Πώς να εισέλθετε και να βγείτε από τη λειτουργία Odin / Λήψη με το Samsung Galaxy S, Note, A, Tab smartphone / tablet (Λήψη … Μην απενεργοποιήσετε τον στόχο)

Πώς να εισέλθετε και να βγείτε από τη λειτουργία Odin / Λήψη με το Samsung Galaxy S, Note, A, Tab smartphone / tablet (Λήψη ... Μην απενεργοποιήσετε τον στόχο)

Λειτουργία Odin, γνωστός και ως Λειτουργία λήψης, είναι μια ειδική λειτουργία εκκίνησης για smartphone και tablet Samsung Βασισμένο σε Android που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε ένα νέο ROM μέσω υπολογιστή. Είναι επίσης πολύ σημαντικό γιατί σας επιτρέπει να επαναφέρετε το αρχικό ROM της συσκευής ακόμα και όταν η συσκευή δεν ξεκινά πλέον (είναι τούβλα) λόγω ενός προηγούμενου “flash” πήγε στραβά. Ας δούμε λοιπόν πώς να μπείτε στη λειτουργία Odin / Λήψη με το Samsung Galaxy S, Note, A ή Tab και, σε περίπτωση, να βγείτε χωρίς να εκτελέσετε καμία λειτουργία.

Πώς να μπείτε στην έξοδο Odin mode / Λήψη smartphone / tablet Samsung Galaxy S, Note ,, Tab (Λήψη ... Μην απενεργοποιήσετε τον στόχο) - προβολέας λειτουργίας odin

Σημείωση: Η λειτουργία Odin / Λήψη είναι προνόμιο των συσκευών Android που κατασκευάζονται από τη Samsung. Προσπαθώντας να το εισαγάγετε με smartphone ή tablet άλλων επωνυμιών, δεν θα συμβεί τίποτα και απλά θα βρεθείτε μπροστά από το Android “Home” ως συνήθως.

Πώς να εισέλθετε στη λειτουργία Odin

Αρχικά, απενεργοποιήστε εντελώς το smartphone / tablet σας. Μπροστά από την οθόνη εκτός της συσκευής, προχωρήστε ως εξής:

  1. πατήστε το πλευρικό κουμπί για να χαμήλωσε την ένταση. Κρατήστε το πατημένο.
  2. πάτα το κουμπί Σπίτι. Κρατήστε το πατημένο.
  3. πάτα το κουμπί ON / OFF. Κρατήστε το πατημένο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει την ακολουθία με τη σειρά που εμφανίζεται.

Σε αυτό το σημείο, είμαστε σε θέση άξια ενός ζογκλέρ και κρατάμε κάτω Volume giù + Home + Accensione/spegnimento.

Μετά από λίγα λεπτά, εμφανίζεται μια οθόνη προειδοποίησης με το γράψιμο Warning και το εικονίδιο κινδύνου:

Πώς να μπείτε στην έξοδο Odin mode / Λήψη smartphone / tablet Samsung Galaxy S, Note ,, Tab (Λήψη ... Μην απενεργοποιήσετε τον στόχο)

Απελευθερώνουμε τα τρία κουμπιά και πατάμε για λίγο το πλευρικό κουμπί για αύξηση της έντασης.

Έτσι εμφανίζεται η διατύπωση Downloading... Do not turn off target και το εικονίδιο λήψης: είναι η επιβεβαίωση ότι έχουμε εισέλθει στη λειτουργία Odin / Λήψη

Πώς να μπείτε στην έξοδο Odin mode / Λήψη smartphone / tablet Samsung Galaxy S, Note ,, Tab (Λήψη ... Μην απενεργοποιήσετε τον στόχο)

Μην παραπλανηθείτε από το κείμενο: στην πραγματικότητα, έως ότου αρχίσετε να φορτώνετε ένα νέο ROM μέσω υπολογιστή, η συσκευή δεν “κατεβάζει” τίποτα.

