Πώς να ανακτήσετε τα δεδομένα και τις φωτογραφίες που έχετε διαγράψει κατά λάθος στο Android

Phonandroid : actu Android et High-tech

Είναι πολύ δυνατή η ανάκτηση διαγραμμένων φωτογραφιών ή αρχείων στο Android. Και είναι ακόμη πολύ εύκολο. Υπάρχουν πολλές λύσεις για αυτό. Μερικοί απαιτούν υπολογιστή, άλλοι όχι. Επιλέξαμε τα δύο ευκολότερα στη χρήση για εσάς. Χρησιμοποιούν το DiskDigger Photo Recovery και το Dumpster. Θα σας επιτρέψουν να κάνετε τον χειρισμό απευθείας στο τηλέφωνό σας. Ένα από αυτά απαιτεί root για να λειτουργεί αποτελεσματικά και το άλλο δεν λειτουργεί.

Ανακτήστε κατά λάθος διαγραμμένες φωτογραφίες στο Android

Ποιος δεν το γνώριζε ποτέ; Μια ολισθηρή χειρονομία, η κίνηση πάρα πολύ και το λυκίσκο, οι φωτογραφίες διακοπών με τη γιαγιά (ή φωτογραφίες πολύ πιο ντροπιαστικές) και ο αδημοσίευτος τίτλος της Miley Cyrus διαγράφονται άμεσα χωρίς περαιτέρω μορφή δοκιμής. Είστε απαράδεκτοι πριν από το τεράστια απώλεια αυτών των πολύτιμων αρχείων. Στεγνώστε τα δάκρυά σας, υπάρχει μια λύση.

Και το όνομά της είναι Αποκατάσταση φωτογραφίας DiskDigger. Η εφαρμογή είναι δωρεάν για ανάκτηση φωτογραφιών που έχουν διαγραφεί κατά λάθος, αλλά υπάρχει επίσης μια πληρωμένη έκδοση Pro για την ανάκτηση άλλων τύπων δεδομένων. Αυτο κοστιζει 3,31 ευρώ στο Play Store. Είτε πρόκειται για τη δωρεάν είτε επί πληρωμή έκδοση, αυτή η λύση απαιτεί τη ρίζα του smartphone ή του tablet σας για να λειτουργήσει πλήρως. Εάν όχι, δεν θα μπορείτε να εξερευνήσετε την έκτασή του. Ξεκινήστε κατεβάζοντας την εφαρμογή κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

Dumpster στο Play Store
 • Εάν η συσκευή σας δεν έχει ρίζες, η εφαρμογή θα εκτελέσει μια “περιορισμένη” σάρωση των διαγραμμένων φωτογραφιών σας αναζητώντας την προσωρινή μνήμη για αυτές. Μόνο φωτογραφίες που διαγράφηκαν κατά λάθος μπορούν επομένως να αποθηκευτούν. (επειδή είναι λιγότερο πιθανό ότι το σύστημα έχει ήδη αντικατασταθεί στους τομείς της μνήμης flash όπου ήταν φυσικά αποθηκευμένοι).
 • Εάν η συσκευή σας έχει ρίζες, η εφαρμογή θα αναζητήσει φωτογραφίες σε όλη τη μνήμη της συσκευής σας και θα βρει όλα τα ίχνη των φωτογραφιών, αλλά και τα διαγραμμένα βίντεο.
 • Επιλέξτε ένα διαμέρισμα για σάρωση και, στη συνέχεια, επιλέξτε τους τύπους αρχείων για ανάκτηση. Για να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο, σας προτείνουμε επιλέξτε μόνο τον επιθυμητό τύπο αρχείου.
 • Μόλις ξεκινήσει η αναζήτηση, η εφαρμογή αρχίζει να εμφανίζει όλες τις φωτογραφίες που υπάρχουν στη συσκευή σας (αυτές που έχουν διαγραφεί ή όχι). Η σάρωση διαρκεί πολύ χρόνο. Μην χάσετε την υπομονή σας: τελικά θα βρείτε τις φωτογραφίες που αναζητάτε.
 • Μόλις βρεθεί, επιλέξτε τα και αποθηκεύστε τα τοπικά ή στο Cloud.

