Πώς να αποθηκεύσετε το smartphone σας εάν πέσει στο νερό

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 24 Ιουλίου 2019 στις 18 ώρες 39 λεπτά

Το smartphone σας μόλις πέφτει στο νερό; Παρακαλώ σημειώστε, μιλάμε επίσης για πιστοποιημένα μοντέλα IP τα οποία, σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν είναι αλάνθαστα. Και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου διακοπών, όταν θα βρίσκεστε τακτικά στην άκρη του νερού, υπάρχει κίνδυνος παντού. Ως εκ τούτου, σας προσφέρουμε μερικές συμβουλές για να αποθηκεύσετε το smartphone σας σε ακραίες περιπτώσεις εάν πέσει στο νερό.

Όταν το smartphone μας παίρνει νερό, τότε, είναι πάντα λίγο υστερία (M ** de m ** de m ** de! What a c **! Ch *** p **** δεν !). Δοκιμάζουμε τα πάντα και οτιδήποτε, βιαστικά, ελπίζοντας να σώσουμε το φτωχό μας πνιγμένο smartphone. Καθώς είμαστε καλοί στο Phonandroid, έχουμε ετοιμάσει ένα είδος σύντομος οδηγός για να πνίξετε το smartphone σας.

Σε τελική ανάλυση, δεν είμαστε όλοι τυχεροί που διαθέτουμε smartphone υψηλής ποιότητας, πιστοποιημένο με IP68. Επιπλέον, το τελευταίο παραμένει ευάλωτο, η πίεση του νερού επιτρέπει τη διείσδυσή της παρά την πιστοποίηση. Για να μάθετε περισσότερα, ανακαλύψτε το αρχείο μας αφιερωμένο στα πρότυπα IP 67/68.

Πώς να αποθηκεύσετε το smartphone που έχει πέσει στο νερό;

Ακολουθώντας αυτά τα λίγα βήματα, θα πρέπει να μπορείτε να σώσετε τη ζωή του smartphone σας. Προσοχή, ωστόσο, η μέθοδος λειτουργεί μόνο για συσκευές που προσφέρουν απλή πρόσβαση στην μπαταρία και τα κυκλώματα, με αφαιρούμενο πίσω κάλυμμα. Ναι, είναι σπάνιο το 2019, αλλά υπάρχουν ακόμα μερικά. Ακολουθεί η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε:

  1. Βγάλτε αμέσως τη συσκευή από το νερό! Ναι φαίνεται λογικό, αλλά μερικές φορές ορισμένοι χρήστες, πανικοβλημένοι, τείνουν να κάνουν λίγο οτιδήποτε και δεν έχουν απαραίτητα αυτό το πρώτο αντανακλαστικό.
  2. Αφαιρέστε την μπαταρία όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να αποφύγουμε τα πάντα. Εάν είναι δυνατόν φυσικά, δεν είναι πλέον αφαιρούμενα σε πρόσφατα smartphone. Μην φοβάστε ότι δεν έχετε κανέναν κίνδυνο να μας κάνετε “Claude François”. Κάντε το ίδιο με την κάρτα SIM και την κάρτα SD.
  3. Σφουγγάρι όσο το δυνατόν περισσότερο με το κιτ πρώτων βοηθειών έκτακτης ανάγκης, δηλαδή χαρτοπετσέτες και μπατονέτες για τις μικρότερες γωνίες.
  4. Τοποθετήστε το smartphone σας σε μια τσάντα φαγητού με ρύζι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φακελάκια Silica Gel. Θυμηθείτε να αποβάλλετε τον αέρα από την τσάντα. Το ρύζι και το Silica Gel απορροφούν όλη την υγρασία.
  5. Περιμένετε 48 έως 72 ώρες πριν ανοίξετε ξανά την τσάντα. Όσο περισσότερο περιμένετε τόσο το καλύτερο. Ανοίξτε την τσάντα και ελέγξτε αν όλα είναι στεγνά. Επανεκκινήστε το μηχάνημα για να βεβαιωθείτε ότι το smartphone λειτουργεί καλά.

Αυτή η μέθοδος έχει αποδειχθεί, αλλά δεν εξασφαλίζει 100% διάσωση smartphone. Λειτουργεί για νερό. Μην προσπαθήσετε να κάνετε το ίδιο εάν έχει πέσει στο γάλα για παράδειγμα (ναι ναι, υπάρχουν μερικοί που το έχουν ήδη κάνει) ή σε οποιοδήποτε αλκοολούχο ή ζαχαρούχο ποτό. Η μέθοδος ρύζι λειτουργεί εξίσου με τον φορητό υπολογιστή σας όπως και με το smartphone ή οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή.

Τέλος, γνωρίζετε ότι ακόμα και αν το smartphone φαίνεται να λειτουργεί καλά, θα υπάρχουν απαραιτήτως ίχνη οξείδωσης στη συσκευή. Η διάρκεια ζωής του θα είναι πολύ μικρότερη από ό, τι αν δεν είχε συμβεί ποτέ τίποτα. Εάν είστε ένας από τους πιο αδέξια χρήστες, θα ήταν καλύτερα να επενδύσετε σε ένα αδιάβροχο smartphone για να περιορίσετε το θραύσμα.

Εν κατακλείδι, θα υπενθυμίσουμε ότι το νερό δεν είναι ο μόνος κίνδυνος για τα smartphone μας κατά τη διάρκεια αυτής της θερινής περιόδου. Όταν οι θερμοκρασίες αυξάνονται πάρα πολύ, το smartphone σας κινδυνεύει να υπερθερμανθεί στον ήλιο. Για να αποφύγουμε μόνιμες ζημιές, έχουμε επίσης μερικές συμβουλές για να αποτρέψουμε αυτό.