέλεσμα, ίσως χρειαστεί να συνδέσετε τον υπολογιστή σας στην τηλεόραση για να παρακολουθείτε άνετα ταινίες υπολογιστή στον καναπέ.

Παρακολουθήστε ταινίες από υπολογιστή σε τηλεόραση

Για να παρακολουθήσετε βίντεο από έναν υπολογιστή σε μια μεγάλη οθόνη τηλεόρασης, πρέπει να εκτελέσετε μια σειρά ενεργειών.

Σύνδεση του υπολογιστή στην τηλεόραση

Ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε μια τηλεόραση ως μέσο προβολής δεδομένων πολυμέσων από έναν υπολογιστή είναι να συνδέσετε τον υπολογιστή με την τηλεόραση και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε:

HDMI

Σήμερα, υπάρχουν πολλές συσκευές που μπορούν να αναπαράγουν περιεχόμενο βίντεο και ήχου. Από προεπιλογή, εάν είναι της τελευταίας γενιάς, είναι εξοπλισμένα με θύρες HDMI που σας επιτρέπουν να μεταδίδετε σήματα με την υψηλότερη δυνατή ταχύτητα και με ελάχιστη απώλεια ποιότητας. Εάν είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τύπο σύνδεσης, καθώς δεν είναι μόνο η ταχύτερη, αλλά και καθολική, δηλαδή λειτουργεί ταυτόχρονα με ροή βίντεο και ήχου. Θα πρέπει να ελέγξετε αν η τηλεόραση διαθέτει επίσης.

VGA

Η χρήση της υποδοχής VGA είναι μια εναλλακτική μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε συχνά στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτή η θύρα υπάρχει σε σχεδόν όλα τα μηχανήματα, είτε πρόκειται για υπολογιστή είτε για φορητό υπολογιστή. Δυστυχώς, υπάρχουν συχνά καταστάσεις όπου δεν υπάρχει θύρα VGA στην τηλεόραση και επομένως αυτή η εναλλακτική λύση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Επιπλέον, αυτή η σύνδεση μεταφέρει μόνο το βίντεο και όχι τον ήχο, επομένως σε συνδυασμό, θα πρέπει επίσης να συνδέσουμε ένα καλώδιο ήχου μεταξύ των δύο συσκευών.

Wi-Fi

Εάν διαθέτετε Smart TV ή είστε έτοιμοι να το αγοράσετε, το WiFi μπορεί να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Google ChromeCast (είναι ένα είδος κλειδιού Διαδικτύου που πρέπει να είναι συνδεδεμένο στη θύρα HDMI της τηλεόρασής σας και επιτρέπει σύνδεση Wi-Fi) ή μέσω ειδικών προσθηκών προγράμματος περιήγησης που μοιράζονται περιεχόμενο στον υπολογιστή. Είναι σημαντικό ο υπολογιστής να διαθέτει εσωτερική κάρτα δικτύου Wi-Fi ή προσαρμογέα.

USB

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υποδοχή USB στην τηλεόραση μόνο εάν διαθέτετε ειδικό μετατροπέα USB σε HDMI ή VGA. Ωστόσο, είναι μια λύση πολύ σπάνια και όχι πάντα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

RCA

Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε ταινίες από υπολογιστή σε τηλεόραση με ημερομηνία, και η οποία διαθέτει μόνο υποδοχές RCA, θα πρέπει να αγοράσετε ειδικούς μετατροπείς σήματος. Επίσης, αυτή η λύση είναι μάλλον χρονολογημένη και χαμηλής ποιότητας, καθώς η ποιότητα της τελικής εικόνας επιδεινώνεται σημαντικά σε σύγκριση με την αρχική.

Εγκατάσταση του απαραίτητου λογισμικού

Οι μορφές βίντεο που υπάρχουν στον υπολογιστή μπορεί να είναι διαφορετικών τύπων και οι κωδικοποιητές είναι ένα από τα σημαντικά μέρη για την καλή αναπαραγωγή οποιουδήποτε τύπου αρχείου βίντεο: είναι υπεύθυνοι για τη σωστή αποκωδικοποίηση του βίντεο και μεταξύ των πιο γνωστών και με τις καλύτερες επιδόσεις έχουμε το K-Lite Codec Pack .

Για αναπαραγωγή ταινιών από τον υπολογιστή σας στην τηλεόραση, θα χρειαστείτε επίσης ένα άλλο ειδικό λογισμικό: Freemake Video Converter. Το πρόγραμμα θα σας επιτρέψει να προετοιμάσετε την ταινία σας για προβολή στην τηλεόραση. Συνήθως, οι ταινίες που λαμβάνονται από το Διαδίκτυο είναι σε μορφή MP4 και αν έχετε μια μοντέρνα τηλεόραση, δεν είναι πρόβλημα, αλλά για μια πιο παλιά τηλεόραση θα πρέπει να μετατρέψετε τη μορφή MP4 σε AVI αφού δεν υποστηρίζεται. Για να το κάνετε αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα Freemake. Πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση του λογισμικού στον υπολογιστή σας και διαβάστε τον οδηγό για τη μετατροπή του MP4 σε AVI. Προσθέστε το βίντεο MP4 χρησιμοποιώντας το κουμπί “+ Video”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “στο AVI”. Επιλέξτε το φάκελο προορισμού για την ταινία στο AVI και κάντε κλικ στο κουμπί “Μετατροπή”. Μετά από λίγα λεπτά το αρχείο AVI σας θα είναι έτοιμο. Είναι πρακτικά παιδικό παιχνίδι. Θα χρειαστείτε επίσης ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Media Player Classic, VLC ή οποιοδήποτε άλλο λογισμικό αναπαραγωγής.

Αναπαραγωγή ταινιών

Αφού εγκαταστήσετε το απαραίτητο λογισμικό, μπορείτε να ξεκινήσετε να παρακολουθείτε ταινίες. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε το βίντεο που θέλετε κάνοντας διπλό κλικ στο αρχείο.

Εξετάσαμε διαφορετικές μεθόδους μετατροπής χωρίς να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες, ωστόσο η σύνδεση μέσω καλωδίου HDMI είναι σίγουρα η πιο αξιόπιστη και η καλύτερη απόδοση. Εάν, αφού διαβάσετε αυτές τις ασήμαντες οδηγίες, έχετε ερωτήσεις, σχολιάστε αυτήν την ανάρτηση και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.