Αυτή η λύση λειτουργεί πραγματικά: σας επιτρέπει να ανακτήσετε φωτογραφίες που έχουν διαγραφεί κατά λάθος. Όσο πιο γρήγορα το χρησιμοποιήσετε μετά τη διαγραφή, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητά σας να επαναφέρετε τις εικόνες. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν διαγράφονται αρχεία από το smartphone σας, δεν εξαφανίζονται από το χώρο αποθήκευσης, αλλά απλώς διαγράφονται από το μητρώο, καθιστώντας τα αόρατα στο σύστημα. Φυσικά, τα αρχεία εξακολουθούν να υπάρχουν έως ότου τα αντικαταστήσουν άλλα δεδομένα. Όσο περισσότερο χρόνο αφήνετε, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχετε να ανακτήσετε μερικές ή όλες τις διαγραμμένες φωτογραφίες.

Δεύτερη λύση: μια εφαρμογή που χρησιμεύει ως κάδος ανακύκλωσης

Ορισμένες μάρκες προσφέρουν έναν κάδο ανακύκλωσης στην Έκθεση από προεπιλογή. Τυχόν διαγραμμένες εικόνες διατηρούνται πρώτα σε έναν προσωρινό φάκελο που λειτουργεί ως κάδος ανακύκλωσης (με, μερικές φορές, χρονικό όριο για την ανάκτησή τους πριν από τη μόνιμη διαγραφή). Για μοντέλα που δεν επωφελούνται από αυτήν τη δυνατότητα, υπάρχει ευτυχώς μια λύση. Το όνομά της είναι ΚΑΔΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.

Μόλις ενεργοποιηθεί, αυτή η εφαρμογή από το Google Play Store σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τα κύρια αρχεία πολυμέσων για να σας σώσουμε από καταστροφές σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις. Πράγματι, η εφαρμογή λειτουργεί με μετριοπαθές στο παρασκήνιο και παίζει το ρόλο του αγαπημένου σας κάδου απορριμμάτων υπολογιστή. Αυτό είναι που σας γνωρίζει την ιδέα! Θα είναι απλώς απαραίτητο να διασφαλιστεί μια υποχρεωτική προϋπόθεση. Ο Ντάμπστερ θα πρέπει να εγκατασταθεί πριν από την εκτέλεση του ανεπανόρθωτου. Κατά συνέπεια, η εφαρμογή δεν θα μπορεί να ανακτήσει ένα αρχείο που έχει διαγραφεί πριν από την εγκατάστασή του. Είναι λογική.

Προαπαιτούμενο

 • Κατεβάστε τοΕφαρμογή Dumpster στην πολύτιμη συσκευή σας Android κάνοντας κλικ παρακάτω.
Dumpster στο Play Store

Πώς να ρυθμίσετε αποτελεσματικά το Dumpster

 • Αποδεχτείτε τη συμφωνία άδειας χρήσης.
 • Διαμορφώστε τι θα είναι αρχεία για προστασία κάνοντας κλικ στο / απενεργοποίηση. Η αρχική, προεπιλεγμένη διαμόρφωση θα πρέπει να είναι καλή για τους περισσότερους σκοπούς. Στη συνέχεια επικυρώστε.
ανακτήστε φωτογραφίες
 • Μετά από ένα ανάλυση των αρχείων σας (η λειτουργία θα διαρκέσει περίπου δέκα δευτερόλεπτα), φτάνετε στην κύρια οθόνη του Dumpster.
ανακτήστε τις διαγραμμένες φωτογραφίες
 • Η διεπαφή είναι πολύ ευανάγνωστη. Στο σύμβολο επάνω δεξιά, είναι δυνατή η ταξινόμηση κατά ημερομηνία, μέγεθος, τύπο και όνομα.
ανακτήστε τις φωτογραφίες Android
 • Στο Dumpster, είναι δυνατό να ταξινομηθεί τοεμφάνιση κατά τύπο αρχείου, μια πολύ πρακτική λειτουργία.
Ανάκτηση διαγραμμένων φωτογραφιών από Android

