Πώς να καθαρίσετε τα Windows και να κάνετε τον υπολογιστή σας γρήγορο

Πώς να καθαρίσετε τα Windows και να κάνετε τον υπολογιστή σας γρήγορο

Καθαρίστε τα Windows Είναι σημαντικό δεδομένου ότι είναι το πιο χρησιμοποιημένο λειτουργικό σύστημα υπολογιστών στον κόσμο. Είναι μια αποφασιστικά ισχυρή πλατφόρμα ικανή να προσφέρει σε απλούς χρήστες και επαγγελματίες όλα όσα χρειάζονται. Το πάρκο εφαρμογών για την πλατφόρμα των Windows είναι πρακτικά άπειρο, αλλά αργά ή γρήγορα όλοι είμαστε στην κατάσταση να πρέπει να καθαρίσουμε τον υπολογιστή. Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε πώς να το κάνουμε απλά.

Καθαρίστε τα Windows: ας ξεκινήσουμε με έναν γενικό καθαρισμό με το CCleaner

CCleaner είναι ένα υπέροχο κλασικό που σίγουρα όλοι γνωρίζουμε. Είναι ένα εντελώς δωρεάν πρόγραμμα φτιαγμένο από την Piriform. Το σπίτι έχει επίσης δημιουργήσει το Defraggler, μια άλλη χρήσιμη εφαρμογή που σας προτείνουμε να κατεβάσετε. Εάν ο υπολογιστής μας ξεκινά, για κάποιο παράξενο λόγο, να επιβραδύνει και να παρουσιάζει κοινά σφάλματα, ίσως χρειαστεί να τον καθαρίσετε. Εδώ έρχεται το πρόγραμμα. Ο καθαρισμός των Windows χάρη στην εφαρμογή είναι γρήγορος και εύκολος. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι σίγουρα να κατεβάσετε το CCleaner από την κατάλληλη περιοχή λήψης. Απλοποιήσαμε τη μετάβασή σας και διαθέσαμε τον σύνδεσμο λήψης απευθείας μέσω αυτού του συνδέσμου. ξεκινήστε τη λήψη, κατεβάστε την εφαρμογή και ξεκινήστε την εγκατάσταση.

Εγκαταστήστε το CCLeaner για να καθαρίσετε τα Windows χωρίς να τοποθετήσετε περιττές εφαρμογές στο σύστημα

Καθώς προχωράτε στην εγκατάσταση του CCleaner, θυμηθείτε να ρίξετε μια ματιά σε όλες τις “προσφορές” που είναι διαθέσιμες κατά τη διάρκεια των σελίδων εγκατάστασης. Συχνά, ακούσια, οι χρήστες εγκαθιστούν επίσης άλλο υλικό επειδή είναι προεπιλεγμένο. Πριν κάνετε πάντα κλικ στο “Επόμενο” ή “Συνέχεια” ρίξτε μια ματιά γύρω. Μετά την εγκατάσταση, ξεκινήστε το πρόγραμμα.

Αρχίζουμε τον καθαρισμό με την εφαρμογή

Ξεκινήσαμε την εφαρμογή και θα βρούμε μια πολύ απλή σελίδα που θα μας δώσει μια γενική περιγραφή της κατάστασης του συστήματός μας. Το CCleaner είναι χρήσιμο για τον καθαρισμό των παραθύρων επειδή σας επιτρέπει να διαγράψετε πολλά περιττά αρχεία από τον υπολογιστή σας και προσωρινά που καταλαμβάνουν μέρος στη μνήμη ούτως ή άλλως. Αυτά τα αρχεία κατακερματίζουν τον υπολογιστή, για αυτό το λόγο η εκτέλεση της εκκίνησης του συστήματος και πολλές άλλες λειτουργίες μπορούν να επιβραδυνθούν. Το CCleaner είναι επίσης χρήσιμο για τον καθαρισμό του μητρώου των Windows.

ο Μητρώο των Windows δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα είδος “βάσης δεδομένων” όπου διατηρούνται όλες οι ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος και των εγκατεστημένων εφαρμογών. Πολύ συχνά όταν πρόκειται να απεγκαταστήσουμε μια εφαρμογή, οι αχρησιμοποίητες καταχωρήσεις δεν διαγράφονται, επομένως ανακαλύπτεται μια άλλη αιτία της επιβράδυνσης των Windows. Για να συνεχίσετε με τον καθαρισμό μόλις ξεκινήσει το πρόγραμμα, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί “Έναρξη καθαρισμού” κάτω δεξιά..

Προσαρμόστε τον καθαρισμό των Windows σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας

Με την πάροδο του χρόνου το CCleaner έχει προσθέσει πολλές νέες δυνατότητες που επιτρέπουν στους αρχάριους να εκτελούν πλήρη καθαρισμό χωρίς πάρα πολλά κτυπήματα κεφαλής, με τον ίδιο τρόπο οι «επαγγελματίες» μπορούν να χτενίσουν τις διάφορες επιλογές για έναν πιο στοχευμένο και ενδελεχή καθαρισμό των περιεχομένων. Για παράδειγμα, μπορείτε να απεγκαταστήσετε προγράμματα, να επιλέξετε ποια προγράμματα θα ξεκινήσετε με τα Windows, να ελέγξετε τις προγραμματισμένες διαδικασίες και να διαγράψετε παλιά σημεία επαναφοράς.

Πώς να διατηρείτε τα Windows καθαρά;

Απλά πρόσεχε. Μόλις καθαριστεί κάθε μήνα είναι καλό να ξεκινήσετε το CCleaner και να επαναλάβετε τη λειτουργία. Στη συνέχεια, αποφύγετε την εγκατάσταση πάρα πολύ “σκουπιδιών” διάσπαρτα στο δίχτυ. Περιστασιακά, σαρώστε το σύστημα με το antivirus σας για να αποφύγετε τυχόν απειλές. Έχοντας πει αυτήν την καλή χρήση του υπολογιστή καθόλου. Σε περίπτωση που τα προβλήματά σας πρέπει να είναι πολύ πιο σοβαρά εδώ είναι πώς να προχωρήσετε σε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows.