Πώς να εγκαταστήσετε το Android 8.0 Oreo σε Samsung Galaxy S8 και S8 + | Οδηγός

Samsung Galaxy S8 Oreo

Μετά από μια μακρά αναμονή, η Samsung άρχισε επιτέλους να κυκλοφορεί την ενημέρωση στο Android 8.0 Oreo για τα τρέχοντα κορυφαία smartphone Samsung Galaxy S8 και Samsung Galaxy S8 +.

Δυστυχώς, η κυκλοφορία δεν είναι άμεση για όλους, από τότε συμβαίνει με σταδιακό τρόπο σύμφωνα με την αγορά. Αυτό σημαίνει ότι πιθανώς κανένα Samsung Galaxy S8 που κυκλοφόρησε στην Ιταλία δεν έχει λάβει ακόμη την ενημέρωση.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να περιμένετε την κυκλοφορία μέσω OTA, παρακάτω σας προσφέρουμε έναν αρκετά απλό οδηγό που θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε χειροκίνητα το υλικολογισμικό που βασίζεται στο Android 8.0 Oreo στο Samsung Galaxy S8 ή στο Samsung Galaxy S8 +.

Πριν προχωρήσουμε, επισημαίνουμε ότι αυτός ο οδηγός λειτουργεί χωρίς να εκτελείται καμία διαγραφή συστήματος μόνο σε smartphone με εγκατεστημένο firmware Nougat. Σε περίπτωση που διαθέτετε Oreo Beta, είναι απαραίτητο να διαγράψετε όλα τα δεδομένα από την εσωτερική μνήμη. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Οδηγός εγκατάστασης

 1. Ελέγξτε τον αριθμό μοντέλου του τηλεφώνου σας για να δείτε αν είναι G950F (Galaxy S8 Exynos) ή G955F (Galaxy S8 + Exynos). Αυτά τα μοντέλα είναι τα μόνα που μπορούν να δείξουν τις διαθέσιμες κατασκευές Oreo τώρα. Εάν δεν έχετε ένα από αυτά τα μοντέλα, μην προχωρήσετε.
 2. Εάν διαθέτετε G950F, κατεβάστε αυτά τα αρχεία: AQL5 Odin e AQL5 έως CRAP. Εάν έχετε μοντέλο G955F, πραγματοποιήστε λήψη αυτών των αρχείων: AQL5 Odin, AQL5 έως ZRA5 και ZRA5 έως CRAP. (Όχι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος, ο αριθμός έκδοσης της επίσημης ενημέρωσης Oreo είναι στην πραγματικότητα “CRAP!”).
 3. Αντιγράψτε το αρχείο OTA στην κάρτα SD του τηλεφώνου. Εάν δεν διαθέτετε κάρτα SD, μην ανησυχείτε γιατί μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα, αλλά θα χρειαστείτε ακόμα το αρχείο OTA στον υπολογιστή σας.
 4. Εξαγάγετε το προηγούμενο ληφθέν υλικολογισμικό Odin. Θα είναι σε μορφή zip.
 5. Επανεκκινήστε τη συσκευή σε “λειτουργία λήψης” απενεργοποιώντας τη συσκευή και, στη συνέχεια, κρατώντας πατημένο το κουμπί Bixby + Μείωση έντασης ήχου.
 6. Κατεβάστε το εργαλείο Odin και συνδέστε το τηλέφωνο στον υπολογιστή. Το Odin είναι ένα επίσημο εργαλείο Samsung που μπορεί να αναβοσβήνει το επίσημο υλικολογισμικό της Samsung σε συσκευές Samsung Galaxy. Στο Odin UI, στη δεξιά πλευρά, θα δείτε 5 ενότητες, αλλά μόνο 4 από αυτές θα χρησιμοποιηθούν.
 7. Κάντε κλικ στο κουμπί BL και μεταβείτε στο φάκελο υλικολογισμικού Odin όπου εξήχθησαν τα αρχεία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αρχείο που ξεκινά με το BL. Κάντε το ίδιο για AP, CP και HOME_CSC
 8. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη στο κάτω μέρος του Odin.
 9. Περιμένετε να αναβοσβήνει η συσκευή και, στη συνέχεια, κάντε επανεκκίνηση. Μόλις γίνει επανεκκίνηση, απενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνο. Στη συνέχεια, ξεκινήστε ξανά την επαναφορά κρατώντας πατημένο το κουμπί Bixby + Volume up + power.

