Πώς να βάλετε έναν κωδικό πρόσβασης σε ένα αρχείο Excel, Word ή PowerPoint

Phonandroid : actu Android et High-tech

Έχετε ένα εμπιστευτικό αρχείο Excel, Word ή PowerPoint; Δείτε πώς μπορείτε να το προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης. Το Microsoft Office σάς επιτρέπει να ασφαλίζετε οποιοδήποτε έγγραφο με κωδικό. Στη συνέχεια, το αρχείο κρυπτογραφείται αυτόματα και μπορεί να διαβαστεί μόνο όταν παρέχεται ο κωδικός πρόσβασης.

Σχεδόν όλοι έχουν έναν κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό τους στα Windows, το macOS ή ακόμα και έναν κωδικό κλειδώματος στο smartphone τους. Ορισμένα αρχεία Word, Excel ή PowerPoint αξίζουν την ίδια προφύλαξη επειδή δεν είστε ποτέ ασφαλείς από διακριτικές μεταφορές ή επειδή σύροντάς τα σε ένα κλειδί USB ή σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, κινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια του ‘ένας ξένος. Αυτό συνιστά διπλή ποινή εάν αυτά τα έγγραφα περιέχουν εμπιστευτικά ή ευαίσθητα δεδομένα.

Excel, Word, PowerPoint: Τρόπος προστασίας του εγγράφου του Office με κωδικό πρόσβασης

ο Κωδικοί πρόσβασης πάνω σε Word, αρχείο Excel ή Power point είναι πεζά και περιορίζονται σε έως 15 χαρακτήρες. Σημειώστε τον κωδικό σε ασφαλές μέρος, διότι εάν τον ξεχάσετε, το Microsoft Office δεν προσφέρει χρόνο για να τον ανακτήσετε. Επομένως, το έγγραφο καθίσταται μόνιμα απρόσιτο. Χρησιμοποιούμε ένα έγγραφο του Word εδώ για απεικόνιση, αλλά η διαδικασία είναι η ίδια για το Excel και το PowerPoint.

  • Ανοίξτε το αρχείο του Office που θέλετε να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης
  • Παω σε Αρχείο> Πληροφορίες> Προστασία εγγράφου. Από το αναπτυσσόμενο μενού που ανοίγει, επιλέξτε Κρυπτογράφηση με κωδικό πρόσβασης
    Προστατέψτε ένα αρχείο Word

  • Συμπληρώστε τον κωδικό πρόσβασης της επιλογής σας και μετά επιβεβαιώστε. Για περισσότερη ασφάλεια, μην διστάσετε να συμβουλευτείτε τις συμβουλές μας σχετικά με την επιλογή ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης.

Πώς να αφαιρέσετε τον κωδικό πρόσβασης από το Word ή το αρχείο Excel

Ας το πούμε αμέσως. Εάν θέλετε να καταργήσετε τον κωδικό πρόσβασης από ένα αρχείο του Office που δεν είναι δικό σας, δεν είναι δυνατό. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να εισαγάγετε τον κωδικό που τον προστατεύει.

  • Ανοίξτε το έγγραφο του Office.
  • Συμπληρώστε τον κωδικό πρόσβασης.
  • Παω σε Αρχείο> Πληροφορίες> Προστασία εγγράφου. Ορίστε μια επιλογή Κρυπτογράφηση με κωδικό πρόσβασης.
  • Διαγραφή κωδικού πρόσβασης και αφήστε το πεδίο κενό.
  • Κάντε κλικ στο Ok.

Ορίστε, είναι τόσο απλό. Τώρα μπορείτε να βάλετε έναν κωδικό πρόσβασης και να τον αφαιρέσετε από ένα έγγραφο του Office. Η Microsoft προσφέρει άλλες επιλογές για την προστασία αρχείων Word, Excel και PowerPoint. Συγκεκριμένα, είναι δυνατό να τους αναγκάσει να ανοίξουν σε λειτουργία “μόνο για ανάγνωση” ή να περιορίσουν την τροποποίηση (ελέγξτε τους τύπους τροποποίησης που μπορούν να κάνουν άλλα άτομα). Αυτές οι επιλογές είναι επίσης διαθέσιμες στο αναπτυσσόμενο μενού Αρχείο> Πληροφορίες> Προστασία εγγράφου.