Πόσο να επενδύσετε σε Bitcoin; 100 €, 500 €, 1.000 €; (βίντεο)

 Πόσο να επενδύσετε σε Bitcoin; 100 €, 500 €, 1.000 €; (βίντεο)

Είναι μια από τις ερωτήσεις που διαβάζω πιο συχνά σε ομάδες συζήτησης: Πόσο πρέπει να επενδύσω για να ξεκινήσω με Bitcoin και Cryptocurrencies; Προφανώς η απάντηση αλλάζει από περίπτωση σε περίπτωση: ένας νεαρός φοιτητής δεν έχει την οικονομική διαθεσιμότητα κάποιου που εργάζεται με μερική απασχόληση, ο οποίος, με τη σειρά του, δεν έχει τη δυνατότητα ενός τριάνταχρονου εργαζομένου επ ‘αόριστον …. που ζει διαφορετική κατάσταση ανάλογα με το εάν έχει ή όχι οικογένεια και παιδιά, ή σε σύγκριση με έναν ηλικιωμένο γείτονα ή έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί. Με κάποιες εγκαταστάσεις και καθορισμό σταθερών σημείων στην αρχή, μπορούμε ακόμα να αποκτήσουμε μια γενική στρατηγική, λογικά ισορροπημένη και έγκυρη για όλους

Σημείωση: αυτό το άρθρο είναι μέρος του The Ultimate Bitcoin Guide. Για μια δομημένη αντιμετώπιση του φαινομένου “Bitcoin και κρυπτονομίσματα”, με πληροφορίες και πρακτικούς οδηγούς κατάλληλους για αρχάριους, προτείνουμε να ξεκινήσετε με αυτήν τη θεραπεία:

” Ανάγνωση: Ο τελικός οδηγός για Bitcoin και Cryptocurrencies: τι, πότε, πώς να αγοράσετε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε με ασφάλεια

Bitcoin και κρυπτονομίσματα: πόσο να επενδύσετε;

Εάν θέλετε μια στενή απάντηση, χωρίς πολλές στροφές λέξεων, εδώ είναι: το κατάλληλο ποσό για επένδυση σε κρυπτονομίσματα είναι αυτό που μπορείτε να παίξετε τώρα χωρίς τη συνολική απώλεια να δημιουργήσει πρόβλημα για εσάς. Με άλλα λόγια: επενδύστε ό, τι είστε διατεθειμένοι να χάσετε χωρίς να επηρεάζει την καθημερινή σας ζωή. Για παράδειγμα, εάν σας απομένουν μόνο 500 € και πρέπει να αγοράσετε και να πληρώσετε το ενοίκιο, μην σκεφτείτε καν τα κρυπτονομίσματα!

Θέλετε έναν ακριβή αριθμό; Τότε επενδύστε 1.000 €, αν μπορείτε να το κάνετε υπό τους παραπάνω όρους

Πώς έφτασα σε αυτό το σχήμα; Συνέχισε να διαβάζεις

Πόσο να επενδύσετε στο Bitcoin; 100 €, 500 €, 1.000 €; (βίντεο) - πόσα να επενδύσετε σε κρυπτογράφηση κρυπτογράφησης

Πριν από το Bitcoin: ένα ταμείο ασφαλείας στον τρέχοντα λογαριασμό

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο καθένας από εμάς πρέπει να εργαστεί και να σχεδιάσει τη ζωή του για να έχει μια ελάχιστη ρευστότητα τουλάχιστον 2.000 ευρώ στον τρεχούμενο λογαριασμό του. Είναι το ελάχιστο να διαχειριστείτε μια μικρή απροσδόκητη κατάσταση έκτακτης ανάγκης (προβλήματα μηχανής, θραύση μιας συσκευής, πρόστιμα, μικροτραυματισμοί κ.λπ.) και να ζήσετε τη ζωή χωρίς τον εφιάλτη (και το κόστος) της προσφυγής σε δάνεια ή πιστωτικά όρια σε οποιαδήποτε δυσκολία

Πόσο να επενδύσετε στο Bitcoin; 100 €, 500 €, 1.000 €; (βίντεο)

Δεδομένου ότι δεν έχω τα προσόντα για παροχή συμβουλών σε αυτόν τον τομέα, πιστεύω ότι όσοι δεν διαθέτουν τουλάχιστον 2.000 ευρώ στον τρεχούμενο λογαριασμό τους πρέπει αναστείλει οποιαδήποτε αξιολόγηση της επένδυσης σε Bitcoin, εγκαταλείψτε τα δείπνα, τις διακοπές, τα απεριτίφ, ένα ακόμη είδος ρούχων και εργαστείτε σκληρά για να επιτύχετε αυτόν τον μικρό αλλά πολύ σημαντικό στόχο. Για όσους ζουν με επισφαλή μισθό 500 € το μήνα και πρέπει να πληρώσουν το ενοίκιο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κάνουμε, αλλά πιστεύω ότι η δημιουργία ενός μικρο-κεφαλαίου πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων.