Τα επόμενα βήματα θα είναι διαφορετικά ανάλογα με το μοντέλο που έχετε. Συνεχίστε με το σωστό σύνολο οδηγιών για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Samsung Galaxy S8

 1. Εάν έχετε κάρτα SD, επιλέξτε “Εφαρμογή ενημέρωσης από κάρτα SD”. Μπορείτε να το επιλέξετε χρησιμοποιώντας τα ροκ έντασης για πλοήγηση και το κουμπί λειτουργίας για να επιλέξετε. Αφού ορίσετε αυτήν την επιλογή, βρείτε το αρχείο “update.zip” και επιλέξτε το με το κουμπί λειτουργίας.
 2. Εάν δεν έχετε κάρτα SD, επιλέξτε “Εφαρμογή ενημέρωσης από ADB” και, στη συνέχεια, ανοίξτε μια γραμμή εντολών πατώντας το πλήκτρο Windows + R και πληκτρολογώντας “cmd”. Μόλις ανοίξει αυτή η γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε adb sideload και στείλτε.

Samsung Galaxy S8 + με SD

 1. Επιλέξτε “εφαρμογή ενημέρωσης από κάρτα SD”. Μπορείτε να το επιλέξετε χρησιμοποιώντας τα ροκ έντασης για πλοήγηση και το κουμπί λειτουργίας για να επιλέξετε. Αφού ορίσετε αυτήν την επιλογή, βρείτε το αρχείο “G955F AQL5 σε ZRA5.zip” και επιλέξτε το με το κουμπί λειτουργίας.
 2. Περιμένετε μέχρι να γίνει επανεκκίνηση του τηλεφώνου και, στη συνέχεια, θα εκτελεστεί το Android Oreo beta 6. Τώρα για πρόσβαση στην επίσημη έκδοση του Android Oreo, απενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνο και επανεκκινήστε την ανάκτηση κρατώντας πατημένο το κουμπί Bixby + Volume up + Power και επιλέγοντας “Εφαρμογή ενημέρωσης από κάρτα SD” και, στη συνέχεια, επιλέξτε το αρχείο “G955F ZRA5 σε CRAP.zip”. Αυτό θα εγκατασταθεί στο τηλέφωνό σας.

Samsung Galaxy S8 + χωρίς SD

 1. Εάν δεν έχετε κάρτα SD, επιλέξτε “Εφαρμογή ενημέρωσης από ADB” και στον υπολογιστή σας ανοίξτε μια γραμμή εντολών πατώντας το πλήκτρο Windows + R και πληκτρολογώντας “cmd”. Στη συνέχεια, εισαγάγετε το sidboad adb στη γραμμή εντολών.
 2. Εάν δεν διαθέτετε κάρτα SD, περιμένετε να γίνει επανεκκίνηση του τηλεφώνου και, στη συνέχεια, εκτελέστε το Android Oreo beta 6. Για να λάβετε την επίσημη έκδοση του Oreo 8.0, απενεργοποιήστε το τηλέφωνο και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε την ανάκτηση ξανά κρατώντας πατημένο το κουμπί Bixby + Volume Up + Power. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Εφαρμογή ενημέρωσης από ADB”. Τέλος, στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε adb sideload

Όπως έχετε δει, είναι ένας οδηγός που δεν απαιτεί πολλές περίπλοκες λειτουργίες.

ΔΡΟΜΟΣ