Πώς να ενεργοποιήσετε το Pixel Visual Core στο Pixel 2 XL με Android 8.1 Oreo DP2

Το Google Pixel 3 XL δείχνει στις φωτογραφίες την ομορφιά του

Ίσως δεν το γνωρίζουν όλοι Google Pixel 2 XL, το πρώτο smartphone «κατασκευασμένο στο Google» που κυκλοφορεί επίσημα και στο Bel Paese, υπάρχει ένα πολύ σημαντικό αλλά ακόμα ανενεργό ιδιόκτητο τσιπ που ονομάζεται Pixel Visual Core. Σκοπός του είναι να βελτιώσει σημαντικά τη χρήση της λειτουργίας HDR + στο φωτογραφικό μέτωπο.

Η ενεργοποίηση του Pixel Visual Core θα πραγματοποιηθεί με την ενημέρωση στο Android 8.1 Oreo stable, αλλά, εκμεταλλευόμενοι τη δεύτερη Προεπισκόπηση Προγραμματιστή που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από την Google, είναι πιθανό να έχουμε λίγο γεύση από το τσιπ.

Πρώτα απ ‘όλα, ας ξεκινήσουμε από τον οδηγό ενεργοποίησης που διαρκεί 2 λεπτά:

  • Μεταβείτε στις ρυθμίσεις συστήματος και ενεργοποιήστε τις Επιλογές προγραμματιστή χρησιμοποιώντας 7 πατήματα στον αριθμό κατασκευής
  • Εντός των επιλογών προγραμματιστή, βρείτε και ενεργοποιήστε τη λειτουργία Camera HAL HDR + (HAL σημαίνει Hardware Abstraction Layer)
  • Επανεκκινήστε το smartphone σας

Οι εφαρμογές τρίτων είναι το πραγματικό πεδίο δράσης του Pixel Visual Core

Μόλις ενεργοποιηθεί, δεν θα το παρατηρήσετε στη φωτογραφική διεπαφή του Google Pixel 2 XL. Στην πραγματικότητα, το smartphone υποστηρίζεται ήδη σε λειτουργία HDR +. Ποιος είναι λοιπόν ο σκοπός του Pixel Visual Core;

Η απάντηση είναι παραχωρήστε πρόσβαση σε λειτουργία HDR + επίσης σε εφαρμογές τρίτων που χρησιμοποιούν το τυπικό API Android. Ένα συγκεκριμένο παράδειγμα βρίσκεται στο Instagram, του οποίου τα αποτελέσματα χρησιμοποιούν το Pixel Visual Core είναι σημαντικά καλύτερα.

Πριν φύγετε, σας υπενθυμίζουμε ότι το Pixel Visual Core δρα για να συνδυάσει τις πολλές λήψεις που παίρνει η κάμερα του Gogle Pixel 2 XL σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, επιλέγοντας μόνο τις καλύτερες μερίδες κάθε φωτογραφίας.

ΔΡΟΜΟΣ