Πώς να αποτρέψετε την καταγραφή των συνομιλιών σας από τον Βοηθό Google

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google παρακολουθεί όλες τις αλληλεπιδράσεις σας με τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της, όπως και οι φωνητικές εγγραφές των ηχείων του Google Home και του Βοηθού Google. Ευτυχώς, είναι δυνατόν να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητές τους, χωρίς η Google να αποθηκεύει τα πάντα στις βάσεις δεδομένων της!

Τρεις παραλλαγές του Google Home / Credits: Wikimedia Commons

Η Google παρακολουθεί από προεπιλογή όλες τις αλληλεπιδράσεις και τα προσωπικά σας δεδομένα που δημιουργείτε καθώς το χρησιμοποιείτε. Αυτή η συλλογή δεδομένων επιτρέπει στην Google να εξατομικεύσει καλύτερα την εμπειρία χρήστη και, σε μεγάλο βαθμό, να της προσφέρει όλο και πιο στοχευμένες διαφημίσεις.

Ωστόσο, στην περίπτωση του Βοηθού Google και των προϊόντων Google Home, εάν η Google ξοδεύει τόσα χρήματα και πόρους διακομιστή για να καταγράψει τα πάντα, αυτό συμβαίνει επειδή βοηθοί και συνδεδεμένα ηχεία βελτιώνονται συνεχώς χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση. Αυτό πρέπει να τροφοδοτείται με τεράστιο όγκο δεδομένων.

Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτοί οι βοηθοί έχουν χαράξει ένα μέρος επιλογής στα σπίτια, έχουν προκύψει μερικά σκάνδαλα. Ιδιαίτερα όταν η Google χρησιμοποίησε ανθρώπινους χειριστές για τη βελτίωση της αναγνώρισης φωνής. Με τον κίνδυνο κοινοποίησης εγγραφών που περιέχουν μερικές φορές ευαίσθητες και αναγνωρίσιμες πληροφορίες χωρίς τη γνώση των χρηστών.

Πώς να απενεργοποιήσετε την καταγραφή συνομιλιών από την Google

Ευτυχώς, είναι εύκολο να απενεργοποιήσετε αυτήν την καταγραφή συνομιλιών στο δικό σας Ιστορικό δραστηριότητας :

  • Κάντε κλικ στο μενού χάμπουργκερ επάνω αριστερά και μετά πηγαίνετε στο Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας
  • Στην πρώτη ενότητα, καταργήστε την επιλογή Συμπεριλάβετε ηχογραφήσεις φωνής και ήχου

Η εγγραφή των φωνητικών συνομιλιών σας είναι πλέον απενεργοποιημένη. Σημειώστε, ωστόσο, ότι οι ηχογραφήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί παραμένουν στους διακομιστές της Google. Ωστόσο, μπορείτε να τα διαγράψετε μεμονωμένα μέσω του ιστορικού δραστηριότητάς σας. Εάν χρειαστεί, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτό το σεμινάριο για να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό δραστηριότητας φωνητικών εντολών.

Διαβάστε επίσης: Coronavirus – πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το smartphone σας από πάνω προς τα κάτω!

Ολοκληρώσατε με επιτυχία τη λειτουργία ακολουθώντας αυτά τα βήματα; Αντιμετωπίσατε οποιαδήποτε δυσκολία ή ασάφεια σε αυτές τις οδηγίες; Ενημερώστε μας στα σχόλια για να ενημερώσουμε αυτό το σεμινάριο!