Πώς να ελευθερώσετε χώρο στο Gmail

Πώς να ελευθερώσετε χώρο στο Gmail

Το Google το καθιστά διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες του 15 GB χώρου αποθήκευσης στο cloud κοινή χρήση μεταξύ του Google Drive, του Google Photos και του Gmail. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μία από αυτές τις υπηρεσίες συμβάλλει στην αύξηση του ελεύθερου χώρου αποθήκευσης στο cloud, θέτοντας σε κίνδυνο τις άλλες. Σε αυτόν τον οδηγό θέλουμε να σας δείξουμε έναν εύκολο τρόπο ελευθερώστε χώρο στο Gmail μέσω της στοχευμένης εξάλειψης διαφημίσεων και μεγάλων συνημμένων.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε πόσο χώρο καταλαμβάνει το Gmail στα δωρεάν 15 GB. Για να το κάνετε αυτό, απλώς μεταβείτε στη διεύθυνση one.google.com/storage και, εάν είναι απαραίτητο, συνδεθείτε με τα διαπιστευτήριά σας Google.

Ανεξάρτητα από τον χώρο που καταλαμβάνει το Gmail, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εξαλείψετε τα “ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου”, δηλαδή όλα αυτά τα διαφημιστικά μηνύματα που αποστέλλονται συνεχώς από όλες τις υπηρεσίες με τις οποίες έχει εγγραφεί ένας λογαριασμός.

Πιθανότατα έχετε πολλά μηνύματα εισερχομένων από μεταπωλητές, λίστες αλληλογραφίας και άλλες πηγές που δεν είναι πλέον χρήσιμες (ή που δεν ήταν χρήσιμες στην αρχή). Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να ελέγχετε αυτόματα τα email που αποστέλλονται: απλώς αναζητήστε στο Gmail συμπεριλαμβανομένου του “κατάργηση εγγραφής“σε εισαγωγικά. Αυτό θα κάνει κάθε μήνυμα να εμφανίζεται με τη λέξη κατάργηση εγγραφής, τις οποίες συνήθως περιλαμβάνουν οι λίστες αλληλογραφίας στο κάτω μέρος των μηνυμάτων.

Από προεπιλογή, το Gmail προσπαθεί να ταξινομήσει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μεταπωλητές, λίστες αλληλογραφίας και άλλες αυτόματες λίστες στην καρτέλα “Προσφορές”. Αν θέλετε να συμπεριλάβετε μηνύματα που πιστεύει ότι το Gmail είναι διαφημιστικά μηνύματα, πρέπει να προσθέσετε “Ή κατηγορία: προσφορέςΚοίτα (χωρίς εισαγωγικά).

Ο άλλος τρόπος για να ελευθερώσετε χώρο στο Gmail είναι να διαγράψετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχουν μεγάλα συνημμένα. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μεγάλα συνημμένα, αποστέλλονται ή λαμβάνονται, μπορούν επίσης να καταλάβουν σημαντικό χώρο. Για να τα διαγράψετε, απλώς ανοίξτε το Gmail και αναζητήστε “μέγεθος: 5 m” (χωρίς εισαγωγικά). Θα εμφανιστούν όλα τα email που έχουν μέγεθος 5 MB ή μεγαλύτερο. Η σαφής μεταβολή αυτής της τιμής θα βελτιώσει την αναζήτηση.