Μόλις φτάσετε στη λειτουργία Odin / Λήψη μπορούμε να εκτελέσουμε τις επιθυμητές λειτουργίες:

Εάν δεν λειτουργεί: μπείτε στη λειτουργία Odin μέσω του “USB Jig”

Εάν το smartphone / tablet της Samsung έχει καταρρεύσει σοβαρά, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η είσοδος στη λειτουργία Odin μέσω του υποδεικνυόμενου συνδυασμού πλήκτρων. Όλα δεν χάνονται, ωστόσο: μέσω ενός αξεσουάρ υλικού που ονομάζεται USB Jig μπορούμε να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια

Πώς να μπείτε στην έξοδο Odin mode / Λήψη smartphone / tablet Samsung Galaxy S, Note ,, Tab (Λήψη ... Μην απενεργοποιήσετε τον στόχο) - micro usb jig samsung

Βασικά, το USB Jig είναι μια υποδοχή micro-USB με τροποποιημένα κυκλώματα, ικανή να αναγκάσει τη μεταφόρτωση σε λειτουργία Odin / Λήψη ακόμα και αν η συσκευή Samsung είναι “τούβλα”. Δεν εγγυάται επιτυχία 100%, αλλά, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που συλλέγονται στο Διαδίκτυο, είναι σε θέση να “αναστήσει” ένα Samsung Galaxy που πεθαίνει.

Κοστίζει μόνο 10 € και, παρά τη δηλωμένη συμβατότητα που φτάνει μόνο το παλιό Samsung Galaxy 5, θα πρέπει να λειτουργεί με οποιαδήποτε συσκευή Android που έχει υπογραφεί από τη Samsung, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων.

»Αγοράστε USB Jig στο Amazon

Το USB Jig πρέπει να εισαχθεί με τη συσκευή απενεργοποιημένη και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τη συσκευή και, εάν η λύση έχει λειτουργήσει, θα βρεθείτε αυτόματα στη λειτουργία Odin / Λήψη και χωρίς να πατήσετε τίποτα. Σε αυτό το σημείο είναι δυνατό να αφαιρέσετε το αξεσουάρ και να φορτώσετε το νέο ROM ως συνήθως.

»Διαβάστε: Εύκολος οδηγός για το Odin (Samsung Galaxy S, Note, A, Tab): πώς να κάνετε flash / εγκατάσταση ενός Android ROM με ευκολία

Πώς να βγείτε από τη λειτουργία Odin / Λήψη

Για να αποφευχθούν καταστροφικές τυχαίες διακοπές λειτουργίας κατά την εγκατάσταση ενός νέου ROM, όλα τα πλήκτρα είναι απενεργοποιημένα ενώ η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία Odin / Λήψη: ακόμη και εάν πατήσετε ή κρατήσετε πατημένο το κουμπί on / off δεν δημιουργεί κανένα αποτέλεσμα.

Για έξοδο από τη λειτουργία Odin είναι απαραίτητο να εκτελέσετε μια ακριβή ακολουθία:

  1. πατήστε το πλευρικό κουμπί για να χαμήλωσε την ένταση. Κρατήστε το πατημένο.
  2. πάτα το κουμπί ON / OFF. Κρατήστε το πατημένο.

Φροντίστε να πατήσετε τα πλήκτρα με τη σειρά που εμφανίζεται.

Έτσι βρισκόμαστε κάτω Volume giù + Accensione/spegnimento. Πρέπει να παραμείνετε σε αυτήν τη θέση για αρκετά δευτερόλεπτα, αλλά τότε το τηλέφωνο θα κλείσει εντελώς. Την επόμενη φορά που θα το ενεργοποιήσουμε, θα επιστρέψουμε στο περιβάλλον Android ως συνήθως.

Εφόσον δεν φορτώνουμε νέο ROM από υπολογιστή, μπορούμε να βγούμε με αυτόν τον τρόπο χωρίς να προκαλέσουμε ζημιά. Αντίθετα, εάν μια εγκατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη, η έξοδος προκαλεί το “τούβλο” της συσκευής, καθιστώντας την άχρηστη

Πώς να μπείτε στην έξοδο Odin mode / Λήψη smartphone / tablet Samsung Galaxy S, Note ,, Tab (Λήψη ... Μην απενεργοποιήσετε τον στόχο) - σπασμένη οθόνη tablet Android