Συνοψίζοντας: εάν δεν έχετε τουλάχιστον 2.000 ευρώ στον λογαριασμό ελέγχου σας, σταματήστε να εξερευνάτε το Bitcoin σύμπαν και εστιάστε στην κουμπαρά σας. Θα χάσετε μια ευκαιρία; Πιθανώς ναι, αλλά θα έχετε τη βεβαιότητα να μην βρεθείτε σε μεγάλο πρόβλημα εάν όλα φτάσουν στο μηδέν.

Επενδύστε 1.000 € σε Bitcoin

Να είστε περήφανοι για την εξοικονόμηση 2.000 €! Εκτός από το ίδιο το άθροισμα, έχετε αποδείξεις ότι έχετε επιτύχει αυτόν τον στόχο. Επομένως, δεν είναι αδύνατο και, εκτός και αν οι προσωπικοί κατακλυσμοί, μπορείτε να το κάνετε ξανά στο μέλλον.

Τώρα και μόνο τώρα μπορούμε να το αξιολογήσουμε επενδύστε 1.000 € σε κρυπτονομίσματα. Για όσους έχουν συσσωρευτεί εξοικονόμηση μόνο 2.000 € είναι ένα σημαντικό ποσοστό (50% του συνόλου), αλλά εξακολουθεί να σας αφήνει 1.000 € ρευστότητας: αρκούν για μια μικρή, μόνο κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε αυτήν την κατάσταση, η επιστροφή στο όριο ασφαλείας πρέπει να γίνει και πάλι η προτεραιότητά σας νούμερο 1.

Εν τω μεταξύ, έχουμε διαθέσιμο 1.000 € για επένδυση σε κρυπτονομίσματα, που σίγουρα είναι “λίγα” με απόλυτη έννοια, αλλά παρόλα αυτά “πολλά” για ένα άτομο με κανονικό εισόδημα που θέλει να εμφανιστεί σε μια πολύ κερδοσκοπική αγορά.

Πόσο να επενδύσετε στο Bitcoin; 100 €, 500 €, 1.000 €; (βίντεο) - τραπεζογραμμάτιο 1000 ευρώ

Μπορώ να επενδύσω μόνο 100 €, 250 € ή 500 € σε Bitcoin;

Εάν έχετε εξαιρετικά περιορισμένες δυνατότητες και θέλετε να επενδύσετε μικρότερα ποσά, γνωρίζετε ότι μπορείτε να εισέλθετε στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων με οποιοδήποτε ποσό, ακόμη και με μόνο 50 € ή 100 €. Φυσικά, δεν πρέπει να περιμένετε σημαντικά κέρδη σε απόλυτους όρους (το τρένο Bitcoin 1 ευρώ πέρασε το 2010 και δεν θα επιστρέψει ποτέ), αλλά τεχνικά μπορείτε να το κάνετε.

Κατά συνέπεια: εάν θέλετε να επενδύσετε τόσο λίγα, ανοίξτε έναν λογαριασμό στο Coinbase και πληρώστε ό, τι έχετε μόνο στο Bitcoin (litecoin είναι μια τεχνολογικά ανώτερη εναλλακτική λύση εάν, για κάποιο λόγο, θέλετε να αποφύγετε το συγκεκριμένο Bitcoin).

” Ανάγνωση: Πώς να αγοράσετε Bitcoin, Ethereum, Litecoin χωρίς προμήθειες και με ασφάλεια: οδηγός βίντεο για επένδυση σε κρυπτονομίσματα με το Coinbase

Πόσο να επενδύσετε στο Bitcoin; 100 €, 500 €, 1.000 €; (βίντεο) - αγορά bitcoin

Έχει νόημα να το κάνουμε αυτό; Προφανώς ο καθένας είναι ελεύθερος να ενεργεί όπως το θεωρούν κατάλληλο, αλλά, κατά τη γνώμη μου, Η είσοδος στην αγορά κρυπτογράφησης σήμερα με αριθμούς κάτω των 1.000 ευρώ δεν έχει νόημα. Φυσικά, θα μπορούσατε ακόμα να κερδίσετε κάτι μακροπρόθεσμα, αλλά με τόσο μικρά μεγέθη γίνεται αδύνατο διαφοροποιούν (δηλαδή αγοράστε διαφορετικά κρυπτονομίσματα) και γενικά υιοθετήστε μια στρατηγική.

Εν ολίγοις: επενδύοντας λιγότερα από 1.000 € διακινδυνεύετε το αυγό σας με την φωλιά με την προοπτική να κερδίσετε “λίγο” (σε απόλυτη αξία). Κατά τη γνώμη μου, δεν αξίζει καν τον κόπο, αν όχι με σκοπό το «παιχνίδι» ή τον πειραματισμό.

