Πώς να αλλάξετε διακομιστές DNS σε smartphone Android;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το δωρεάν δίκτυο είναι εκτός λειτουργίας λόγω προβλημάτων με τους διακομιστές DNS του χειριστή. Για να μπορέσετε να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο ενώ περιμένετε τον ISP να διορθώσει το πρόβλημα, θα πρέπει να αλλάξετε τους διακομιστές DNS. Εξηγούμε πώς να αλλάξουμε διακομιστές DNS σε smartphone Android σε αυτό φροντιστήριο.

Περιήγηση στο Web, όπως γνωρίζουμε, θα ήταν ανύπαρκτο χωρίς αυτά. Διακομιστές DNS (Σύστημα ονομάτων τομέα). Τα ονόματα τομέα επιτρέπουν στους χρήστες του Διαδικτύου να πάνε ακριβώς εκεί που θέλουν να πάνε δίνοντας σε κάθε ιστότοπο μια μοναδική ταυτότητα. Ωστόσο, τα προγράμματα περιήγησης ιστού και οι διακομιστές στους οποίους αναφέρονται γνωρίζουν μόνο πώς να ερμηνεύουν τις διευθύνσεις IP συγκεκριμένες για κάθε ιστότοπο. Δύσκολο για τον χρήστη του Διαδικτύου να απομνημονεύει μπλοκ αριθμών.

Για μια πιο ανθρώπινη εμπειρία, οι διακομιστές DNS χρησιμοποιούνται για τη μετατροπή κλασικών ονομάτων τομέα που έχουν εισαχθεί από χρήστες Διαδικτύου σε διευθύνσεις IP ικανές να ερμηνευθούν από υπολογιστές. Επειδή δεν χρειάζεται να παραμείνετε στους προεπιλεγμένους διακομιστές DNS της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας, μπορείτε να τους αλλάξετε.

Συγκεκριμένα, μπορεί να γίνει αλλαγή των διακομιστών DNS πολύ χρήσιμο κατά την ανάλυση. Από χθες το βράδυ, οι δωρεάν συνδρομητές αγωνίζονται επίσης να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μετά από προβλήματα με τους διακομιστές DNS του χειριστή. Αυτή η αποτυχία επιβραδύνει σημαντικά ή εμποδίζει την πρόσβαση σε ιστότοπους. Εάν είστε, σας συμβουλεύουμε να αλλάξετε το DNS ακολουθώντας αυτό το σεμινάριο.

Πώς να αλλάξετε διακομιστές DNS στο smartphone σας Android;

Οι διακομιστές DNS μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως φίλτρα ή γονικοί έλεγχοι, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε συγκεκριμένες κατηγορίες ιστότοπων. Αυτό ισχύει για ορισμένους διακομιστές OpenDNS, για παράδειγμα. Είναι επίσης ένας λόγος που μπορεί να οδηγήσει σε τροποποίηση DNS σε smartphone Android. Το σύστημα επιτρέπει μόνο τροποποίηση DNS για δίκτυα WiFi.

Ακολουθεί μια μη εξαντλητική λίστα με τους καλύτερους διακομιστές DNS:

 • Google: 8.8.8.8, 8.8.4.4
 • Cloudflare: 1.1.1.1 1.0.0.1
 • FDN: 80.67.169.12 και 80.67.169.40
 • DNS. Παρακολούθηση: 84.200.69.80 και 84.200.70.40

Για αλλάξτε διακομιστές DNS για συνδέσεις WiFi στο smartphone Android, κάντε τα εξής:

 • Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο WiFi κάνοντας κύλιση προς τα κάτω στη γραμμή ειδοποιήσεων. Έχετε πρόσβαση στις Ρυθμίσεις WiFi.
 • Συνδεθείτε σε ένα διαθέσιμο δίκτυο. Στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα σε αυτό.
 • Στο αναδυόμενο μενού που ανοίγει, πατήστε Τροποποιήστε το δίκτυο ή Αλλαγή ρυθμίσεων δικτύου.
 • Επιλέγω Δείξε επιλογές για προχωρημένους.
  Εμφάνιση σύνθετων επιλογών WiFi

 • Αλλάξτε την επιλογή Ρυθμίσεις IP από DHCP σε Στατική. Χρειάζεστε μια στατική τοπική διεύθυνση IP για να τροποποιήσετε τους διακομιστές DNS
  Ρυθμίσεις DNS
 • Εισαγάγετε μια διεύθυνση IP ή διατηρήστε την προτεινόμενη από προεπιλογή.
 • Στα πεδία DNS 1 και DNS 2, εισαγάγετε το DNS της επιλογής σας και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε τις αλλαγές.