Ανακτήστε ένα αρχείο που διαγράφηκε κατά λάθος

 • Τώρα τυχόν διαγραμμένα αρχεία θα εμφανιστούν σε αυτό Πολύ πρακτικό “καλάθι”, για παράδειγμα με αυτές τις λίγες όμορφες φωτογραφίες. Πρόσφατα διαγραμμένα, τα βρίσκουμε εδώ (με μια διαφήμιση Eternity Warriors 3).
Android ανακτήσει φωτογραφίες
 • Κάνοντας κλικ στον τύπο πολυμέσων, εδώ Κάμερα, ω χαρά, βρίσκουμε όλα τα διαγραμμένα αρχεία.
Android διαγραμμένες φωτογραφίες

Διαγράψτε οριστικά όλα τα προστατευμένα αρχεία

 • Από προεπιλογή, η εφαρμογή θα αποθηκεύσει όλα τα αρχεία που επιλέχθηκαν κατά την αρχική διαμόρφωση.
 • Είναι ακόμα δυνατό να προσδιοριστεί ένα αριθμός ημερών ή εβδομάδων πριν από την πλήρη κατάργηση αποθηκευμένων πολυμέσων μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις.
Android Recover Διαγραμμένες φωτογραφίες
 • Άλλη επιλογή, αν προτιμάτε διαγραφή αρχείων πριν από αυτήν την ώρα (ή επειδή έχετε απενεργοποιήσει την προηγούμενη λειτουργία), απλώς μεταβείτε στο μενού επάνω δεξιά.
 • Στη συνέχεια επιλέξτε ” Άδειο κάδος” Όπως υποδεικνύεται, αυτή η λειτουργία είναι μη αναστρέψιμη, οπότε προσέξτε!
Ανάκτηση αρχείων Android

Τώρα έχετε όλα τα φύλλα στο χέρι σας για να αποφύγετε την καταστροφή. Τέλος, σημειώστε ότι το Dumpster δεν παρακολουθεί όλα τα αρχεία της συσκευής, αλλά μόνο τα υποδεικνυόμενα μέσα στην αρχική διαμόρφωση. Ας πάρουμε ένα πολύ απλό παράδειγμα. Εάν χρησιμοποιείτε έναν εξερευνητή αρχείων και διαγράψετε ένα σκοτεινό αρχείο .phn, τότε θα διαγραφεί πραγματικά.

Αυτοί είναι οι λίγοι περιορισμοί μιας τέτοιας εφαρμογής. Τέλος, αυτό το σεμινάριο χρησιμοποιεί τη δωρεάν έκδοση της εφαρμογής. Εάν κάνετε αναβάθμιση στην έκδοση επί πληρωμή (2,99 ευρώ), τότε θα μπορείτε να καταργήσετε τις οθόνες διαφημίσεων και προστατεύει τη μόνιμη διαγραφή με μυστικό κωδικό. Πρακτικό σε περίπτωση που τα περίεργα μικρά παιδιά διασκεδάσουν πηγαίνοντας στο προσωπικό σας καλάθι.

Αντιμετωπίσατε δυσκολίες; Σχόλια για τη βελτίωση αυτού του σεμιναρίου; Πείτε μας όλα στα σχόλια αυτού του άρθρου! Και για να προχωρήσετε περαιτέρω, ακολουθήστε επίσης αυτό το σεμινάριο: πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας στο Android.