Για όσους έχουν μεγαλύτερη διαθεσιμότητα

Δεδομένου ότι πιστεύω 1.000 € το “σωστό” ποσό στοιχηματισμού σε κρυπτονομίσματα λίγο για όλους (υπό την προϋπόθεση, επαναλαμβάνω, ότι είχα προηγουμένως πραγματοποιήσει μια μικρή προσωπική αποταμίευση), όσοι έχουν μεγαλύτερη οικονομική διαθεσιμότητα θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εκθέσουν λίγο περισσότερο.

Οι περισσότεροι από τους ειδικούς που συμβουλεύτηκα προτείνουν επενδύστε σε κρυπτονομίσματα μεταξύ 5% και 10% του συνολικού κεφαλαίου. Έτσι, αν έχετε 100.000 €, θα μπορούσατε να ανοίξετε μια θέση στο Bitcoin και σε διάφορα κρυπτονομίσματα μεταξύ 5.000 και 10.000 €, ανάλογα με το πόσο πιστεύετε στην εγκυρότητα του φαινομένου.

Με υψηλότερα στοιχεία: πρέπει πραγματικά να ζητήσετε συμβουλές από έναν εξειδικευμένο επαγγελματία επενδύσεων (που πιθανώς δεν θα γνωρίζει τίποτα για το Bitcoin και θα σας προτείνει να μείνετε μακριά από αυτό, αλλά έπρεπε να το γράψω ούτως ή άλλως!).

»Διαβάστε επίσης: Είναι το Bitcoin μια απάτη ή ένα Ponzi; Είναι τα κρυπτονομίσματα μια φούσκα ή η επανάσταση των χρημάτων; (βίντεο)

Σε κάθε περίπτωση: η πρότασή μου για όσους έχουν ήδη καλή προσφορά χρημάτων δεν είναι να παγιδευτούν στην απληστία. Εάν έχετε ήδη μια άνετη ζωή, υπάρχουν παραδοσιακές μορφές επενδύσεων (διαχειριζόμενα κεφάλαια, ETF, BTP, ακίνητα) που σας προσφέρουν συνεχείς αποδόσεις με επίπεδα κινδύνου δραστικά χαμηλότερα από τα κρυπτονομίσματα.

Πόσο να επενδύσετε στο Bitcoin; 100 €, 500 €, 1.000 €; (βίντεο)

Αναρωτηθείτε αυτό: πρέπει πραγματικά να στοιχηματίσετε 25.000 ευρώ σε κρυπτονομίσματα με λογικό στόχο να γίνουν 50.000 ευρώ, αλλά με τον πολύ υψηλό κίνδυνο να τα χάσετε εντελώς; Αντίθετα: εισαγάγετε με “μόνο” 5.000 €, αξιολογήστε την πορεία της κατά τη διάρκεια της εργασίας και, εάν είναι απαραίτητο, προσπαθήστε να βγείτε στην πρώτη “κορυφή” και στη συνέχεια να επανεπενδύσετε όλα τα έσοδα σε μια στιγμή “κάτω”.

»Διαβάστε επίσης: Καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε Bitcoin και κρυπτονομίσματα: αγοράστε τώρα ή περιμένετε;

Πώς να επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα

Ένα πράγμα είναι σαφές: σε μια εξαιρετικά κερδοσκοπική αγορά όπως αυτή των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσατε χάστε τα πάντα ή πολλαπλασιάστε το ποσό που πρόκειται να στοιχηματίσετε: και τα δύο σενάρια είναι πιθανά και γι ‘αυτό είναι κρίσιμο να εκθέσετε τον εαυτό σας μόνο αφού αξιολογήσετε προσεκτικά την οικονομική σας κατάσταση.

Πόσο να επενδύσετε στο Bitcoin; 100 €, 500 €, 1.000 €; (βίντεο)

Πάρτε λοιπόν το αυγό φωλιάς που έχετε διαθέσει για τη λειτουργία και προχωρήστε στην επένδυσή σας. Τι να αγοράσετε, πότε και πώς να προχωρήσετε από επιχειρησιακή άποψη; Το μίλησα εδώ:

” Ανάγνωση: Ο τελικός οδηγός για Bitcoin και Cryptocurrencies: τι, πότε, πώς να αγοράσετε και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε με ασφάλεια

Πριν συνεχίσετε, θυμηθείτε πάντα αυτό ποικίλλω είναι ζωτικής σημασίας (και γι ‘αυτό σας προτείνω να διαθέσετε τουλάχιστον 1.000 €: με χαμηλότερα ποσά δεν θα μπορείτε να το κάνετε αποτελεσματικά). Με άλλα λόγια: μην στοιχηματίζετε τα πάντα σε ένα άλογο γιατί, εάν κατά τύχη ναι θα σπάσει ένα πόδι κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα χάσετε τα πάντα. Ταυτόχρονα, αν έρθει στην τρίτη θέση, θα χάσετε τα κέρδη από το στοίχημα στα δύο πρώτα.