Πώς να απενεργοποιήσετε το Doze στο Android 6.0 Marshmallow

Android 6.0 Marshmallow Doze

Στο παρελθόν έχουμε εξηγήσει πώς η Google ενδιαφέρεται πολύ για τη νέα λειτουργία Doze που κυκλοφόρησε στο Android 6.0 Marshmallow. Χρειάζονται τόσο πολύ για να μην επιτρέψουμε στους κατασκευαστές να το απενεργοποιήσουν στα ROM τους (το Doze δεν μπορεί να αφαιρεθεί ή να αλλάξει από τους κατασκευαστές). Για τους άγνωστους, το Doze είναι το νέο σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας του Android 6.0 Marshmallow που τίθεται σε λειτουργία όταν το smartphone είναι τοποθετημένο σε αεροπλάνο. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο ειδικό μας άρθρο.

Αν και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί από τους κατασκευαστές, αυτό δεν σημαίνει ότι οι χρήστες δεν μπορούν να το κάνουν. Σε αυτόν τον οδηγό θα σας δείξουμε ακριβώς πώς να απενεργοποιήσετε την εφαρμογή Doze για εφαρμογή. Αλλά γιατί το κάνεις; Δεν είναι καλό πράγμα που μας βοηθά να εξοικονομήσουμε μπαταρία; Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, μπορεί να συμβεί ότι ορισμένες εφαρμογές με αυτό το ενεργοποιημένο σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας δεν παρέχουν πλέον ειδοποιήσεις, δεδομένου ότι έχουν εισέλθει σε βαθιά φάση ύπνου.

Τέλος πάντων, η διαδικασία είναι πραγματικά πολύ απλή και, δεδομένου ότι είναι κάτι που προβλέπεται στο Android 6.0 Marshmallow, δεν θα ακυρώσετε την εγγύηση:

  • Ανοίξτε τις γενικές ρυθμίσεις και μεταβείτε στην καρτέλα “Μπαταρία”.
  • Πατήστε στο κουμπί μενού και στη συνέχεια στο “Βελτιστοποίηση μπαταρίας”.
  • Σε αυτό το σημείο θα εμφανιστούν όλες οι μη βελτιστοποιημένες εφαρμογές ή με απενεργοποιημένο το Doze. Για να προσθέσετε νέες, απλώς μεταβείτε από “Μη βελτιστοποιημένη” σε “Βελτιστοποιημένη” και θα δούμε ολόκληρη τη λίστα εφαρμογών με ενεργοποιημένο το Doze.
  • Με ένα πάτημα σε ένα από αυτά, θα έχετε την ευκαιρία να το απενεργοποιήσετε.

ΔΡΟΜΟΣ